ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Pa ziri ne glasa ni za kakav kvalitet ni ozbiljne pesme pa da sad kazes da su neki korektivni faktor. I da se prestane sa ubacivanjem nekih random kretena u ziri, novinara, blogera i istalo. Pa makar na glasnju zirija pobedila i neka smorulja poput Estonije ali onda bar znamo da gledaju glas i kompoziciju. Kao i kod nas kad je pobedila Nadja. Cudno ali ima smisla. A oni stave Mekdonalds na prvo mesto i Teodoru Dzehverovic na drugo.

Služe da poklone Svedskoj pobedu i visoke plasmane kad se njima digne ona stvat.

Dobro je da su se Norvezani pobunili, verovatno nece biti poslednji i ja očekujem promene naredne godine kao i ovo sa zirijem u polufinalu.

Pa i to što kažeš, pobijedi Estonija pa bar znaš da je kriterijum bio vokal i kompozicija, tako su ranije glasali, 2011. i 2012. su balade iz Slovenije, Litvanije, Austrije bile u vrhu žiriju, onda Španija, Albanija naredne godine, sve jaki vokali.

Ja da sam žiri stavio bih Švedsku na 6. ili 7. mjesto doduše 😅

Nije losa ni ona opcija da u ziriju bude 5+5 clanova (5 profesionalaca i 5 amatera). Testirali su taj sistem 2009. godine ako se ne varam. Jedino veci broj clanova u ziriju bi rangiranje ucinilo ravnopravnijim.

Norvežanima je lakše da dignu glas, ja se nadam da će i ostali da se ohrabre 🙏 Slobodarska Evropa na ESC! 😅

Vi što pratite detaljnije, ko je još od jačih i viđenijih zemalja česta žrtva žirija?

Vi što pratite detaljnije, ko je još od jačih i viđenijih zemalja česta žrtva žirija?
Ne znam šta smatraš pod jače i viđenije, al' recimo Njemačka mi pada ovako iz glave na pamet.

Makar, problem kod toga ako se "tvt ekipa" pobuni jest to što će naići na kontriranje "žiri ekipe" koje ima kol'ko o'š, poput Švedske, Australije, Malte, Nizozemske, Belgije, Češke, Švicarske...nikome od njih ne bi odgovaralo spuštanje/izbacivanje žirija

Iskreno, ne vidim razlog zbog kojeg bi bežali od promene sistema glasanja, kada su i ove godine dopustili tvt only polufinala. Zašto bi onda finale bilo drugačije? Još ako se pobune emiteri, razlog više da nešto urade.

Sumnjam da će u potpunosti ukinuti žiri (koji će ionako biti ostavljen da glasa u slučaju da tvt zakaže), ali neka drugačija proporcija mora da postoji. Uz to, kriterijumi koji žiriju sugerišu na šta da obrati pažnju su mi smešni, apsolutno ih niko ne ferma. Skroz mi je ok odluka da, ukoliko već moraju da imaju žiri, da udese da bude kao na par NF: tu su i imaju neki mali udeo u konačnoj odluci, ali da završnu reč ipak da publika.

Meni bi ovo bilo dobro rešenje :D
To bi bilo užasno rešenje ako se tako i može nazvati. Čemu onda to? Onda u startu da publika daje 24, 20, 18, 16 itd... A Pesma Evrovizije da promeni naziv u "24 points".

Ali kad švedo-botovi po tviteru krenu da pričaju kako je Švedska powerhouse u pop muzici pa kao sve je to normalno bla bla bla. Pa stani ako ste powerhouse u pop muzici valjda televoting treba da kidate? Lol

Koliko je svima nama ispran mozak i usadjen taj kmetovski mentalitet pa pljeskamo kao foke na sve njihovo.

Oni su IDJ Videos sa vise para. Nista vise i nista manje od toga. Umetnicka vrednost njihovih pesama nista veca nije od onoga sto gledamo na IDJ TV.

To bi bilo užasno rešenje ako se tako i može nazvati. Čemu onda to? Onda u startu da publika daje 24, 20, 18, 16 itd... A Pesma Evrovizije da promeni naziv u "24 points".
Pa može to da se odradi tako da se za sve evrovizijske tradicionaliste koji se plaše nestanka broja 12 saopštava i dalje kao 1-12 (ujedno i što rekoše ljudi da se pojedinačno iz svake zemlje čitaju glasovi publike a ne žirija), a posle na kraju da se zbirovi množe sa dva uz gromoglasne aplauze publike koja vidi u realnom vremenu kako njeni glasovi dobijaju na težini.

Ne treba ukidati žiri već naći način da bude još "stručniji" i eventualno mu malo umanjiti uticaj. Nama više odgovara televoting, mada se ove godine pokazalo da nije bio značajno bolji od mišljenja žirija.

@rintintin Ma zašto bi se to množilo sa bilo kojom cifrom ako je već odlučen ishod? Redosled se neće promeniti množenjem. A može se desiti situacija da neko dobije 20.001 glas, a drugolasirani 20.000 i to onda da se pretvori u 24 za prvog, a 20 za drugog, bez veze.

Pa i sad je "243 points"...
Nema neke razlike ako bi bilo "486 points"...
Nisi razumela o čemu sam pisao. Pisao sam o nazivu takmičenja, a ne broju poena. Najpoznatiji termin koji se povezuje sa Pesmom Evrovizije je "12 points". Možeš da množiš i sa 10, i šta se time postiže? Apsolutno ništa.

Back