Offtopic

Sve zavisi šta trenutno imate i čemu težite. Ako ste stambeno obezbeđeni i imate nekretninu na lokaciji koja vam odgovara (dobili od roditelja, na lotou, šta god), eventualno i auto ako ste vozač, onda imate više mogućnosti da trošite skoro celu platu na račune, hranu, kućne potrepštine i poneki komad odeće, mada i tu uvek nešto iskrsne, treba nešto popraviti u kući, nešto doraditi (ono što smo pričali da je nekretnina rupa bez dna), a tek kako uštedeti za letovanje ako sve potrošite na osnovne stvari? Sa druge strane, onaj ko štedi da bi kupio nekretninu ili tako neku skuplju stvar, mora da štedi godinama i da se nada da neće inflacija biti drastična (krediti nisu uvek dobra opcija, jeste da se ranije useliš, ali su i visoke kamate, a i većini skaču poslednjih godina, ko zna šta će biti u narednih 20-30). Ima i onih kojima odgovara da nemaju svoju nekretninu već da stalno budu podstanari, takvi uglavnom ne ulažu skoro ništa u životni prostor, sem što okreče i eventualno nabave neki uređaj koji im nedostaje, a zaradu troše na više putovanja i zabavu. Međutim, tu postoji solidan rizik od češćeg preseljenja jer ti stanodavac da otkaz, kao i stalna neizvesnost da li ćeš biti u mogućnosti da plaćaš kiriju (nekom je dovoljno i dva meseca da ostane bez posla i da bude u baš nezgodnoj situaciji), a tek predstoje problemi u penziji, kada se jedva pokriju osnovni troškovi, a za kiriju ne ostane ništa.​

Da, da, Marko Pavlović, romskog je porekla vidim, a i Noa mi deluje na slikama (muškim) da je romske nacionalnosti...
A što misliš da li je poznavala?
Pa valjda su i cimerke bile....
Pa Koliko su puta po Mitrovićevim 'dokumentarcima' glavni akteri i 'svedoci saradnici' bili bivši učesnici Braka na neviđeno, DNK i tih emisija... Ne kažem da se nisu poznavale ali me ne bi čudilo da se sve to izmišlja zarad pažnje.

Sve zavisi šta trenutno imate i čemu težite. Ako ste stambeno obezbeđeni i imate nekretninu na lokaciji koja vam odgovara (dobili od roditelja, na lotou, šta god), eventualno i auto ako ste vozač, onda imate više mogućnosti da trošite skoro celu platu na račune, hranu, kućne potrepštine i poneki komad odeće, mada i tu uvek nešto iskrsne, treba nešto popraviti u kući, nešto doraditi (ono što smo pričali da je nekretnina rupa bez dna), a tek kako uštedeti za letovanje ako sve potrošite na osnovne stvari? Sa druge strane, onaj ko štedi da bi kupio nekretninu ili tako neku skuplju stvar, mora da štedi godinama i da se nada da neće inflacija biti drastična (krediti nisu uvek dobra opcija, jeste da se ranije useliš, ali su i visoke kamate, a i većini skaču poslednjih godina, ko zna šta će biti u narednih 20-30). Ima i onih kojima odgovara da nemaju svoju nekretninu već da stalno budu podstanari, takvi uglavnom ne ulažu skoro ništa u životni prostor, sem što okreče i eventualno nabave neki uređaj koji im nedostaje, a zaradu troše na više putovanja i zabavu. Međutim, tu postoji solidan rizik od češćeg preseljenja jer ti stanodavac da otkaz, kao i stalna neizvesnost da li ćeš biti u mogućnosti da plaćaš kiriju (nekom je dovoljno i dva meseca da ostane bez posla i da bude u baš nezgodnoj situaciji), a tek predstoje problemi u penziji, kada se jedva pokriju osnovni troškovi, a za kiriju ne ostane ništa.​
Eto, ja sam 3.kombinacija, stanujem u svom i bas zato mogu da si priustim sto neki ne mogu. U zivotu ima puno nijansi sive. 😉

