ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Ništa ih ne sprečava da podnesu zahtev za ulazak u ITU čim se potpiše onaj sporazum po kojem se mi ne protivimo članstvu u međunarodnim organizacijama, što uključuje i ITU i EBU. Za ITU im treba dvo-trećinska većina, mislim da to mogu da dobiju ako mi odustanemo od lobiranja protiv. Mada, imajući u vidu čitavu birokratiju sumnjam da bi to rešili do sledeće godine ali za onu tamo bi možda i imali šanse.
Iskreno mislim da 2019. nije ni bilo potrebe za lobiranjem, jedino što je Srbija olakšala nekima time što je tražila anonimno glasanje.

Sigurno su protiv glasale sve zemlje koje ne priznaju nezavisnost, ali i ove koje imaju slične situacije a priznaju je (Britanija, Belgija recimo), tako da 2/3 koje su glasale protiv nisu mala stvar.

E sad, da li će se desiti, vjerovatno nekad hoće (nadajmo se da neće još dugo) ali je besmisleno odustati zbog toga. To je kao da daš otkaz na poslu koji ti je odličan, plaćaju te super, cijenjen si, ali ideš jer dolazi tvoja bivša i puštaš njoj da ju svi hvale i gotive a tebe zaborave.

Švedska, Jermenija, Gruzija, Azerbejdžan i Portugal zaista moraju da isporuče nešto neverovatno da bi promenile mojih top 5 u ovom trenutku. Sve ispod toga će se verovatno menjati iz dana u dan.Screenshot_20230309-222446.webp

Ovu godinu je spasila prethodna nedelja i ova, inače bi bila užas stvarno, ali sad mi je okej.

Ali čemu poređenje učešća tzv. Kosova na kojekakvim sportskim manifestacijama sa potencijalnim debitovanjem na Evroviziji?! :oops:
Na Olimpijadama i drugim sportskim takmičenjima svaka reprezentacija i/ili pojedinac se bore za sebe u smislu rezultata tako da učešće nekog nepoželjnog uljeza nas ne može ugroziti jer na kraju svako prođe onako kako zasluži tj. u skladu sa svojim umijećem i spremnosti da svojim vještinama nadjača protivnika.

S druge strane, na Evroviziji naš plasman zavisi od glasova drugih zemalja (kako žirija, tako i televotinga) a njihovo pojavljivanje može samo donijeti štetu našim rezultatima pošto će logično njihov instruisani žiri sahranjivati bodovima Srbiju u polufinalima i finalima a ko misli da bismo od publike dobijali visoke poene taj se grdno vara - Srbi sa sjevera ignorišu i ne prate taj RTK, rijetko ko ima njihove telefonske kartice i skroz su orjentisani prema Srbiji dok mučenom narodu dole po enklavama koji obitava k'o Indijanci po rezervatima vjerovatno nije ni do čega a kamoli do Evrovizije (ako bi uopšte imali na čemu i gledati). Takođe, ne bi bile isključene ni provokacije naših predstavnika za vrijeme samog takmičenja ili tipa za vrijeme čitanja glasova, znajući njihov arnautski mentalitet svakako bi našli način da bocnu.

Totalno sam za povlačenje u slučaju da njih dovuku na takmičenje, tj. da Srbija uslovi svojim učešćem EBU - ili mi ili oni, pa da vidimo da li bi primili krimi para-državu od milion i nešto stanovnika a da otpišu drugu koja je mnogoljudnija i ima konstantno učešće.

Ma mnogo me zabole koliko ce kosovski ziri da da Srbiji a i morace da stave jednog Srbina u ziri da glume demokratiju svakako.

Oni vole te ikabana Srbe.

Ali čemu poređenje učešća tzv. Kosova na kojekakvim sportskim manifestacijama sa potencijalnim debitovanjem na Evroviziji?! :oops:
Na Olimpijadama i drugim sportskim takmičenjima svaka reprezentacija i/ili pojedinac se bore za sebe u smislu rezultata tako da učešće nekog nepoželjnog uljeza nas ne može ugroziti jer na kraju svako prođe onako kako zasluži tj. u skladu sa svojim umijećem i spremnosti da svojim vještinama nadjača protivnika.

