Kic ima svoje granice kod masovne publike, ovo je mozda zaista previse kica cak i za Evropu. Takodje nema viralnog momenta zbog kojeg bi publika glasala kao luda za ovu pesmu. Opet kazem, njihova polugola tela mogu samo da odvrate publiku od glasanja. Pritom nije ni za verovati HRT-u i njihovoj delegaciji jer uvek zabrljaju nesto...
Mislim da je samo pitanje kako ko shvati pesmu i nastup,realno mi koji zivimo ovde i koje razumemo jezik koji smo culi za bend,pogledali vecina nas sigurno i druge njihove autorske radove,mi kapiram na primer na prvu logicno da je kod njih sve uvijeno,da nisu toliko banalan bend,da iako su goli,oni nam zapravo nista lako ne otkriju,vec se treba malo udubiti,kao sto se svi zaleteli ko debilani za traktor,ili za Putina,a zapravo meni ova pesma nije jednostrana vec je kritika i jednih i drugih i trecih..
Makar ja tako dozviljavam pesmu i nastup,medjutim ocigledno nece svako ovu pesmu,tekst,poruku i nastup da dozivi na isti nacin,to mi je jasno..
Takodje struktura po godinama ili mentalnom sklopu evrovzije sigurno nije jednostrana,ali verujem da je od ovih koji glasaju na evrovziji i gledaju je vise onih koji ce se oduseviti verovatno Moldavijom ili mozda klasicnim pop pesmicama poput Kipra cak ili Norveske na primer..
To mi je jasno,zato je meni i plasman Konstrakte neocekivano visok,neki bi rekli mogli smo pobediti ili biti i top2,ali s obzirom da nismo slali ni Fuego ali ni nesto sto je pevala Netta,dakle klasican americki pop,vec nesto sto do sada nismo ni mi slali,ali ni druge zemlje,eksperiment je veoma uspesno prosao recimo..
Liči mi na primer na "Leto svet" i Dastina Ćurana iz 2008, što svakako nije dobro za poređenje. Dobro, ako HR se jednoglasno složila oko svog predstavnika očito, tako da neka im je sa srećom, što se mene tiče. A i svako percipira i doživljava drugačije, ja Let3 ne slušam privatno, pa i ne znam u kom pravcu njihova muzika ide, ali u kontekstu ESC-a, ovo je što se mene tiče totalni promašaj, sada slobodno mogu da kažem da mi je potpuno neslušljivo.
Shvatama,ali kazem Let3 je neobican bend u svakom smislu ne samo oko toga sto se cudno oblace,vec tekstovi su im od odlicnih i finih cak nekada i ljubavnih do totalno bizarnih i vulgarnih,ali ono sto je najvaznije evo da ti kazem o tom bendu,oni su potpuno isti od 1987.godine i svog nastanka do sada,dakle njihovi stavovi i kritika drustva se nije promenila,oni otvoreno dodju na tv-u u sred Hrvatske i ismevaju HDZ,ismevaju svog premijera drzave,kao i predsednika,ali ismevaju i Tudjmana recimo,ismevaju Putina,ismevaju i politicare sa zapada makar ranije,jer je takvo stanje tada bilo..
Dakle u svom su fazonu nisu poceli da pevaju nesto sto ne vole,ili pisu narucene tekstove i to je za postovanje i zato jos uvek imau koncerte i jos uvek u tim godinama snimaju pesme,nastupaju,cak eto kazu deca im otvorila i te tik-tok naloge gde reklamiraju i svoj brend "ŠČ" sto je za postovanje u tim godinama oni se bave prodajom majica solja itd,imaju brend koji guraju,jer naravno od pank muzike ili hajde pank-rok muzike i ne mogu se namlatiti nazalost danas para,prakticno u Srbiji od takve muzike jedino nekako guraju Goblini od tog tvrdjeg fazona i to je to maltene..mada..