hr Hrvatska 2023: Let 3 - Mama ŠČ!

Hrvatska ce na iznenadjenje tih svih "fanova esc" uci u finale,a ne bih bio iznenadjen i da uradi nesto vise,a to vise je da to bude najbolji plasman Hrvatske na pesmi evrovzije u 21.veku.

Hrvatska ce na iznenadjenje tih svih "fanova esc" uci u finale,a ne bih bio iznenadjen i da uradi nesto vise,a to vise je da to bude najbolji plasman Hrvatske na pesmi evrovzije u 21.veku.
Za to je potrebno da zauzme 9. mesto ukupno, mislim da žiri neće to dozvoliti...

Za to je potrebno da zauzme 9. mesto ukupno, mislim da žiri neće to dozvoliti...
Ma dobro će proći oni videćeš,biće oni u finalu u top 10 garant,veće šanse imaju oni za sjajan plasman od nas,ne samo zbog nastupa ili autentičnosti pesme,već i zbog same poruke pesme,ritma,kostima itd..
Plus ako budu bolje zvučali uživo i popravili nastup to može jako dobro proći,takodje i žanrovski nemaju konkurenciju ne postoji ne ove godine nego ko zna koliko unazad ništa slično na evrovziji.
Svakako Hrvatska i Srbija imaju potencijala više od Slovenije za dobar nastup i plasman.
Lično mislim da će najbolje proći Hrvati,zatim Srbija pa Slovenija.
Slovenija najviše što može je finale i neki plasman kao 2019.godine na primer verovatno ove godine....

Hrvatska je mamac za publiku,Slovenija za žiri,a Srbija to već ne znam...

Let3 je napravio dobru priču uz dobar nastup može u finale iako je prejako polufinale i favoriti su tu Švedska Norveška, Finska. Publika prihvaća ovakve pjesme sjetimo se Moldove prošle godine.

Moldavci nisu bili vulgarni svojim nastupom, ne moze niko da se poredi sa Moldavijom jer najbolje kapiraju zabavu na ESC od svih
Moldavija žanrovski nema nikakvih dodirnih tačaka sa Let3,kao ni nastupom,to su dva sveta različita. Jedino im je zajedničko je da su malo trolovi,ali u muzickom smislu meni Hrvatska neuporedovo bolja stvar,plus kvalitetniji,bolji i ozbiljniji bend.
Iako moram priznati da u svom fazonu koji rade Zdob si zdob jeste ok i uzivo oni profi zvuce,ali mislim pank i vlasko kolo..?? Maa daaj...previse krindž..
Realno ako treba da biram da li hocu melodicnu i dobru pesmu,ili saljiv nastup uvek biram pesmu,meni bi pesma Hrvatske bila odlicna i samo da su nastupili sa led ekranima iz spota recimo onaj spot iz socijalizma i tog perioda,nista im ne treba,jer pesma ima dobar ritam i melodiju i nepredvidiva je i bas se svasta desava..
Moldavija je bas predvidiva,jos ljudi bukvalno jedno 7 puta ponove ceo onaj isti refren furaju 3 minuta,smoor...

Ja sam sve ubeđeniji da če ovo biti žestok flop, i ako se nekako provuče u finale, bottom 5 ne gine.
Zbog čega tako misliš,da li misliš da Evropljani neće moći da progutaju i sažvaću nastup(koji realno budimo realni koliko god ozbiljna tematika bila je i trol,jer izmedju redova ko konta pljulje i evrovziju,evropu nakaradnost kič i šund samog takmičenja i nastupa),ili da melodija i sama struktura pesme nije toliko jaka i ne šalje jaku poruku da bi naterala ljude da poput KOnstrakte prosle godine ne samo ostanu u šoku i čudu i zinu,nego i posalju glasove za takvu pesmu???

U suštini, i jedno i drugo. U globalu je sve degutantno, poruka pesme je mogla biti preneta na malo suptilniji i ne tako vulgaran način, plus melodija i struktura pesme je potpuni mess, jedna haotična disharmonija nekih zvukova, potpuno nepovezanih i vokalno jako loše izvođenje. Ovo jeste wtf svakako, ali za razliku od Konstrakte, koja nije ni za približno poređenje, u najnegativnijem mogućem kontekstu.

Kic ima svoje granice kod masovne publike, ovo je mozda zaista previse kica cak i za Evropu. Takodje nema viralnog momenta zbog kojeg bi publika glasala kao luda za ovu pesmu. Opet kazem, njihova polugola tela mogu samo da odvrate publiku od glasanja. Pritom nije ni za verovati HRT-u i njihovoj delegaciji jer uvek zabrljaju nesto...

