al Albanija 2023: Albina & Familja Kelmendi - Duje

Albanija
Sve su loše, otuda u isti koš idu. Ali naravno slušaj ono što ti godi.
A ko inače odredjuje da li je nešto dobro ili loše?
Evrovzijski fanovi ako odrede šta je dobro i šta je loše onda je to amin, tako?
Evrovzijskim fanovi je vrhunska stvar i kvalitet Netta- Toy i kokodakanje ono, da li je to dobro zbog toga, da li je to dokaz da oni koji su to veče glasali imaju loš muzički ukus, ili je to dokaz da je to sjajna pesma?
Logično je da dobija 0 poena od "Evropljana", jer oni ne slušaju tu vrstu muzike i oni ne kapiraju,a možda nikada i neće skapirati to.
To je približnije nama bivšim Jugoslovenima ta vrsta muzika, kao i humor i sarkazam isto kao i za Konstraktu.
Pogledajte top liste na youtube od 4. marta 2022. godine na kom je mestu bila Konstrakta svim strancima od 40 pesama je bila na 40. mestu mnogima, pa kako je prošla??
Logično je da čudne pesme nemaju uporište, recimo i Moldavija je treš bila prošle godine i svima je bila na poslednjem mestu svim fanovima evrovzije, ali je imala 228 poena i bila 2. mesto u finalu po publici, dakle to nije legitimno šta kaže šačica fanova to je mali broj ljudi, u maju ćemo mi videti koliko ljudi vole Let 3 ili ne vole, meni hiljadu ljudi ili 2-3 hiljade ljudi iz celog sveta nisu merodavni.
Ja evo koga god poznajem svi uglavnom vole Let 3, cak sam video milijardu komentara stranaca da su pesmom i bendom oduševljeni, što se i na koncertima pokazalo kako reaguju ljudi na to, evo pogledajte u Poljskoj i Izraelu recimo kakva je reakcija publike na Let 3, svi su pevali glasno celu pesmu od reči do reči, skakali i bile su ogromne ovacije, publika ih voli to se vidi...

Pobogu, zar mora da se nadovežeš na svaki post? Ti kada napišeš da ti nešto super i da će se slušati (univerzalno rečeno, a ne da ćeš ti lično da slušaš) niko ti ništa ne kaže, a ti se bukvalno na svačiji komentar nakačiš. Ali kad već pitaš, Netina pesma je upravo ono što se zove zaraznom pesmom u pozitivnom smislu, uprkos momentima "kokodakanja" ima veoma dobru i intresantnu melodiju, a i solidna je vokalno. Nema tu dodirnih tačaka sa Konstraktom, ona bar nije pevala o ratnoj tematici, već o nečemu što ima daleko dublje i univerzalnije značenje. I nisam ja rekao da će hrvatska pesma loše proći, štaviše očekujem da uđe u finale, odnosno veće iznenađenje će mi biti ako ne prođu nego ako prođu.​

Pobogu, zar mora da se nadovežeš na svaki post? Ti kada napišeš da ti nešto super i da će se slušati (univerzalno rečeno, a ne da ćeš ti lično da slušaš) niko ti ništa ne kaže, a ti se bukvalno na svačiji komentar nakačiš. Ali kad već pitaš, Netina pesma je upravo ono što se zove zaraznom pesmom u pozitivnom smislu, uprkos momentima "kokodakanja" ima veoma dobru i intresantnu melodiju, a i solidna je vokalno. Nema tu dodirnih tačaka sa Konstraktom, ona bar nije pevala o ratnoj tematici, već o nečemu što ima daleko dublje i univerzalnije značenje. I nisam ja rekao da će hrvatska pesma loše proći, štaviše očekujem da uđe u finale, odnosno veće iznenađenje će mi biti ako ne prođu nego ako prođu.​
Netina pesma je samo čudna i ima neobičan nastup, medjutim muzički je očajna i treši skroz..
Veoma banalna pesma.
Uzgred, kakve veze ima da li je tema rat, priroda ili ne znam šta, bitno je da li je pesma dobra ili nije.
Jamala je imala tekst koji mi se nije dopao, ali ne mogu reći da ta pesma nije originalna, specifična, drugačija ili da ona ne ume pevati, ili da nema emociju.
Meni se lično ne svidja to i nikada više je nisam poslušao nije moj stil, ali je dobra.
Let 3 je fantastičan bend i nije za svakoga niti može svako razumeti taj bend i tu vrstu muzike.
Svako može slušati Acu Lukasa, jer tekst ti daje sve na izvolte, u pitanju je treš komercijalna turbo folk muzika i lako se skapira.
Konstraktu i Let 3 ne može svako slušati i svariti, to je koncept ceo i samo ljudi sa istančanim muzički ukusom mogu to slušati.
Nettu takodje može svako slušati, ako voliš komercijalnu američku pop muziku sa odredjenim istočnjačkim primesama turbo- folka, tebi će se dopasti Netta.
Isto i onaj Portugalac, recimo i pticama na grani je jasno da je pesma kvalitetna i specifična i on sam je poseban i specifičan, dakle baš me briga da li prosečan evrovzijski fan koji svakog dana pravi iznova i iznova nove top liste će ga staviti na poslednje mesto svoje liste kao što je i Konstraktu i Let 3, meni će i Salvador biti maestralan i za 20 godina ću se prisetiti njega i njegove pesme, jer se iz aviona vidi da je dobra pesma zaista..

