Offtopic

Jasno, ali putovanja nisu uopšte mala stavka, osim ako je reč o jednodnevnom izletu. Čak i kada odeš na turu u ne tako udaljene zemlje, na 2 ili 3 noći, za koje je aranžman recimo 130 evra, kada dodaš fakultativne izlete koje uglavnom ne treba zaobići, i džeparac da nešto kupiš, pojedeš (osim ako se npr. u Italiji ne zadovoljavaš jednim kroasanom i sokićem/kafom za doručak), bez bar 300-400 evra bolje se ne upućivati na to putešestvije. Ako ideš avionom, svakako znači kada se nađe povoljniji let, ali opet otići u Rim na vikend se svede na tako neku cifru. Francuska bude i skuplja... I tako, ako neko radi za 500 evra, sumu za putovanje ipak mora da skuplja više meseci.​
Istina, ali svako u skladu sa svojim mogućnostima. Kad sam zarađivao manje išao sam na izlete, kad sam počeo da zarađujem više išao sam dalje i duže i tako.

@Miloš

Planiraš ESC u Malmeu? :)
Za sada ništa nisam planirao. Sad je u trendu da za Evroviziju maksimalno nabiju cene smeštaja, pa verovatno bolje otići tamo u nekom drugom terminu, ako hoćeš čisto turistički, a iskreno me sve manje privlači scenario u kom bih po ceo dan sedeo u pres centru i kuckao članke i izveštaje, delio fotke na društvene mreže i slično, iako volim da pokrijem što više ako sam na licu mesta. Sa druge strane, sad kad su zabranili pristup probama, dovoljno je otići na nedelju dana, pa je potencijalni trošak možda nešto manji... U novoj firmi imam samo zakonski minimum od 20 dana odmora, pa ako bi na Evroviziju otišlo bar 5 (pod uslovom da uklopiš let), i ako bi na letovanje bar 10, ostane ti samo 5, onako jedva da skrpiš za neki produženi vikend, a tek ako ti treba za nešto drugo, npr. ideš u Tursku da povećaš zadnjicu ko zadrugarke ( :ROFLMAO: ) ili ti treba za neke radove u kući, okućnici (sezonski bereš šljive i maline), može biti malo.​

• Haha
Reactions: Mrm
Ja na putovanja trošim radije nego na odeću ili obuću. Nikada nisam zažalio što taj novac nisam dao za nešto drugo.

Ali isto tako nikada sebi nisam dozvolio da na kraju meseca nemam ni dinara.

Vrelo baš, kažu da je juče dostizala temperatura 47,6 stepeni, što nije daleko od evropskog rekorda od pre dve godine, takođe na Siciliji, kada je izmereno 48,8.

U Kataniji su neki delovi grada nedelju dana bez struje i vode na tim temperaturama... Lokalna elektrodistribucija ne uspeva da reši problem, jer temperatura kablova pod zemljom dostiže 70°C 😭
https://www.ilfattoquotidiano.it/20...dini-scendono-in-strada-a-protestare/7241566/

Nije ni na Sardiniji mnogo bolje. U Olbiji juče avioni nisu mogli da sleću jer je temperatura na pisti bila 47°C, i morali su da preusmere tri aviona na druge aerodrome...
https://www.ilfattoquotidiano.it/20...i-e-piu-di-100-chiamate-di-emergenza/7239957/

Last edited:
Pošaljem drugaru neki tiktok sa Vendi da se malo smejemo, on me pita jel to Vesna Vukelić ili Marinika Tepić and now I can't unsee it hahah

Morao sam danas preslusati ponovo ovaj CD, jer sam ga kupio na danasnji dan pre tacno 20 godina na Vlasotinackom vasaru, jos je bio original... Eh, kako je to bilo lepo vreme...

NC05MTgzLmpwZWc.jpeg

Zašto mi iskače na fb, reklama za Rogašku Slatinu, kompletno na ruskom jeziku?! 🤔

Attachments

• Screenshot_20230726_163952_com.facebook.katana.webp
    Screenshot_20230726_163952_com.facebook.katana.webp
    293.1 KB · Views: 8
Morao sam danas preslusati ponovo ovaj CD, jer sam ga kupio na danasnji dan pre tacno 20 godina na Vlasotinackom vasaru, jos je bio original... Eh, kako je to bilo lepo vreme...

NC05MTgzLmpwZWc.jpeg
Ko je ova u plavom? Slađa Đogani ili ona Olivera ''Crni labud'' Aranđelović?

Back