rs Srbija 2024: Teya Dora - Ramonda

Ima i ovoga svakako.

I često se zaboravlja da mi ovoj pesmi želimo levu stranu tabele, niko ne priča o pobedi.
Kada vidimo koji proseci od pesama se dovode u kontekst pobede, i te kako imamo argumenata da pricamo o pobedi kada je Teodora u pitanju.
 
Ja mislim da niko ne preteruje. Stavili su nas na najgoru poziciju u redosledu nastupa, a činili to već godinama iza. Razlozi: prolazili smo u finale godinama u rikverc, vreme je da se to prevenira i sputa već jednom. Pa ima toliko važnijih zemalja koje nisu dosledno išle u finale, pa nismo mi Švedska ili ( ne daj bože) Izrael. Zemlja smo drugog ranga, koga briga što već godinama imamo artistički i imaginativan koncept, žiri će da progura npr. prošlogodišnju tragikomičnu Belgiju ( preproducirano, generično, artificijelno zlodelo), a da sahrani npr. impresivnu Iru iz tamo neke Gruzije, pogotovo pošto ex-sovjetski lobi više ne radi. Kolonijalne sile najbolje znaju. Sve su im pesme odraz konzumerizma i neoliberalizma , šuplje i falsifikovane, generisane apokrifno, uštirkane, deestetizovane, falične i obrađene 200 puta bez inspiracije što se čuje na prvi ton. Sve - distopijski AI.

Da sam na Oljinom mestu, pogotovo posle ovogodišnje frke sa tatom orlom i malim orlićem, čime smo dobar deo dijaspore izgubili, zdala bih se u ofanzivu. Čudi me da nisu započeli ozbiljnu kampanju: da neki etno hor otpeva pesmu, dečji hor sicut Leontina npr. sestre Santrač, da Ramondu otpeva Ceca, obrušiće se na RTS i šuto i rogato na Oljin slab plasman.

Drugo - pesma nije na keca, ne hvata odmah, za prosečnog evro-fana ili gledaoca u Estoniji, to će da se preskoči, pogotovo sa drugog mesta u polufinalu, prvi deo pesme mora da se doradi, ravan je, dugo se čeka da se nešto desi... drugim rečima - treba da rade i poboljšaju sve što mogu. Meni je Ramonda za top 5 bez preterivanja i svuda je treba isticati kao antiratnu pesmu... msm - koga briga šta misli Grozda, ali Grozda nema defekta u kognitivnim procesima, Grozdine omaške su na nivou statističke greške.


Wizard Of Oz GIF by Turner Classic Movies
 
zar vi mislite da nema tog lobija na Evroviziji uopste a ne daju im 15 godina da se pojave... njihov lobi je svuda i posvuda, ko hobotnica koja siri svoje pipke na sve strane..
 
Priznas im dokumenta, ukines dinar, zamenis sve table sa nasim institucijama njihovim, priznas im diplome, registarske tablice… I onda da trajno odustanemo zbog ESC 😂 mislim da malo precenjujete integritet ljudi koji odlucuju o tome.
Dovoljno je da Srbija izadje iz Saveta Evrope, samim tim ni RTS ili neki drugi emiter iz Srbije vise nije deo EBU, pa Srbija onda ne moze da ucestvuje.
 
Ne znam kako ne kapirate da su te priče o izlasku iz SE samo predstava za javnost. :ROFLMAO: Meni to postalo smešno, zaista... mora da se pokaže pred svetom kao zaštitinik i neko ko ne da na teritorijalni integritet i suverenitet, a u principu, na tacni im je poklonio sve elemente državnosti u poslednjih godinu dana. Samo što to ne sme da se obznani iz dobro poznatih razloga. Makar ne još uvek.

Opustite se i ne uplićite više politiku, stvarno nam je dosta toga.
 
Back
Top