Eto, ja sam 3.kombinacija, stanujem u svom i bas zato mogu da si priustim sto neki ne mogu. U zivotu ima puno nijansi sive. 😉
Konstruktivno, nema šta.... 😌

Eto ga na, serem tu o stednji a sad sam kupio nove patike jer su se stare (stare 2 mj) malo poderale, jedva i da se vidi. Ali to nije sve, uzeo sam jos jedne, u slucaju da ovima nesto bude, onak za svaki slucaj

Protuolujne i protuvrucinske. Pakleno je, ko pred 2 m godina u nas namarsu

Uh, ako gledaš deklaracije na obući u srpskim dućanima, video bi da je skoro sva obuća samo za suvo vreme, a ako se poderu zbog lošeg kvaliteta, odgovore da ih nisi održavao kako treba. Protiv oluje i vrućine jedino da uskočiš u neki džak sa ventilacijom :ROFLMAO:

Pa jel nije zadruga gotova?
Naravno da nije i naravno da nece biti. Zeljko Mitrovic kao i uvek voli da zamaze oci narodu.

Ja sam kao mali odrastao u relativnoj nemaštini i sad kad sam odrasla sooba i kad zarađujem samo za sebe i nisam odgovoran ni za koga osim za sebe, razmazujem se haos puno da nadoknadim što nisam u detinjstvu :D
Ja kao nekog kog ne zanimaju uopste garderoba i automobili, jedino me zanimaju CDi, od malena, to je kod mene bio plac za pojedini CD jos ako je original... U to vreme bio je pojam imati original CD jer je piraterija prevladavala i vise nego sto treba. Cak me ni igracke nisu toliko zanimale, gotovo da sam bio ravnodusan.

I dan danas kad sam ja u pitanju gledam kolekcionarstvo pre nego odecu. Za odecu sam u fazonu daj sta das.

Ali kad budem imao stalan posao, razmazicu sebe putovanjima Boze zdravlja.

Pa ne baš sve. Na putu budeš nekoliko dana i onda nazad u uobičajenu svakodnevnicu, i ne vidim poentu da 330 dana godišnje provodiš u kutku koji nisi bar malo sredio da bi onih 30 putovao. Treba naći balans. Putovanja svakako ostaju uglavnom u dobrom sećanju i treba ih upražnjavati što je više moguće.

U NS večeras treća oluja... Neka nam je sa srećom svima.
Bogami stiglo je vec do Ljubljane, grmljavina sa kisom. tako da moze i pre veceri ovde potencijalno....
ali nece biti jacih razmera, ako ne ojaca, bar ne bi trebalo..

Ne bi, ide standardnom putanjom ka sjeveru - sz/s hr - sz hu Plemenske saveze Slavonije, Vojvodine, Banata i Srijema pogodit ce nesto slabija oluja jer su u drugom stupnju

Bogami stiglo je vec do Ljubljane, grmljavina sa kisom. tako da moze i pre veceri ovde potencijalno....
ali nece biti jacih razmera, ako ne ojaca, bar ne bi trebalo..
U NS stiže za par sati, ali takođe mislim da neće biti apokalipsa.

• Like
Reactions: Mrm
nema sta da mislis, parametri su takvi da nece.. :) nekad se desi da usled povisene vlage ojaca na putu doduse...

Nisam mislio bukvalno sve do poslednjeg dinara. :D
Jasno, ali putovanja nisu uopšte mala stavka, osim ako je reč o jednodnevnom izletu. Čak i kada odeš na turu u ne tako udaljene zemlje, na 2 ili 3 noći, za koje je aranžman recimo 130 evra, kada dodaš fakultativne izlete koje uglavnom ne treba zaobići, i džeparac da nešto kupiš, pojedeš (osim ako se npr. u Italiji ne zadovoljavaš jednim kroasanom i sokićem/kafom za doručak), bez bar 300-400 evra bolje se ne upućivati na to putešestvije. Ako ideš avionom, svakako znači kada se nađe povoljniji let, ali opet otići u Rim na vikend se svede na tako neku cifru. Francuska bude i skuplja... I tako, ako neko radi za 500 evra, sumu za putovanje ipak mora da skuplja više meseci.​

Back