U suštini, i jedno i drugo. U globalu je sve degutantno, poruka pesme je mogla biti preneta na malo suptilniji i ne tako vulgaran način, plus melodija i struktura pesme je potpuni mess, jedna haotična disharmonija nekih zvukova, potpuno nepovezanih i vokalno jako loše izvođenje. Ovo jeste wtf svakako, ali za razliku od Konstrakte, koja nije ni za približno poređenje, u najnegativnijem mogućem kontekstu.
Mogu se složiti oko dve stvari,vokalno je ovo meni bilo neuporedivo lošije uživo nego kada sam prvi put čuo pesmu u onom spotu i audio verziji kada mi se jako dopala melodicna i onaj prvi spot je i najbolje uradjen,iako mi je bilo cudno na prvo slusanje,ali je pesma "catchy" ne samo refren,već i strofe veoma lako ulaze u uši,što za ovakvo takmičenje i jeste veoma važno,iako Let3 ima dosta bolje pesme i spotove i nastupe do sada.
Slažem se i da je nastup i sve to previše čudno,možda neki delovi malo i zbrda zdola.
Medjutim ono oko čega se ne slažem da pesma,kao pesma nije dobra,da je loša ili degutanta,naprotiv ova pesma je meni totalni hit u svakom smislu,ali kažem oni su takav bend i to ko skidanja,ili oko degutantnih tekstova oni nisu napravili zbog evrovzije,njih boli uvo za evrovziju da li ce biti 1.mesto ili 37.mesto ne pate od toga,ljudi su njih zeleli da se prijave konacno,oni se prijavili i pobedili i sta bude bice,poznat su bend imaju stalno nastupe i cak i zive od toga idaljw,trazen su i profesionalni bend,zabole ih za plasman..
Medjutim,smatram da posebno u odnosu na konkurenciju ova pesma u najgorem slucaju zasluzuje finale i u najgorem slucaju top15 ili cak top 10,jer je potpuno i melodicna i drugacija od svih 36 numera,dakle ne mozes reći da ti to liči na bilo šta drugo na evrovziji to im je velika prenost..
Mana je što jako malo ima zemalja bivse Jugoslavije ove godine a i balkanskih zemalja gde bi glasove pokupili 100%,pogresnu su godinu izabrali,trebalo je neke eto 2011.godine da odu slaba je bila godina,tu bi sjajno prosli..i bilo je ex.yu svih 6 zemalja plus balkanskih..

Liči mi na primer na "Leto svet" i Dastina Ćurana iz 2008, što svakako nije dobro za poređenje. Dobro, ako HR se jednoglasno složila oko svog predstavnika očito, tako da neka im je sa srećom, što se mene tiče. A i svako percipira i doživljava drugačije, ja Let3 ne slušam privatno, pa i ne znam u kom pravcu njihova muzika ide, ali u kontekstu ESC-a, ovo je što se mene tiče totalni promašaj, sada slobodno mogu da kažem da mi je potpuno neslušljivo.

Kic ima svoje granice kod masovne publike, ovo je mozda zaista previse kica cak i za Evropu. Takodje nema viralnog momenta zbog kojeg bi publika glasala kao luda za ovu pesmu. Opet kazem, njihova polugola tela mogu samo da odvrate publiku od glasanja. Pritom nije ni za verovati HRT-u i njihovoj delegaciji jer uvek zabrljaju nesto...
Mislim da je samo pitanje kako ko shvati pesmu i nastup,realno mi koji zivimo ovde i koje razumemo jezik koji smo culi za bend,pogledali vecina nas sigurno i druge njihove autorske radove,mi kapiram na primer na prvu logicno da je kod njih sve uvijeno,da nisu toliko banalan bend,da iako su goli,oni nam zapravo nista lako ne otkriju,vec se treba malo udubiti,kao sto se svi zaleteli ko debilani za traktor,ili za Putina,a zapravo meni ova pesma nije jednostrana vec je kritika i jednih i drugih i trecih..
Makar ja tako dozviljavam pesmu i nastup,medjutim ocigledno nece svako ovu pesmu,tekst,poruku i nastup da dozivi na isti nacin,to mi je jasno..
Takodje struktura po godinama ili mentalnom sklopu evrovzije sigurno nije jednostrana,ali verujem da je od ovih koji glasaju na evrovziji i gledaju je vise onih koji ce se oduseviti verovatno Moldavijom ili mozda klasicnim pop pesmicama poput Kipra cak ili Norveske na primer..
To mi je jasno,zato je meni i plasman Konstrakte neocekivano visok,neki bi rekli mogli smo pobediti ili biti i top2,ali s obzirom da nismo slali ni Fuego ali ni nesto sto je pevala Netta,dakle klasican americki pop,vec nesto sto do sada nismo ni mi slali,ali ni druge zemlje,eksperiment je veoma uspesno prosao recimo..

