Offtopic

@Undercover

Radim sa dijasporom i kada su izbori bavim se glasanjem iz inostranstva i prijavom glasača iz inostranstva za glasanje. Bratunac, Zvornik, skoro svi imaju dvojno državljanstvo (prebivalište u Ljuboviji za one iz Bratunca ili Malom Zvorniku za one iz Zvornika) tako da glasaju na izborima u Srbiji..
Ma znam to, meni je sva rodbina sa majčine strane u Bratuncu i Srebrenici i tamo (skoro) svi imaju dvojno državljanstvo, ni u jednom ni u drugom gradu nema bolnica niti porodilište a najbliža im je Ljubovija s druge strane Drine tj. u Srbiji, svi se rađaju u Ljuboviji ili Loznici, Srebreničani doduše više gravitiraju Bajinoj Bašti a pri tom svako ima nekog svog ili neku svoju nekretninu/zemlju na drugoj obali...

Cijeli taj kraj uz Drinu zapravo je oduvijek gravitirao Srbiji (tačnije Beogradu) i to ne samo Srbi već i Bošnjaci, čak je i ratni zločinac Naser Orić prije rata živio u Beogradu, završio je Višu kriminalističku u Zemunu i radio kao izbacivač po beogradskim splavovima. :sneaky:

Pa kakve veze ima? Došli su da se školuju, a ne da nas vole. Koliko ljudi iz Srbije se školovalo u inostranstvu, a mrze zapad i hvale Rusiju

Skolovanje onih sa kojima sam ja studirao finansirano je iz budzeta (to je problem u ovoj situaciji), ali to je vise do nas nego do njih, ta opcija i nije smela da postoji.

Kad god bi krenuli sa komentarima sacekala bi ih adekvatna reakcija kolega, pa su se posle uglavnom zalili na diskriminaciju na nacionalnoj osnovi.

Pa to svakako, samo sam rekao da tih duplih standarda ima svugde, nije vezano samo za te "Srbofobe". Prvi mi pada na pamet onaj Miloš Francuz ali primera sasvim sigurno imamo svi u okruženju. Htedoh reći da to što ideš negde da se obrazujes ne znači i da voliš tu državu i narod.
A i to ko je Srbofob je diskutabilno, pogotovo danas kad se ti epiteti paušalno prilepljuju svakome ko da i dobronamernu kritiku društva.

@Petar

Pa poslanica DPS Aleksandra Vuković koja je "tvorac" crnogorskog pisma, sa onim novim slovima je završila SRPSKI jezik i književnost u Beogradu! 🤭

Nisam znao da je ona tvorac, mislio sam da je onaj Cirgic ili kako se zvase...Elem , jesu završili srpski ali to je zato što nisu imali gde da studiraju "crnogorski". Pa su, pazi ovo, u Hrvatskoj otvorili katedru za Crnogorski, a sad im neko ko se zove ,pazi ovako, Adnan Ćirgic (!!!)priča koji jezik govore i kako treba da ga govore, kako nisu njihovi đedovi znali koji jezik pričaju već Adnan Čirgić i katedra za Crnogorski, koja je prvi put potekla iz Hrvatske, će njima da objasne. Boze me sakloni

Pa? Ti se kao ne bi školovao za džabe npr. u Francuskoj da možeš? Boli ih dupe, kad mi ne mislimo na sebe što bi oni

Pa? Ti se kao ne bi školovao za džabe npr. u Francuskoj da možeš? Boli ih dupe, kad mi ne mislimo na sebe što bi oni
nije, isto te "srbende" čisto folhlorno pljuju Zapad radi prihvatanja od strane društva, ko fol "Mi Srbi smo ovo i ono..."

komite istinski i patološki mrze Srbiju, a generalno i Srbe kao narod

Pa recimo ja se ne bih školovao u državi koju prezirem pa makar bilo i za džabe. Valjda se to zove dostojanstvo.

Ali država Srbija definitivno treba da ukine besplatno školovanje za strane državljane. Ne vidim zašto bi neki Pakistanac morao da plati školovanje, a Crnogorac da ga dobije za džabe.

Eee dostojanstvo...nemaju ga svi. Da ne kažem mnogi.
Pa to je bar nama u Srbiji jasno.

nije, isto te "srbende" čisto folhlorno pljuju Zapad radi prihvatanja od strane društva, ko fol "Mi Srbi smo ovo i ono..."
To su te tzv. "patriJote". Ali samo na tastaturi, a uzivo da ih vidis, zavucu se u misju rupu.

Ajde Teya više da se prijave za PZE umesto što izbacuje neke polupane projekte poput Filadendronove pesme ove godine

Back