Offtopic

Kad je Džanum izašla ja sam pisao ovde da mi je pesma totalno ESC material samo kad bi bila još malo prilagođenija za ESC i sad vidim da nisam pogrešio. Mogu da je čak zamislim i na engleskom.

Wow
Kakva ironija sudbine 😔
Ma nije to ništa, ne znam da li si upućena u to da je npr. Ante Pavelić rođen u srpskom selu Bradina kod Konjica u Hercegovini, njegovi roditelji su bili siromašni nadničari i živjeli su kao podstanari u kući bogate srpske porodice, čak ga je gazdarica Srpkinja i čuvala kao malog dok mu je mater kopala kanale...
Pretpostavlja se da se kod njega još u djetinjstvu pojavila ta patološka mržnja prema Srbima koja je prerasla u želju za njihovim istrebljivanjem tokom NDH upravo zbog zavisti jer su Srbi bili bogati i vrijedni ljudi a Hrvati ubogi katolibanci.

Pa recimo ja se ne bih školovao u državi koju prezirem pa makar bilo i za džabe. Valjda se to zove dostojanstvo.

Ali država Srbija definitivno treba da ukine besplatno školovanje za strane državljane. Ne vidim zašto bi neki Pakistanac morao da plati školovanje, a Crnogorac da ga dobije za džabe.
Školovao sam se ja u Beogradu, imam dvojno državljanstvo pa su mi na upisu tražili potvrdu iz svoje matične opštine da se izjašnjavam kao Srbin kako bi me primili na budžet, tako da je vjerovatno preduslov za besplatno školovanje studentima koji dolaze iz ostalih ex-yu država taj da mora svako da se izjasni da je srpske nacionalnosti i da ima i državljanstvo Republike Srbije.

Što se tiče katedre za ''crnogorski'' u Zagrebu hahah, zanimljivo je kako Hrvati decenijama kmeče i zamjeraju Srbiji što je dozvolila vojvođanskim Bunjevcima da se izjasne kako žele dok oni sistemski sprovode asimilaciju i ono malo Srba što je tamo ostalo plus pomažu Milogorcima u izmišljanju novih jezika, ma neka se zove i aboridžinski i eskimski samo da nije srpski... :ROFLMAO:

To ćemo videti za oko tri meseca, ako pobedi na domaćem izboru.

Sad kad Oliveru zamene nekom režimskom podguznom muvom i sledeće godine interno odaberu pokojnu baba Karlu večna joj pamjat.

Je l' može neko da mi objasni zašto druga Srbija reže vene uz ovu fotku danas?
Koja je to druga Srbija? To ne postoji. A i ko to "reže vene", neki dokoni Tviteraši?

Inače, i RTS je dosta izveštavao sa današnjeg protesta, i to im bila i prva vest u Dnevniku.

Miloše, ta slika ima skoro 4k lajkova tamo, ljudi u komentarima plaču, oduševljeni...

RTS je klackalici, bar mi tako deluje. Nakon sto je bio na orkestriranom udaru propartijskih clanova UO, deluje mi da su spremniji za kompromis sa gradjanima. Konacno je isla prva vest u dnevniku o protestima, mada su je opet nekako upakovali sa jucerasnjim mitingom u jedan izvestaj, ali bar se konacno izvestava kako treba. Videcemo uskoro ko ce biti novi urednik informative. Ovako treba da se blokira REM koji je ipak veci problem od RTS.

Back