Offtopic

Na tviteru sam pročitao, da od juče, ne znam u koje vreme, bez prestanka ide kajron na Pinku o njegovom gostovanju u HitTvitu u kome će opet vaditi proizvode iz korpe. Preterao je, definitivno, čak i moja komšinica, koja je iz kategorije penzionera koji bi poginulli za njega je prokomentarisala da je preterao. Da li je moguće da će se konačno smučiti i svojim najvernijim glasačima. 🙏

Na tviteru sam pročitao, da od juče, ne znam u koje vreme, bez prestanka ide kajron na Pinku o njegovom gostovanju u HitTvitu u kome će opet vaditi proizvode iz korpe. Preterao je, definitivno, čak i moja komšinica, koja je iz kategorije penzionera koji bi poginulli za njega je prokomentarisala da je preterao. Da li je moguće da će se konačno smučiti i svojim najvernijim glasačima. 🙏
Pa to sam maločas i ja video.. To je to, tu se spominje i parizer, biće ludnica, rusvaj, u Hit Tvitu noćaš..

Ušao sam u apoteku da kupim Euthyrox (bez recepta) koji već deset godina uzimam zbog nepravilnog rada štitne žlezde i dobio odjeb na finjaka na šalteru. Naime, više se taj + gomila drugih lekova ne mogu kupiti bez recepta, ili izveštaja lekara.
Da, tako je već neko vreme, i moja majka pije onaj od 75mcg, pa više ne može bez izveštaja ni u Dr.Max ni u Maelia apotekama, a uglavnom ni u drugim, mada je u lokalnoj apoteci uzela, tu nisu pravili problem, rekli kao da ne može samo onaj od 25mcg koji jedini ide na recept.

Evo spiska lekova za koje sada traže izveštaj lekara

Hydrocortison - mast za oči? Ovo je strašno, šta nas više čeka u ovoj zemlji sa ovakvom nesposobnom vlašću....

Pa to je već sniženo u Maksiju. Sad je red na sapun i margarin.

smorile su fore sa parizerom, zapravo je jako tragično da se sprdamo sa njegovim obraćanjem najnižem sloju društva.

kod najveće sirotinje i penzionera njegova retorika uvek pali, nažalost.

@Mrm Ti si bliži toj instituciji 😃

Juče sam bio u Lidlu, nešto nisam ni uočio te artikle, videh da su njihov parizer snizili sa 320 na 260, neki levi deterdžent za veš, i neki sir.

Ušao sam u apoteku da kupim Euthyrox (bez recepta) koji već deset godina uzimam zbog nepravilnog rada štitne žlezde i dobio odjeb na finjaka na šalteru
Isto sam išao za eutiroks u sredu, i isto sam prošao. Pritom jako su me iznervirali, a rekli su mi samo da dodnesem recept ili izveštaj lekara, a da stvar bude još gora moj poslednji izveštaj je od pre 11 meseci i kao nema to veze, bitno da negde piše.
Nestašice su stalno bile, jedno vreme ga nije bilo uopšte, pa sam morao letrox da pijem kao zamenu.

Juče sam bio u Lidlu, nešto nisam ni uočio te artikle, videh da su njihov parizer snizili sa 320 na 260, neki levi deterdžent za veš, i neki sir.
Zanimljivo kako svi trgovinski lanci mogu odjednom ovako drasticno da snize cene svojih artikala, i to samo zbog konkurencije...

Primetio sam i ja ove 50% akcije na reklamama na TV. Mislim ovo jeste dobra vest da su cene proizvoda pale, ali zar mora da se desi onaj momenat sa parizerom da bi se toga setili...

Što se tiče akcije "Bolja cena" tu nije baš 50%, negde je blizu toga, a za nešto je minimalno, tipa 10%. 50% bude na nekim redovnim dvonedeljnim akcijama Idee (kod njih su redovne cene uglavnom visoke), na ponešto u Lidlu (evo 27. septembra u Lidlu biće zamrznuti baget, pakovanje od dva komada za 120 umesto 240) i u Maksiju uglavnom kada su nedelje pčelice. Verujem i da sa tim cenama imaju profit, eventualno na nečemu idu sa minimalnom maržom, ali zato na drugim stvarima maksimalno povećaju cenu. Zato ova akcija Bolja cena, ima i pozitivne i negativne strane, trgovinski lanci će cene nekih artikala sniziti, ali drugih, možda baš onih koje uobičajeno kupujemo, povećati.​

Trgovački lanci i proizvođači koji ulaze u ovakve dilove sa državom uglavnom za uzvrat dobiju značajne poreske olakšice, oslobodi ih se plaćanja doprinosa za neke kategorije radnika i slično.

Lidl je samo dočekao da poveća cene. Na početku su zaista bili konkurentni u nekim segmentima, ali sada su i za redovne artikle, a i one koje vrte po tematskim akcijama, ozbiljno napičili cene. Govorim o tom nekom srednjem cenovnom rangu. Doduše, ne preteruju sa cenama kao Maxi, koji je po mom mišljenju često bezobrazno skup za neke stvari. Ono što mi je pozitivno od dolaska Lidla je to što sada maltene svi imaju sniženja od min. 30% za proizvode sa skorim istekom roka trajanja, a ranije je to nekako bilo stidljivo i retko šta je kačilo.

1993. se skoro pa ponavlja, a kad god sam to rekao, rekli su mi da ne lupam gluposti.

Samo jos fali da rafovi budu prazni i da budu puni redovi baba i deda za hleb, mleko, ulje, brasno... Tuce da ne pominjem.

Jel moze @Miloš da objasni najbolje situaciju, jer zbog ovolike kuknjave od strane naroda preko televizije zaista sticem utisak kao da se 1993. ponavlja?

Back