OGAE glasanje 2023

Zar nisu rekli da Jermenija nije uopšte glasala?

Ovo po meni uopste nije tacno, dovoljno je pogledati danasnje glasanje za prijem tzv Kosova u Savet Evrope. Osim toga, nije Srbija jedina zemlja na ESC koja nije uvela politicke i ekonomske sankcije Rusiji, a takvim zemljama su recimo davali bodove.
Pričam o članovima OGAE Ukrajina, a ne globalno o Ukrajincima, niti sam igde spomenuo sankcije. Nema tu šta da se tumači, jer su oni javno pljuvali našu pesmu prošle godine iz političkih razloga, negodovali i na YouTube recenzijama na svom kanalu upravo zbog preuveličavanja naših "vernih" odnosa sa Rusijom. Dakle, ne radi se o mišljenju, već činjenici. Možda ih prođe kroz neku godinu kada se smire strasti. A kada smo kod Ukrajine, zar ne bi imalo smisla da su glasali juče protiv, kada su već u ratu i imaju ogromne probleme sa svojim teritorijama? Čak i da nas nimalo ne vole, bar bi bilo normalno da budu principijelni i stave do znanja da je nedopustivo kršenje teritorijalnog integriteta. Ovako se stiče utisak da je malo falilo da glasaju i ZA, samo sada nisu u mogućnosti.​

Last edited:
A kada smo kod Ukrajine, zar ne bi imalo smisla da su glasali juče protiv, kada su već u ratu i imaju ogromne probleme sa svojim teritorijama? Čak i da nas nimalo ne vole, bar bi bilo normalno da budu principijelni i stave do znanja da je nedopustivo kršenje teritorijalnog integriteta. Ovako se stiče utisak da je malo falilo da glasaju i ZA, samo sada nisu u mogućnosti.
Zapravo, ne samo Ukrajina, već i Moldavija. Ali kapiram da je to zbog aktulenih proevropskih vlada u obe države. Ne mogu da podrže zbog teritorijalnih problema koje imaju, a sa druge strane ne mogu ni da kažu NE zbog EU i statusa kandidata koji im je poklonjen prošle godine.

Pa dobrim delom zbog toga, jer su ogromni zavisnici od Zapada i EU. Španija i Mađarska koje su članice EU mogu da kažu NE, a ovi ne znaju šta će sa sobom.

Ja ne zelim da se izjasnjavam o UA ovde i mislim da to ne bi imalo smisla, samo ću reći da taj narod dobro zna da iskoristi svoju situaciju i veoma su lukavi. A ovde najbolje bi bilo da se vratimo OGAE glasovima 😉

Zar nisu rekli da Jermenija nije uopšte glasala?

Pričam o članovima OGAE Ukrajina, a ne globalno o Ukrajincima, niti sam igde spomenuo sankcije. Nema tu šta da se tumači, jer su oni javno pljuvali našu pesmu prošle godine iz političkih razloga, negodovali i na YouTube recenzijama na svom kanalu upravo zbog preuveličavanja naših "vernih" odnosa sa Rusijom. Dakle, ne radi se o mišljenju, već činjenici. Možda ih prođe kroz neku godinu kada se smire strasti. A kada smo kod Ukrajine, zar ne bi imalo smisla da su glasali juče protiv, kada su već u ratu i imaju ogromne probleme sa svojim teritorijama? Čak i da nas nimalo ne vole, bar bi bilo normalno da budu principijelni i stave do znanja da je nedopustivo kršenje teritorijalnog integriteta. Ovako se stiče utisak da je malo falilo da glasaju i ZA, samo sada nisu u mogućnosti.​
Za taj detalj od prosle godine nisam znao. Ono sto sada vidim je da su OGAE clanovi delili bodove zemljama Kavkaza, Izraelu, Moldaviji koje takodje nisu uvele sankcije, mozda im se jednostavno ovog puta pesma naseg predstavnika nije svidela. U svakom slucaju izgleda da se to nama daleko najvise zamera. Nasa zemlja, koja se kao poziva na neutralnost i medjunarodno pravo, direktno odrzava odnose sa ruskim rezimom u jeku najvece globalne krize jeste za osudu. Upravo zato placamo cenu uzdrzanih zemalja koje se distanciraju od otvorene podrske Srbiji kao sto su :ua::gr::md::sk: i tu nema nicega cudnog.

