Offtopic

A evo kako je nemacka Viva emitovala program za vreme rata:

1999. za vreme bombardovanja kao da se nista nije desavalo.

A za vreme rata u Iraku 2003. stavljali su znak mira u gornjem levom uglu.

Jos jedan znak kontradiktornosti.

Nego, danas je izašao članak da je Rusija praktički bankrotirala. Ne vraća svoje dugove, a burza ne radi već 3 dana. Jedan hrvatski plesač se javio iz Rusije i rekao kako Moskovljani gledaju na sve. Odokativno je rekao da oko 50% ljudi nema emociju prema Ukrajincima i da ga je šokiralo što njegova plesačica nije pokazala ni zrno empatije prema Ukrajini. Oko 25% šuti i gleda što će, a oko 25% se buni i oni stalno idu u pritvor. Traži izlazak iz zemlje preko Finske. Rekao je i da ne može do novca jer Mastercard i Visa više ne funkcioniraju. Te da su glavne banke u Moskvi zatvorene i zablokirane.

Inače, Rusi i Bjelorusi su izbačeni s zimskih olimpijskih igara. A Poljska ide izravno u drugi krug kvalifikacija za Katar. I dalje mi je nevjerojatno da ludi Putin ide glavom kroz zid. Dobra opomena za Kinu.

Zanimljivo da dopisnik Rojtersa iz Moskve sinoć u javljanju ispriča potpuno drugačiju priču. Ali jebo Rojters kad je tu plesač.

BTW kad smo kod selektivne pravde, u jednoj maloj i siromašnoj azijskoj zemlji već mesecima traje agresija koju sprovodi daleko moćniji sused. U pitanju je Jemen, nebitna država koju je njen sused Saudijska Arabija pretvorila u prah i pepeo. HRW kaže da je od početka sukoba u toj zemlji život izgubilo preko 400.000 ljudi, dok je više od dva miliona ljudi izbeglo. Šta znamo o tom ratu trenutno?

Možda ih nije briga, ali opet nije moguće da ne čuju i ne znaju o ovome zato što se priča svuda u svetu... ne samo u Evropi. I došlo je do UN-a.

Baš kao što ne znamo ništa o ljudima koji su stradali u Aphaziji i Osetiji tokom rata u Gruziji. Baš kao štp nemamo pojma o žrtvama u Donjecku i Lugansku. Ni jedan zapadni medij nikada nije objavio vest o masakru u Odesi 2014. kada je sto ljudi živo spaljeno od strane Desnog sektora. Sve ovo apsolutno ne opravdava Ruse i ni najmanje ne umanjuje njihove zločine i invaziju na Ukrajinu, ali ako ćemo se ponašati judski onda treba prema svima da smo jednaki. Apsolutno nema razlike u izveštavanjima medija iz Evrope, Rusije ili Severne Koreje, kada je reč o ratovima. Sve je to propaganda i u dobroj meri laž. Ali eto neka propaganda je opravdana, druga nije.

Evropski sudovi su dokazali da je Račak izmišljen slučaj. Britanski sud je presudio da jw Toni Bler lagao kada je kao povod za napad na Irak koristio laži o nekakvom hemijskom oružju za masovno uništenje. Saudijci američkim oružjem pobiše sve po Jemenu. Sirija koja je bila gotovo jedina stoprocentno liberalna i građanska država arapskog naroda je razvaljena do temelja uz obrazloženje da Asad siluje vlastiti narod .. ... I? I dalje imamo budaletine koje se iznova primaju na takve priče. I dalje nikada niko od svih tih zapadnih političara nije odgovarao ni za jedan od tih zločina. Vijetnam je i dan danas, šest decenija kasnije, prepun neeksplodiranih kasetnih bombi koje su američki vojnici posejali tamo. Tri miliona ljudi je pobijeno tokom te američke invazije, a svi njihovi generali i vojnici su odlikovani za to, o njima se snimaju filmovi i pišu knjige. To su američki veterani. Koga boli kurac za tri miliona mrtvih Vijetnamaca.

To je nažalost svet u kome mi živimo. Veliki rade šta hoće, mali mogu samo da se nameste da im lakše uđe dok ih jebe ko stigne.

To je istina. Nema mi odvratnije stvari nego kad Ameri svršavaju na svoje ratne veterane i još im ZAHVALJUJU što su sijali smrt po Vijetnamu, Koreji, Bliskom istoku, gdje god. Kao da su Ameri branili svoju zemlju od neprijatelja, a ne intervenirali iz čiste pakosti. Ono hvala što ste ubijali ljude koji nam nisu bili nikakva prijetnja LOL

Što se mene tiče Putin može da sravni cele SAD sa zemljom, prstom ne bih mrdnuo.

Razrednica sam 5. razredu i jučer su na Satu razrednika htjeli razgovarati o ratu u Ukrajini. Iznenadilo me što djeca od 10-11 godina ne samo da prate vijesti (i znaju neke detalje za koje nisam ni čula), nego i što propituju, kritiziraju, zaključuju... Znam da su dio toga pokupili i od kuće, ali svejedno su jako dobro znali oblikovati svoje misli pa i nedoumice. Na kraju smo završili s hrpom pitanja na koje nitko od nas nema odgovora i zaključili da bismo trebali manje pratiti madije jer nas uznemiruju i ne možemo uvijek znati što je istinito, a što lažno.

Danas smo imali sat lektire, čitali i obrađivali djelo u školi. Popis lektire napravila sam još u 9. mjesecu i da sam htjela, ne bih mogla ovako tempirati - lektira je bila Puškinova Bajka o ribaru i ribici. :LOL: Kažem ja njima - nećete vjerovati, ali danas čitamo djelo ruskoga pisca. Oni odmah okrenuli na šalu - spominje li se votka? Reko - ne, ali još nešto nećete vjerovati: pisac se preziva Puškin. :LOL: Njihov zaključak - ili je on nekoga ubio ili su njega ubili. I bili su u pravu pa sam im ispričala o dvoboju i njegovoj smrti, a dva sata su nam proletjela u čitanju, prepričavanju, kvizu, poukama i najviše - u smijanju. Na kraju je djelo dobilo prosječnu ocjenu 4.1 i zaključili su da "taj Puškin" uopće nije loš. ❤️

Oprostite na podužem postu, morala sam podijeliti s vama jer, koliko god me nekada znaju izbaciti iz takta, naživcirati me i naljutiti, ovaj tjedan je baš bilo ugodno raditi s njima.

Margy...UVEK nam piši ovakve postove.
A vidim da smo kolege, samo što si ti na osnonom niovu. Ipak su to deca, radoznala pre svega.

Back