Offtopic

Nikad ne bih dao tolike pare za parfem, a čak nije ni parfem nego toaletna voda. Oko 50 evra mogu da izdojim za parfem, a ako baš hoću da se bahatim do 100.

@Miloš @dodo

Ovaj je top parfem:

https://belodore.rs/sr/unisex-parfemi/signature-sillage-d-orient-jade

Svaki je po različitom kamenu nazvan, mislim da je jedino ovaj, žad, unisex, ali je predivan..
Kada prodam bubreg i priuštim ga, javim utiske. 👌

Šalu na stranu, još uvek imam neku pristojnu kolekciju koja traje. Nisam baš išao tako visoko sa cenama, iako za neki Edp koji se odlično drži na koži i pritom lepo miriše, vredi dati (doduše, ovo mi je previše).

Nikad ne bih dao tolike pare za parfem, a čak nije ni parfem nego toaletna voda. Oko 50 evra mogu da izdojim za parfem, a ako baš hoću da se bahatim do 100.
Nije ovo Edt, Edp je cela kolekcija, taman posla..

Kada prodam bubreg i priuštim ga, javim utiske. 👌

Šalu na stranu, još uvek imam neku pristojnu kolekciju koja traje. Nisam baš išao tako visoko sa cenama, iako za neki Edp koji se odlično drži na koži i pritom lepo miriše, vredi dati (doduše, ovo mi je previše).
U Zari su odlične Edt, one nazvane po gradovima su baš super..a i to su sve kao kopije nekih parfema, čak može da se vidi čini mi se i kojih.. Ima i za 2000 rsd čak.. 👌

Lepa mu i cena. Nisam siguran da li bih izdvojio toliko za jedan parfem, možda nekom prilkom. Poslednji koji sam kupio je Mancera Cedrat Boise, citrusni mirisi uglavnom prijaju. Nije ni on jeftin, ali jeste nešto povoljniji od tog. Kad sam proletos bio u Ezeu, svratili smo u prodavnicu kod fabrike parfema Fragonard, sve je lepo i mirišljavo, na prirodnoj bazi, postoje sto godina, a pristupačne su cene (30-40 evra recimo). Sama pakovanja nisu u nekoj atraktivnoj ambalaži, neki su u bocama poput dezodoransa, ali sasvim lepi i osvežavajući. Uzeo sam Desert, on je baš lep, dobro ide na toplije vreme, i Eau de Hongrie, na lavandu miriše.​

Ako ga držiš godinama, a još i otvoren, to možeš komotno da baciš... 😁

U Zari su odlične Edt, one nazvane po gradovima su baš super..a i to su sve kao kopije nekih parfema, čak može da se vidi čini mi se i kojih.. Ima i za 2000 rsd čak.. 👌

Brendovi koji imaju ''svoje'' toaletne vode naravno igraju na kartu kopije, neku notu najdominantniju izvuku...cela jedna edicija pre par godina je bila verna kopija Paco Rabanne One Million. Meni je to sasvim ok, ukoliko neko želi da sebi priušti nešto što je cenovno prihvatljivo + znaš da dolazi iz nekih proverenih izvora. Kupovine kod šanera i preprodavaca se ježim, jer znam svakakva iskustva.

Preko leta više volim laganije i kedar ili citrusne i note začina, dok su mi više onako ''jači'' za zimu, malo puniji. Koristim svašta, zavisi i od prilike. Moj all time i trenutni letnji favorit je prilično nemaštovit izbor, D&G Light Blue (valjda me asocira na neke lepe periode), a ponekad u mix ubacim i jedan slatkasti Boucheron. Dopada mi se i da istražujem pristupačnije toaletne vode, sada je bar pristojan izbor po drogerijama.

• Like
Reactions: Mrm
Ja imam neku glupu fiks ideju da bi parfemi mogli da maskiraju naše feromone, i da onda postoji mogućnost da završimo sa osobom sa kojom po feromonima nismo kompatibilni 😅

Što je vrlo moguće puko anegdotsko iskustvo (N=1), i da nema veze sa životom...
Ali sam eto od upoznavanja mog dragog zagovornik samo opšte higijene, vode i sapuna 😅

Da ali @dodo ja ne kupujem često to.. 😅
Možda to u Zari za 2000,3000, a ovako jednom u pola godine, ma i više..i godinu dana bude tu..

Jel si stvarno radio usta? 🤩

Ja imam neku glupu fiks ideju da bi parfemi mogli da maskiraju naše feromone, i da onda postoji mogućnost da završimo sa osobom sa kojom po feromonima nismo kompatibilni 😅

Što je vrlo moguće puko anegdotsko iskustvo (N=1), i da nema veze sa životom...
Ali sam eto od upoznavanja mog dragog zagovornik samo opšte higijene, vode i sapuna 😅
Svaka vam čast. U Milanu, a ne koristite parfeme.. 😅😅

Last edited:
Back