S druge strane, na Evroviziji naš plasman zavisi od glasova drugih zemalja (kako žirija, tako i televotinga) a njihovo pojavljivanje može samo donijeti štetu našim rezultatima pošto će logično njihov instruisani žiri sahranjivati bodovima Srbiju u polufinalima i finalima a ko misli da bismo od publike dobijali visoke poene taj se grdno vara - Srbi sa sjevera ignorišu i ne prate taj RTK, rijetko ko ima njihove telefonske kartice i skroz su orjentisani prema Srbiji dok mučenom narodu dole po enklavama koji obitava k'o Indijanci po rezervatima vjerovatno nije ni do čega a kamoli do Evrovizije (ako bi uopšte imali na čemu i gledati). Takođe, ne bi bile isključene ni provokacije naših predstavnika za vrijeme samog takmičenja ili tipa za vrijeme čitanja glasova, znajući njihov arnautski mentalitet svakako bi našli način da bocnu.

Totalno sam za povlačenje u slučaju da njih dovuku na takmičenje, tj. da Srbija uslovi svojim učešćem EBU - ili mi ili oni, pa da vidimo da li bi primili krimi para-državu od milion i nešto stanovnika a da otpišu drugu koja je mnogoljudnija i ima konstantno učešće.
A EBU će odmah da nam se sagne ako mi njih "ucenimo". Reći će "ko vas jebe, mogli smo bez vas 10 godina možemo i sad". Mislim da ništa, pa ni eventualno učešće RTK nije vredno toga da izlazimo sa ESC, dosta nam je bila ona prinudna pauza iz 90-ih. Mislim da precenjuješ uticaj koji tamo RTS ima a pogotovo reputaciju koja mu je na nuli imajući u vidu da je do pre 23 godine bio glasilo najgore i najodvratnije propagande.

I siguran sam da bismo dobijali makar po koji bod publike tamo, nije baš apokalipsa koju ti predstavljaš. Imaju ljudi i telefone i televizore. Za žiri me baš briga, nek dele poene Albaniji, žiri je u svakoj zemlji ne baš blagonaklon prema nama pa jedna zemlja više-manje ne čini neku veliku razliku.

Da je Tijanić živ, RTS bi se povukao, kao što se 2011. Srbija povukla sa nekakvog "Eurovision Young Dancers" 2011.

Ovo je iz nekog rendom članka:

"Evropska radiodifuzna unija (EBU), koja je organizator Eurosonga, pozvala je Kosovo da učestvuje na takmičenju Eurovision Young Dancers, zbog čega Srbija, pišu srpski mediji, neće poslati svog predstavnika na takmičenje.

Kosovo dosad nije priznalo deset zemalja članica Evropske unije, od kojih nijedna ne šalje predstavnika na takmičenje, sa izuzetkom Grčke.

Direktor Radio televizije Srbije, Aleksandar Tijanić, smatra da činjenica da Srbija ne šalje predstavnika na takmičenje govori dovoljno o tome šta oni misle o postupku EBU."

Da je Tijanić živ, RTS bi se povukao, kao što se 2011. Srbija povukla sa nekakvog "Eurovision Young Dancers" 2011.

Ovo je iz nekog rendom članka:

"Evropska radiodifuzna unija (EBU), koja je organizator Eurosonga, pozvala je Kosovo da učestvuje na takmičenju Eurovision Young Dancers, zbog čega Srbija, pišu srpski mediji, neće poslati svog predstavnika na takmičenje.

Kosovo dosad nije priznalo deset zemalja članica Evropske unije, od kojih nijedna ne šalje predstavnika na takmičenje, sa izuzetkom Grčke.

Direktor Radio televizije Srbije, Aleksandar Tijanić, smatra da činjenica da Srbija ne šalje predstavnika na takmičenje govori dovoljno o tome šta oni misle o postupku EBU."
Sumnjam da bi se i Tijanić povlačio sa ESC-a. Lako je sa ovog trećerazrednog programa za koji niko nema pojma. Drugo je povlačenje sa najvećeg muzičkog šou-programa na svetu.

Tijanić je recimo bio i protiv povlačenja sa ESC 2014. zbog finansija (tad je bila aktuelna priča oko finansiranja RTS-a i toga da li će postojati pretplata ili ne), objasnivši da smo "na ESC postigli više uspeha nego na nekim sportskim takmičenjima". Da je poživeo makar koji mesec duže verovatno bismo i otišli u Kopenhagen, ovako čim je bacio kašiku RTS je odmah odustao od ESC.

Back