Liči mi na primer na "Leto svet" i Dastina Ćurana iz 2008, što svakako nije dobro za poređenje. Dobro, ako HR se jednoglasno složila oko svog predstavnika očito, tako da neka im je sa srećom, što se mene tiče. A i svako percipira i doživljava drugačije, ja Let3 ne slušam privatno, pa i ne znam u kom pravcu njihova muzika ide, ali u kontekstu ESC-a, ovo je što se mene tiče totalni promašaj, sada slobodno mogu da kažem da mi je potpuno neslušljivo.
Shvatama,ali kazem Let3 je neobican bend u svakom smislu ne samo oko toga sto se cudno oblace,vec tekstovi su im od odlicnih i finih cak nekada i ljubavnih do totalno bizarnih i vulgarnih,ali ono sto je najvaznije evo da ti kazem o tom bendu,oni su potpuno isti od 1987.godine i svog nastanka do sada,dakle njihovi stavovi i kritika drustva se nije promenila,oni otvoreno dodju na tv-u u sred Hrvatske i ismevaju HDZ,ismevaju svog premijera drzave,kao i predsednika,ali ismevaju i Tudjmana recimo,ismevaju Putina,ismevaju i politicare sa zapada makar ranije,jer je takvo stanje tada bilo..
Dakle u svom su fazonu nisu poceli da pevaju nesto sto ne vole,ili pisu narucene tekstove i to je za postovanje i zato jos uvek imau koncerte i jos uvek u tim godinama snimaju pesme,nastupaju,cak eto kazu deca im otvorila i te tik-tok naloge gde reklamiraju i svoj brend "ŠČ" sto je za postovanje u tim godinama oni se bave prodajom majica solja itd,imaju brend koji guraju,jer naravno od pank muzike ili hajde pank-rok muzike i ne mogu se namlatiti nazalost danas para,prakticno u Srbiji od takve muzike jedino nekako guraju Goblini od tog tvrdjeg fazona i to je to maltene..mada..

Za Konstraktu možemo reći da je na svojevrstan nastup bila eksperiment, ali eksperiment sa stilom, poentom, jednostavnim a efektnim nastupom, viralnim momentom koji se kao zaraza proširio Evropom... Dovoljno da opravdano rezultira visokim plasmanom. Bukvalno ne razumem tu konstantnu potrebu za poređenjem "In Corpore Sano" sa "Mama ŠČ", to je bukvalno nebo i zemlja, babe i žabe itd.

Za Konstraktu možemo reći da je na svojevrstan nastup bila eksperiment, ali eksperiment sa stilom, poentom, jednostavnim a efektnim nastupom, viralnim momentom koji se kao zaraza proširio Evropom... Dovoljno da opravdano rezultira visokim plasmanom. Bukvalno ne razumem tu konstantnu potrebu za poređenjem "In Corpore Sano" sa "Mama ŠČ", to je bukvalno nebo i zemlja, babe i žabe itd.
Ja nikada nisam poredio.
Inace meni je i mama šč viralna,makar sam kod stranaca i youtube reakcije stranaca video da se pitaju takodje o cemu pesma govori i sta je dodjavola ŠČ to im odmah upadne u oci i onda stranci,ali i Hrvati u komentarima objasnjavaju,a ti youtuberi lajkuju i odgovaraju itd
Takodje nastup je meni solidan,bio mi je cudan i razocaran sam bio s obzirom na pesmu kada sam video nastup,ali posle kada sam video led ekrane kako su profo uradjeni i pokreti bio sam zadovoljniji iako je moglo bolje posebno kadriranje.
Pokreti jesu specificni jer rade rukama ono kako izvodjaci tako svi plus Titunka na led ekranima,dakle imaju i u tom smislu komercijalni i cytchy nastup i daa namerno su onako obuceni,posto pre svega se pesma odnosi na sadasnji trenutak oni su se nasminkali muskarci i tako obukli,bas zato sto Putin ne voli LGBT i gej paradu,dakle ubili su rekao bih 2 muve jednim udarce em privuku LGBT jer su slobodni tako da se obuku i time ujedno daju i njima podrsku,em pesma koju mnogi stranci odmah pomisle da je samo protif Putina a raspolozenje je u evropi takvo da svi mrze Putina to takodje ide na ruku Hrvatima..
Mogli bi i od Ukrajinaca dobiti poene dosta,ali i zemalja koje podrzavaju Ukrajinu protiv Rusa,poput Litvanije Letonije,Estonija itd

Inače ne postoji totalni promšaj za ESC,nikada se ne zna šta će se svideti publici,realno Konstrakta,Zdob si zdob,Let 3 nista od toga NIJE "ESC fah" pa eto od 3 grupe,2 su vec prosle dobro,a sada cemo videti i Let3,dakle diskutabilno je govoriti unapred o tome kako ce ko proci.
Recimo Zdob si zdob stojao tek dosta losije na top listama youtubera prosle godine pre evrovzije i po kladionicama slabo stojaliu cak i gore od let 3 i na top listama pa su bili top2 kod publike u finalu.
Ne kazem da je to isti zanr ili isti tip nastupa,ali sacekajmo maj i videcemo da li se ljudi vecinski loze na to,svakako sta bude bice i sa Srbijom i Hrvatkom obe pesme nisu nesto evrovzijske uopste,ali mozda potonu skroz,a mozda pokidaju i svi budu odusevljeni uzivo na samom takmicenju...