Pa cim su nas svi mrzeli 1993, ne treba vise nista da nas iznenadi. Mi smo im i dalje divljaci i sotone.

Oprostite, ali sam sad gledao film "Dnevnik uvreda 1993" pa sam pod debelim utiskom.

Na OGAE pobedjuje Švedska.

P.S. prestanite gnjaviti i daviti o politici, a još više prekinite sa vašim nebuloznim teorijama zavere pod parolom "Šta nam rade, šta nam radee", apsolutno nikoga nije briga za malu državu Srbiju na brdovitom Balkanu većina svetske populacije apsolutno nikada nije ni čula za Srbiju, niti smo im mi svakodnevna preokupacija.
Baš je čuo za nas ili briga nekoga na Floridi za Srbiju, ili Jekaterinburgu, Dnjepru...
Eventualno, ako je neko čuo za nas asocijacija mu je u 21. veku recimo na Novaka i to je to..

Glasovi OGAE Švedska

A09Y5vw.jpg

Glasovi OGAE Poljska

L5nj58c.jpg

Glasovi OGAE Hrvatska

jzrsDPG.jpg

Stanje nakon glasanja 32 kluba

scfsZzE.jpg

Šveđanima smo na 12. mestu

BRUhb3x.jpg

HyZkvRs.jpg

Za taj detalj od prosle godine nisam znao. Ono sto sada vidim je da su OGAE clanovi delili bodove zemljama Kavkaza, Izraelu, Moldaviji koje takodje nisu uvele sankcije, mozda im se jednostavno ovog puta pesma naseg predstavnika nije svidela. U svakom slucaju izgleda da se to nama daleko najvise zamera. Nasa zemlja, koja se kao poziva na neutralnost i medjunarodno pravo, direktno odrzava odnose sa ruskim rezimom u jeku najvece globalne krize jeste za osudu. Upravo zato placamo cenu uzdrzanih zemalja koje se distanciraju od otvorene podrske Srbiji kao sto su :ua::gr::md::sk: i tu nema nicega cudnog.
Ma da, koja slučajnost da Ukrajinci baš dvije godine zaredom ne vole našu pjesmu i rangiraju je kao posljednju, vjerovatno je zbog toga što pjesme nisu dovoljno dobre i ne sviđaju im se lol...
Pri tom, čisto da te informišem da je njihov žiri lani Konstraktu pozicionirao na posljednje mjesto u finalu i da od njihove publike smo bili najniže rangirani od svih zemalja učesnica.
U jednoj od fejsbuk fan grupa je neka Iryna iz ukrajinskog OGAE-a (ili kako se već zove likuša) lupetala nekakve laži kako je Konstrakta u Izraelu odbila tobož' da drži ukrajinsku zastavu zajedno sa ostalim izvođačima, pljuvala je i Jermeniju pored Srbije ali logično da je Ukrajincima veći trn u oku Srbija jer je evropska zemlja nego nekakvi Kavkasci iz evroazijskog zapećka koji isto nisu uveli sankcije Rusiji, iz tog razloga je na Srbiji veći teret i traži joj se svaka dlaka u jajetu.
Što se mene tiče, ne moraju nam nikada ništa ni dati jer svakako ni ranije nisu bili darežljivi prema nama, samo nemojte tog lažnog moralisanja pošto svi znamo da za nas ne glasaju iz političkih razloga a ne zato što nam pjesme ne valjaju.

