Petar
Ekspert
Procitao sam par komentara koji kazu da se Rusiji nikad ne bi desilo da na ESC posalje geja![]()

Procitao sam par komentara koji kazu da se Rusiji nikad ne bi desilo da na ESC posalje geja![]()
Ne, pa vidi se to nema potrebe da te znam ne znam koliko dugo. Nesto kratko sam bio na starom forumu pre crkavanja i evo sad dve godine ovde i uvek si se isticao po toj energiji. Cak i kad nemas lepo misljenje o necemu uvek gledas da ga upakujes tako da se sto manje ljudi uvredi. Neki bi rekli svasta na to ali ja vidim samo dobro.Ja se izvinjavam što ne znam ko si po ovom niku i ako si neko sa starog foruma pa ne znam, ali ovo napisano djeluje kao da si neko ko me zna jer je 1/1 istina![]()
Najbolje da se ne cita uopste. Ionako se zna unapred sta "moralisti" pisu.Mogu zamisliti šta pametno Srbalji sa portala imaju da kažu, ali bolje da ne zamišljam, niti me interesuje.
Nema na čemu, mislim da ruganje i pasivna agresija zaslužuju samo takve gifove.![]()
I ovo jeste za ruganje, jer je besmisleno, a uz to i uvredljivo. Ljudi koji mu predviđaju lagani prolazak, ne rade to nužno iz želje da on prođe (čak i da rade, ti to ne možeš znati), nego imaju mišljenje da su pesma i nastup dovoljno jaki, mišljenje koje se očito razlikuje od tvog (i mog) i oni ne zaslužuju da ih zbog toga nipodaštavaš, bez obzira koliko bio ubeđen da je tvoje mišljenje superiorno.Moje neko mišljenje je da šanse za ispadak nisu ogromne, ali nisu ni tako male koliko bi neki želeli da jesu. Za sad je tako. Žao mi je ako sam vam uništio jutro ovim tejkom.![]()
Pošto više od decenije živim u dijaspori i krećem se u različitim krugovima ljudi, kulturama, jezicima, ova tema koja se ovde provlači iz godine u godinu a to je ta tkz. podrška dijaspore, se u ovom postu gore a i inače na forumu, jako, jako pogrešno tumači i sagledava a većina forumaša je u velikoj zabludi kada se o glasanju dijaspore govori.
Zašto?
Elem, generacije dijaspore (potenc. glasači) recimo 2000-2010 i deceniju posle a od recimo neke 2020- , se drastično ali drastično razlikuju.
Prvo, današnji potencijalni glasači iz dijaspore nisu više te generacije glasača iz 2000-2010(roditeljstvo, posao, brz život, kriza...) koje su bile mnogo više vezane za Srbiju kao zemlju pa i za taj tradicionalni zvuk, već upravo slušaju mnogo urbaniji zvuk, neretko tvrdji zvuk, mahom stranih umetnika koji ali apsolutno veze nema sa ovim što gore pomenuti Princ ili Čegi nude ove godine na PZE.
To danas mogu da slušaju skoro pa samo roditelji dece tj ti koji su za Lane, Oro, Molitvu glasali. Verujte ali i ne morate.
Ove današnje generacije zaista neretko i ne govore srpski jezik ili jako slabo (čast roditelima koji drže do maternjeg jezika, turci recimo ali bez izuzetka i apsolutno svi znaju turski) što mi je katastrofa bukvalno ali opet većinski vole da poslušaju i ono što Srbija nudi za ESC.
Cecu, Jecu i druge slušaju i mnogo više vole ,,Lane moje" generacije njihovih roditelja.
Pravilo, kao i na samom ESC-u je da nema pravila, ali u kontekstu učešća Luke Bleka apsolutno nema potrebe oslanjati se na dijasporu pa čak ni da je Baloš pobedio. Pesme su same po sebi dovoljno i kvalitetne, moderne pritom, da su prihvatljive šire tj. i ne exYu populacijama.
Razloga za oslanjanje i apel dijaspori da glasa bi imali vrlo verovatno u slučaju pobede Princa ili Zejne, pesama koje su nama još uvek meinstrim u Srbiji ali su nekonkurentne za bilo kakav ozbiljniji plasman i kod žirija a posebno kod ESC publike kada krene glasanje a svesni smo bar kroz iskustvo da mi na publiku jedino i možemo da se oslonimo u kontekstu glasanja na ESC-u.
Preopširno ali tema se ponavlja često iz godine u godinu a osecam da pogrešno vidite iz ugla ,,srbina iz Srbije" te tkz. sadašnje generacije glasača iz dijaspore.
Ja to ne vidim tako i ne slažem se gotovo ni sa čim što si napisao ovde. Taj post je rezultat obraćanja meni na način koji sam ja smatrao neprikladnim kad sam izneo drugačije mišljenje. Možda pročitaj ponovo sve, ne razumem kako ti baš to smeta, a ono pre toga šta su pisali drugi ne.Imaš pravo to da misliš. Gif zapravo i ne iskače mnogo iz uloge koju si odabrao.
Samo da razjasnim, moje se mišljenje o potencijalnom plasmanu našeg predstavnika ne razlikuje mnogo od tvog. Dakle, i ja trenutno mislim da prolazak u finale neće biti baš luk i voda. Ne vidim zašto ti i ja ne bismo imali pravo na to mišljenje.
Ono što sam napisao se odnosilo na ovaj tvoj post:
I ovo jeste za ruganje, jer je besmisleno, a uz to i uvredljivo. Ljudi koji mu predviđaju lagani prolazak, ne rade to nužno iz želje da on prođe (čak i da rade, ti to ne možeš znati), nego imaju mišljenje da su pesma i nastup dovoljno jaki, mišljenje koje se očito razlikuje od tvog (i mog) i oni ne zaslužuju da ih zbog toga nipodaštavaš, bez obzira koliko bio ubeđen da je tvoje mišljenje superiorno.
E hvala tiNe, pa vidi se to nema potrebe da te znam ne znam koliko dugo. Nesto kratko sam bio na starom forumu pre crkavanja i evo sad dve godine ovde i uvek si se isticao po toj energiji. Cak i kad nemas lepo misljenje o necemu uvek gledas da ga upakujes tako da se sto manje ljudi uvredi. Neki bi rekli svasta na to ali ja vidim samo dobro.
Ja to ne vidim tako i ne slažem se gotovo ni sa čim što si napisao ovde. Taj post je rezultat obraćanja meni na način koji sam ja smatrao neprikladnim kad sam izneo drugačije mišljenje. Možda pročitaj ponovo sve, ne razumem kako ti baš to smeta, a ono pre toga šta su pisali drugi ne.![]()
Izgleda da si usamljen u tom mišljenju da je to besmislen tejk, pošto su se kasnije svi složili da je na Evroviziji sve moguće, osim možda dve osobe. Nešto drugo je ovde problem, ali moj definitivno nije.Smeta mi sve. Tvoj je „tejk” samo bio najbesmisleniji i ispod nivoa nekoga ko je odavao utisak zrele osobe.
A za prikladnost obraćanja onim gifom, tu već ne znam šta da ti kažem. Možda samo: srećno s tim stavom.
Mene je samo strah da pod pritiskom javnosti RTS ne odluci da promeni ovu pesmetinu i posalje drugoplasiranog princa sa pesmom koja kao da je potekla iz neke 2004-2005.Najbolje da se ne cita uopste. Ionako se zna unapred sta "moralisti" pisu.