@KONSTRUKTOR Kao što ti misliš za Netinu pesmu, tako mnogi misle da je treš i ono što peva Let 3, a još više se ističe to kada je vizuelni doživljaj u pitanju. Nije to nešto neobično za njih same, ali meni lično je prilično degutantno, bez obzira što je pesma pamtljivija od nekih koje se ove godine takmiče. A ti sa istančanim ukusom nastavi da slušaš šta želiš. Kraj diskusije.

@KONSTRUKTOR šta misliš tko će bolje proći, Hrvatska ili Srbija?
Da učestvuju Bosna, Makedonija, Crna Gora, pa još i par zemalja poput Bugara ili Madjara onda bih imao jedno mišljenje,a pošto nema tih zemalja i veliki je uticaj žirija onda je teško zaista predvideti..

@KONSTRUKTOR Kao što ti misliš za Netinu pesmu, tako mnogi misle da je treš i ono što peva Let 3, a još više se ističe to kada je vizuelni doživljaj u pitanju. Nije to nešto neobično za njih same, ali meni lično je prilično degutantno, bez obzira što je pesma pamtljivija od nekih koje se ove godine takmiče. A ti sa istančanim ukusom nastavi da slušaš šta želiš. Kraj diskusije.
Ne može se to porediti, Netta je kič prirodno i treš, dok je Let 3 ovakav nastup sa kič svetlima kostimima i nastupom uradio planski i namerno, oni se rugaju celom konceptu i baš zbog same pesme, smisla i konteksta su to napravili, jer oni ismevaju i zapad, a ne samo jednu stranu kako se mnogi zalete i skontaju na prvu loptu, oni ne vole pop kulturu aktuelnu u svetu i ne lože se na taj stil već se gnušaju toga, oni su glumci u pozorištu koji su i glumili u predstavi, pesma mama šč nastala u pozorištu, sve vreme ovo je koncept a oni su glumci u pozorištu i tako to treba posmatrati.
Dok je Netta zaista "Ikona današnje pop kulture" i ona voli to kako je obučena i izgleda i banalan tekst i jeste objektivno maksimum koji ona doseže.
U tome je velika razlika, zaista je iluzorno mešati babe i žabe i izmedju Nette i Let 3 szaviti znak jednakosti.
Kada biste poslušali minimum 20 pesama benda Let 3, shvatili biste koliko je to zapravo originalan ,kreativan i nesvakidašnji bend, to je zapravo pravi alternativni bend i ne postoji ni jedan isti ili sličan bend na našem prostoru.
Netta ni nastupom, ni tekstovima ni vrstom muzike nema apsolutno nikakvih dodirnih tačaka sa njima, Netta je bukvalno srpska Jelena Karleuša i to je tako prosto..

Bukvalno Netta predstavlja "Ikonu pop kulture 21. veka", a Let 3 je tu da ismeva tu ikonu.
Bukvalno najplastičnije objašnjeno Netta je Jelena Karleuša, a Let 3 su Partibrejkersi.
Netta je "Kontravizija sa Lavom Pajkićem" , a Let 3 su "24 minuta sa Zoranom Kesićem" ;):)
Netta je Aca Lukas, Let 3 su Konstrakta.
Kljucna stvar je zapravo u tome što, oni koji dosežu do Nette ili Lukasa ne mogu da dosegnu do Konstrakte i Let 3, već im je ovo maksimum, dok Konstrakta i Let 3 imaju sposobnost skontati i Lukasa, ali i ovo...