@KONSTRUKTOR
Konstrakta je, kao sto smo vec ustanovili, imala viralan momenat uz koji je cela arena pljeskala, kao i kod Moldavaca kad su krenuli da sviraju harmoniku pa je publika pala u trans. Nije niko ni Konstraktinu pesmu detaljno analizirao iako smo imali titlove, vec su se publika i glasaci odusevili pljeskanjem ruku i nastupom i to je tako. Nema publika vremena da se bavi opusom Leta 3 i dubinskom porukom njihove pesme niti ce iko da se udubi, imaju tri minuta samo.

Zato su Srbija i Moldavija rasturile na televotu, od Hrvatske ove godine jednostavno ne dobijam takav utisak...

@KONSTRUKTOR
Konstrakta je, kao sto smo vec ustanovili, imala viralan momenat uz koji je cela arena pljeskala, kao i kod Moldavaca kad su krenuli da sviraju harmoniku pa je publika pala u trans. Nije niko ni Konstraktinu pesmu detaljno analizirao iako smo imali titlove, vec su se publika i glasaci odusevili pljeskanjem ruku i nastupom i to je tako. Nema publika vremena da se bavi opusom Leta 3 i dubinskom porukom njihove pesme niti ce iko da se udubi, imaju tri minuta samo.

Zato su Srbija i Moldavija rasturile na televotu, od Hrvatske ove godine jednostavno ne dobijam takav utisak...
Konstraktu su skontali mesecima unapred smo im mi u komentarima prevodili o cemu pesma govori,jer je strance zanimalo jer nista osim pranja ruku nisu skontali.
Inace vidim da mnogi smatraju kako je nastup Let3 previse kao mess je i previse degutantan..
Zapravo,nastup upravo i jeste takav,jer je i pesma takva,to je umetnicka sloboda.
Oni trenutno stanje u evropi i svetu vide BAS TAKO..dakle pesma je i muzicki zato takva ima te prelaze i sve,jer sam teskt pesme i pesma je PSIHODELIČNA i zaista bi bilo čudno da i nastup bude neki veoma lagan,ako je pesma psihodelična
Nastup Luke Blacka takodje je mračan psihodeličan za neke previše agresivan kao i sama muzika..
To su pesme koje nisu za svakoga i ne prijaju svakome,ali mi se kod obe pesme dopada,sto na potpuno neobican autentican nacin prenose jedan tako ozbiljan tekst.
Luke Black i Let3 nisu trolovi evrovzije,njihovi tekstovi su tematski slicni i oba nastupa su u nekim delovima bas agresivna,cudna,specificna,sa solidnim pokretima,ali zajednicko im je da nisu zvucali vokalno uzivo kako se ocekuje od njih,medjutim smatram da obe pesme moraju naci mesto u finalu ove godine.
Jednostavno i njihova konkurencija nudi šlagere,dosadne izlizane pesmice sa takoje pevačica koji nisu baš na sceni neka pojava.
Realno koga će pre i čiji nastup primetiti prosečan gledalac u maju Lukin i Let3,ili Irska i Malta??
Irci tipicna pop rok baladica,oni tipicni momci i nista se ne desi,pesma je bleda isto kao i Malta,ništa veliko ništaa...

Let 3 o srpskom predstavniku.

"Zanimljivo je što je momak iz Čačka (Let 3 ima album koji se zove Bombardiranje Srbije i Čačka). To mi je super! Svemir je ponekad toliko pravedan. Let 3 i momak iz Čačka istu večer će nastupati u polufinalu Eurosonga. To je nešto baš predivno."

Spaljeni su na najjače. :ROFLMAO: Rekli su da je traktoru izradi i da neće biti dizelaš jer to više nije u modi. :ROFLMAO:
Mislim da će oni zabavljati sve tamo samo tako. :ROFLMAO:

Spaljeni su na najjače. :ROFLMAO: Rekli su da je traktoru izradi i da neće biti dizelaš jer to više nije u modi. :ROFLMAO:
Mislim da će oni zabavljati sve tamo samo tako. :ROFLMAO:
Mama ljubila morona,trajna nina armagedon nonaa,idemooo!
Goreće Liverpul u maju kad krene haha

Back