Offtopic

To moja sestra uradila pre neki dan. Evo danas menja. Probala je taj model papuča ali nisu imali taj roze koji je ona htela, nego crn. Dopalo joj se sve pa je naručila roze nakon što je isprobala taj crni. Stigle joj juče, ono nešto blještavo rozo, sija ko estradna zvezda. Na slici to, naravno, nije izgledalo tako.
E sad je druga stvar ako imaju bas taj model koji želiš naručiti u radnji, ali onda što bi naručivao kad možeš kupiti na licu mesta, kad si vec došao tu da ga probaš. Osim ako nije baš neko ekstra sniženje onlajn.

Ne razumem šta je Petru toliko WTF kod činjenice da se u Češkoj uglavnom sve kupuje online lol

To moja sestra uradila pre neki dan. Evo danas menja. Probala je taj model papuča ali nisu imali taj roze koji je ona htela, nego crn. Dopalo joj se sve pa je naručila roze nakon što je isprobala taj crni. Stigle joj juče, ono nešto blještavo rozo, sija ko estradna zvezda. Na slici to, naravno, nije izgledalo tako.
E sad je druga stvar ako imaju bas taj model koji želiš naručiti u radnji, ali onda što bi naručivao kad možeš kupiti na licu mesta, kad si vec došao tu da ga probaš. Osim ako nije baš neko ekstra sniženje onlajn.

Pa upravo rekoh zašto... zato što su cene patika uglavnom niže na sajtu nego u radnji, neka je 20%, ali nije ni to zanemarljivo. Npr. u radnji bude ista cena kada je "shopping night", inače je najčešće veća. Svakako uporediš i vidiš šta ti se isplati. Mislio sam naravno da isprobaš model i boju koja te zanima, ako je moguće naći. Ponekad nema nekog modela u Beogradu na stanju nego npr. samo u Užicu, ako je nešto pri isteku zaliha, ali dobro, sve ima svoje. Uglavnom ne kupujem drečave boje, pa da previše omašim u tom pogledu.
Mi ovde i lekove na recept poručujemo online lol :D sutradan stigne
Zanimljivo. U Srbiji zabranjena trgovina lekovima onlajn. Apoteke koje posluju onlajn, prodaju samo kozmetiku i suplemente, i eventualno nude pretragu lekova, da vidiš da li imaju na stanju, ali se po lek mora otići fizički u apoteku. Mogli bi i kod nas to da uvedu, bar te lekove za koje imaš recept, ako ne ostale.​

Odeš u prodavnicu, vidiš uživo i isprobaš a potom taj model poručiš preko sajta jer je često cena na sajtu povoljnija nego u maloprodaji. Nekad i u radnji hoće da izađu u susret pa oni ti poruče da ti stigne na kućnu adresu po ceni sa sajta.
E ali zato na primer u F&F imaš ono što je samo za online kupovinu i što je samo u prodavnici...

Što se sniženja tiče, ja se već spremam za crni petak. Mislim na ovaj naš, na srpski način. :LOL: Uradio sam printskrinove svega što me zanima i sad čekam da vidim da li će pokušati da me zeznu sa izmišljenim sniženjima ili će sniženje zaista i vredeti nešto. I dalje pratim cene i neću dozvoliti da me naprave budalom.

@dodo @Miloš

A koliko vam je za patike normalno da se da, do koje sume?
Ne pamtim kada sam poslednji put dao više od 8.000 za patike. Slabo nosim sportsku garderobu + danas se podjednako raspada i jeftina i skupa obuća.

High-end brendovi me nikada nisu zanimali, niti bih plaćao desetine hiljada za patike.

Last edited:
Ne podržavam prodaju lekova online, nikako.
U Srbiji bi se to mnogo zlouptrebljavalo, ali ovde nema toga lol em ljudi nemaju ni navike ni potrebe da varaju sistem, em sve to kontroliše država i lupa visoke kazne ako dođe do toga.

Dobije se recept preko SMS poruke u formi QR i alfanumeričkog koda, apotekin e-shop uzme samo kod i na osnovu recepta ti dozvoli da kupiš i platiš online taj lek, onoliko kutija Koliko stoji u receptu.

Niko ne kaže da nema, ali opet u daleko manjem broju no u Srbiji.

Daj bre, znam apoteke u Vrbasu gde lagano mogu da kupim rivotril bez recepta... Kad se takve prakse iskorene, onda može da se planira nešto onlajn.

U Moldaviji je moguće poručiti lekove online, ali mislim da za one za koje je potreban recept mora da se ide apoteku i da se preuzme.

Nisam se susretao sa situacijama da u Srbiji prodaju lekove bez recepta. U mom slučaju su uvek insistirali na receptu - i privatne i državne apoteke. Ali ne sumnjam da ima svačega u manjim gradovima. Mada mislim da je sada to dosta smanjeno jer se recepti izdaju u elektronskom formi, a ne na papiru kao ranije.

Da, u manjim gradovima postoji to, još ako znaš vlasnika apoteke nabavlja ti i kokain.

U suštini ne vidim neki poseban razlog što je kupovina lekova onlajn zabranjena, mislim na te uz recept i od proverenih apoteka registrovanih za prodaju uz recept. Moglo bi i kod nas da uvedu uz SMS kod, ili da se integriše sa eZdravlje portalom (logovanje preko elektronskog sertifikata ili uz ConsentID aplikaciju), odakle bi apoteka povukla prepisani recept i isporučila ga na kućnu adresu. I trenutno nisi u obavezi da sam pokupiš lek u apoteci, to može i neko drugi da uradi uz zdravstvenu karticu, ako misle da bi bilo zloupotreba što će lek preuzeti neko kome nije namenjen. Npr. nekad se desi da je nestašica nekog leka, i onda onlajn poručivanje bi dosta pomoglo, naročito slabije pokretnim osobama.​

Kakav je ovo rebranding twittera? Bukvalno besmisleno da se aplikacija zove X mada možda i ima logike kada ima sve više 18+ sadržaja.
Što se Karleuše tiče ne verujem da album postoji dok ne izađe. Toliko dugo je najavljivala to, pa svi će biti na aparatima ovo ono.. miriše mi na flop ukoliko ga zaista objavi. Ne volim pompezne najave bolje da dela pričaju umesto tebe.

Back