Ruskim fanovima je zaista "nešto" popilo mozak ako upoređuju Leto Svet i Mama ŠČ...ako se to zaista desilo, staviti u rubriku "Za neverovati"... 🤐

Da se vratimo malo na albansku temu.
Pa nije mi baš pravi primer keči pesme, al malo me refren obuzeo.:LOL: a ceo nastup samo čekam neko posluženje, izgledaju ko da nastupaju na svojoj proslavi.
I ja mislio nije zarazno pa se ide po kući i peva duje siti kurti duje atašnji ti ruje
Lepo je procitati ovako nesto kad ti je pesma medju favoritima. (y)☺️
S obzirom da su u "losem" pf-u i da ce neki biti slabiji, kiksirati u pf-u (bar na osnovu onoga sto sam video, ali opet...), a oni za sada bar vokalno su uvek odlicni, jos nastup da se poklopi, sve sam vise uvereniji, sigurniji da oni prolaze u finale.

Ma to je stvar ukusa. Nekome je hrvatska pjesma najgora ikad, nekome super. Sad kako će proći vidićemo.A i to sad šta vrijedi je opet stvar ukusa.Meni su npr Verka i Babuške užas, ali bili su drugi.

Pa poređenje 🇪🇪 2008 i 🇭🇷 2023 zapravo i nije stvar ukusa samo, ali dobro...

Ruskim fanovima je zaista "nešto" popilo mozak ako upoređuju Leto Svet i Mama ŠČ...ako se to zaista desilo, staviti u rubriku "Za neverovati"... 🤐
Iskreno idalje sam u šoku da neko to poredi i još da kaže da su podjednako loši i zato je to slično ili isto, no comment..
Bukvalno ne vidim tu nikakvu zajedničku tačku, ili kada porede Circus Mircus i Let 3, znači koliko treba baš da nemaš sluha pa da spajaš te bendove, bukvalno to su dve različite dimenzije.
Bukvalno kao neko sada kada bi napisao da su Djordje Balasevic i Rasta slican fazon, ili kao sto je Rasta javno izjavio za Balasevica: "Meni se to ništa ne dopada, taj rep fazon kao Balašević ne volim i to mi je glupost" znači no comment...

U pravu si Mrme, to je stvar elementarnog muzičkog neznanja, ako je tebi sve to u isti koš.
Zamisli sada da ti neko kaže da su Zoster i Rasta isti ili slični i kao isti fazon, znači želudac bukvalno da ti se izokrene kada to čuješ čoveče...

Pa dobro,ima tu i politike.Ali i bez politike ima ljudi koji bi poredili te 2 pjesme.
Jedina sličnost izmedju te dve pesme je meni što su osobe koje izvode i Leto svet i Mama ŠČ muškog pola i nisu neki tinejdzeri i klinci vec zrelije osobe..

Već sam u nekoj temi pomenuo da mesijino obraćanje postoji na forumu samo da nam otvori istinu. Mi ovde živimo u mraku i nismo svesni stvari oko nas.

Već sam u nekoj temi pomenuo da mesijino obraćanje postoji na forumu samo da nam otvori istinu. Mi ovde živimo u mraku i nismo svesni stvari oko nas.

U to ime, zapevajmo svi u glas:

"Duje, si dikur ti duje
At dashni ti ruje
Si jeten, ti ruje
Mos e gjuj me gure
Si dikur ti duje
At dashni ti ruje
Si jetën ti duje..."

😎😌🇦🇱

Zapravo kada ti to ovako napišeš deluje banalno i kao ismevanje koje ima za cilj da nipodištava sve ovo..
Medjutim apsolutno najveći problem upravo i jeste u društvu u kojem živimo san.
Glavni problem je taj što osobe koje ne bi trebalo da spavaju mirno do kraja života, spavaju kao bebe, dok oni koji bi trebalo mirno da spavaju, oni ne mogu spavati, a toliko bi želeli da sve prespavaju i da probude u nekoj normalnoj zemlji, normalnom vremenu kada je sve kako treba zaista..

Mrme prestani sve kao i svaki put banalizovati, a uz to ismevati svoje favorite, ni oni ljudi nisu srećni što neće proći u finale, nemoj ih još više sakatiti..

@KONSTRUKTOR

😮😮 O čemu ti? Ko sakati i ismeva??
Vidiš da se "Duje" groznica polako širi po Beogradu, Novom Sadu itd, peva se po stanovima, sve što je Mrm kazivao, ali nema ko da sluša, jel'te.. 😌 Još malo pa ćeš da vidiš kad krene Evropom.. Familja ide putem, čvrstim korakom, sa cvećem u kosi, ne razmatraju poraz, njihovo je da razuvere i poberu lovorike.. Vokalna harmonija se razleže od Tirane do Atlantika, Familja Kelmendi peva, ZA ŽIVOT.. ✌️

Back