Ma da, koja slučajnost da Ukrajinci baš dvije godine zaredom ne vole našu pjesmu i rangiraju je kao posljednju, vjerovatno je zbog toga što pjesme nisu dovoljno dobre i ne sviđaju im se lol...
Pri tom, čisto da te informišem da je njihov žiri lani Konstraktu pozicionirao na posljednje mjesto u finalu i da od njihove publike smo bili najniže rangirani od svih zemalja učesnica.
U jednoj od fejsbuk fan grupa je neka Iryna iz ukrajinskog OGAE-a (ili kako se već zove likuša) lupetala nekakve laži kako je Konstrakta u Izraelu odbila tobož' da drži ukrajinsku zastavu zajedno sa ostalim izvođačima, pljuvala je i Jermeniju pored Srbije ali logično da je Ukrajincima veći trn u oku Srbija jer je evropska zemlja nego nekakvi Kavkasci iz evroazijskog zapećka koji isto nisu uveli sankcije Rusiji, iz tog razloga je na Srbiji veći teret i traži joj se svaka dlaka u jajetu.
Što se mene tiče, ne moraju nam nikada ništa ni dati jer svakako ni ranije nisu bili darežljivi prema nama, samo nemojte tog lažnog moralisanja pošto svi znamo da za nas ne glasaju iz političkih razloga a ne zato što nam pjesme ne valjaju.
Zapravo, ovo i nije u potpunosti tačno, jer Srbija je u finalu od 25 zemalja po glasovima publike u Ukrajini osvojila 14. mesto, sto je i najbolji plasman Srbije po glasovima publike u Ukrajini mislim još od Željka Joksimovića 2012. godine, koji je jedini u poslednjih 16 godina uf finalima zapravo bio medju prvih 10 po glasovima Ukrajine, ovde na publiku mislim pre svega.

Što se tiče žirija, nismo svima bili na poslednjem mestu, ali to si u pravu skoro svakom članu tog žirija iz Ukrajine smo bili na poslednjem mestu.

Takodje, ono što je veoma zanimljivo, primetno je da pored Ukrajine, mi i kod Rusije uglavnom loše prolazimo na evrovziji po glasovima, Ukrajina i Rusija nam obe daju "KROMPIRE" svake godine, jedino kada nam nisu dali NULE, Rusi i Ukrajinci to je 2 puta kada poslali Željka, kao i kada smo poslali Mariju Šerifović, za Jelenu neka sića je bila od Rusa, a od Ukrajine i tada nula.
Takodje jako lože prolazimo i na Baltiku, jednostavno zemlje bivšeg SSSR-a imaju mnogo preče i draže zemlje od nas, Ruse i Ukrajince, kao ni Baltike ili Beloruse apsolutno nije briga za nas, i oni svoje poene dele izmedju sebe, eventualno nekoj skandinavskoj zemlji i to je to, ne zanimaju ih balkanske zemlje, a često i kada imaju dobre pesme oni jako slabe poene ili nikakve poene daju i zapadnim zemljama.

Zato hvala Bogu sto Turske vise nema. 2015. i 2019. je bas bilo milina sto Ukrajine nije bilo, eh kad bi samo i oni iscezli...

Pa dosta je od njih, šta ti daju U ZBIRU SVIH OVIH GODINA ESTONIJA ili UK? Paa Turska 11 godina već ne učestvuje a dala nam u zbiru više poena nego Estonija ili UK za ovih 16 ili hajde ako hoces 19 godina od kada se takmičimo na ESC( SCG+SRB)

Ma dokle god nema Turske, ja sam zadovoljan. Ne trebaju nam.
A Estonija, Moldavija, Litvanija, Letonija, UK......ti trebaju?

Da ne pominjem Dansku,Španiju, ili nekada Andoru koja je mislim jedina zemalja koja nam bas nikada nijedan poen nije dala u istoriji..

Back