Offtopic

https://nova.rs/vesti/politika/major-omer-mehic-kakva-poruka-nikole-koja-na-protestu/

Pa ok, neka plaču ako im se plače. Normalno i negde očekivano je da se i poznate ličnosti pojavljuju na skupovima. Bitno je ne isticati da postoje nekakve dve Srbije i da smo podeljenije društvo više nego što je to istina. To je tako dosadno.
Pa ok, možemo svakako da se pravimo da društvo nije polarizovano, iako smo u poslednja dva dana imali dva totalno različita okupljanja.

To je samo prividno. Postoje ljudi koji drugačije razmišljaju, ali uvek se naježim kada se, makar i figurativno, govori o dve Srbije. To je toliko otrcano, a očigledno se taj termin provlači na obe strane. Dobar deo ljudi koji su juče bili na skupu, nisu došli svojevoljno, i sad zato što su "morali" (uglavnom da ne bi imali posledice na poslu) ne bi trebalo nazivati ih pripadnicima druge (ili prve, kako god okreneš) Srbije. Čak i oni koji su izričito za aktuelnu vlast su prosto deo građana naše zemlje, bilo da su sluđeni zbog uticaja pojedinih medija ili im ta ideologija bliska. Ne može se tako eksplicitno govoriti, sve neistomišljenike, a i one primorane da dođu, zvati sendvičarima i nekom drugom rasom, a onda upirati prst da je samo aktuelni predsednik taj koji deli. Kukolja ima na obe strane i ne treba sve generalizovati i deliti na crno i belo. Evo i danas je bilo neprimerenog skandiranja, očigledno samo od dela šetača, a skup se ističe kao miran. Odstupanja je uvek bilo i biće ih i nadalje.

Sad kad Oliveru zamene nekom režimskom podguznom muvom i sledeće godine interno odaberu pokojnu baba Karlu večna joj pamjat.
ma ne mogu da zamene tu garnituru, da mogu uradili bi već davnijeh dana

Pa ok, možemo svakako da se pravimo da društvo nije polarizovano, iako smo u poslednja dva dana imali dva totalno različita okupljanja.
ipak je različito, na Vučićevom skupu su samo njegovi, dok je na današnjem bilo i levih i desnih birača opozicije.

Uradih ovo na brzinu, možda mi je nešto promaklo, ali msm da sam sve dobro napisao.

Teya Dora - Džanum na viralnim globalnim listama:
🌎 Global: 6. (-1 mesto jer se pojavila Taylor Swift sa novom pesmom lol)
🇦🇹 Austrija: 5. (+3)
🇧🇾 Belorusija: 22. (+9)
🇧🇬 Bugarska: 1. (=)
🇨🇾 Kipar: 27. (+9)
🇨🇿 Češka: 14. (-1)
🇪🇬 Egipat: 3. (-1)
🇩🇪 Nemačka: 6. (-2)
🇬🇷 Grčka: 16. (+7)
🇰🇿 Kazahstan: 63. (+23)
🇲🇦 Maroko: 2. (=)
🇷🇴 Rumunija: 6. (-1)
🇸🇦 Saudijska Arabija: 3. (=)
🇸🇰 Slovačka: 9. (-2)
🇸🇪 Švedska: 29. (+1)
🇨🇭 Švajcarska: 11. (-1)
🇹🇷 Turska: 1. (=)
🇦🇪 Ujedinjeni Arapski Emirati: 13. (-2)
🇺🇦 Ukrajina: 15. (+13)

Pošto je pesma malte ne tek upala na ove liste očekujem da možda još napreduje.

ipak je različito, na Vučićevom skupu su samo njegovi, dok je na današnjem bilo i levih i desnih birača opozicije.
Nisu ni juče sve to bili njegovi. To je toliko pogrešno tumačenje bez osnova. Dosta je tu bilo ucenjenih koji možda inače radije glasaju za nekog drugog a ne SNS, a i ostali, nisu baš svi došli da se klanjaju kultu ličnosti već i iz nekih drugih (patriotskih) razloga. Iako su neki mediji to nazvali kontramitingom, ja ga ne bih okarakterisao tako, mada je bilo elemenata koji podsećaju na to.

Nisu ni juče sve to bili njegovi. To je toliko pogrešno tumačenje bez osnova. Dosta je tu bilo ucenjenih koji možda inače radije glasaju za nekog drugog a ne SNS, a i ostali, nisu baš svi došli da se klanjaju kultu ličnosti već i iz nekih drugih (patriotskih) razloga. Iako su neki mediji to nazvali kontramitingom, ja ga ne bih okarakterisao tako, mada je bilo elemenata koji podsećaju na to.
pa pod njegovi mislim na sve

ucenjene, botove i one najmanje brojne, ideološke podržavaoce istog.

@Pokahontas Apsolutno to ne stoji. Siguran sam da su neki došli i iz drugih razloga. Sve dok ljudi sami budu pravili takve podele međusobno, neće nam biti bolje.

@Pokahontas Apsolutno to ne stoji. Siguran sam da su neki došli i iz drugih razloga. Sve dok ljudi sami budu pravili takve podele međusobno, neće nam biti bolje.
pa možda, ne možemo znati svaku osobu kako razmišlja.

Postoje i oni "sa druge strane" koji misle da smo mi Soroševi plaćenici, autošovinisti itd.

Društvo je polarizovano manje-više svuda u svetu, tako je zbog toga što se u 21. veku globalni tokovi kreću mnogo brže nego ranije i stvaraju rupe koje prave razlike u narodu.

Svakako ne treba žmuriti i praviti se da je oko nas idila i da se svi držimo za ruke dok pevamo pesmice.

Ukoliko želite da proverite da li vaše omiljene zvezde sa prostora istočne Evrope podržavaju agresiju na Ukrajinu, to sad možete proveriti na sajtu "Oni vole rat" koji, mislim, vode zvanična ministarstva Ukrajine.

https://theylovewar.com/

Većina će nam biti poznata, a ima i naših. Ono što je mene posebno razbesnelo, pored pojedinaca koji već otvoreno pričaju po emisijama da celu Ukrajinu treba obrisati sa mape, jeste Oksana Fedorova, inače bivša Miss Univerzuma. Pa kao Miss valjda bi trebala da se boriš za mir jbt?! Žena je pokazala pravo lice i težak je ološ!

Lista se redovno ažurira i sve je veća jer posle godinu dana ratovanja, sve više poznatih ličnosti otvoreno podržava rat.
Naravno, ima i pozitivnih primera poput Lobode koja je uklonjena sa liste nakon što se pokajala i promenila stranu.
Na listi prednjače Rusi ali ima i dosta "domaćih izdajnika "

Back