Offtopic

Jeste strašno..
Ali pitanje je takođe da li moraju da odlaze? Da li je u pitanju isključivo prisilno preseljavanje? Da li ne žele integraciju u azerbejdžansko društvo i državu?
Pa logično da ne žele, kao što Srbi ne žele da se integrišu u albansku državu. Prisila ne mora biti samo u vidu etničkog čišćenja. Previše je tu zle krvi ostalo

Da li ne žele integraciju u azerbejdžansko društvo i državu?
s obzirom da bi bili tretirani kao građani trećeg reda (kao Srbi na Kosovu što kaže Choda) sasvim je logično da će da skupe prnje i odu. Bilo bi tu nekih vidova odmazde i čega sve ne

Pored toga, Islam je specifičan po tome što se u pojedinim zemljama gde su Muslimani većina taj stil života bukvalno nameće nemuslimanskom stanovništvu.

@Choda

Pa nije potpuno isto, na Kosovu je sad već to manji broj ljudi, i ima pored severa i enklava, a ovo je cela oblast sa velikom većinom Jermena,...
PS @Choda spasi Portugal.. 😁😂

Last edited:
Mrsko mi da priznam, ali u nekim stvarima bih se složio sa Mrmom. Pitanje je da li su Jermeni ikada želeli da prihvate da žive u nezavisnom Azerbejdžanu. Otprilike isto kao što i Rusi iz Transnistrije nikada nisu hteli da budu deo Moldavije. Čak ni da pokušaju.

A i ovo da Muslimani prisiljavaju nemuslimansko stanovštvo da živi na taj način je samo delimično tačno. Postsojetske muslimanske države uopšte nisu tako striktne što se religije tiče, ni blizu Iranu ili Saudijskoj Arabiji.

Kako god, nemam nameru da držim bilo čiju stranu jer nemam dovoljna ni znanja, ni informacija o konkretnom sukobu, ali smatram da niko od njih nije tu potpuno nevin.

Isto, taman posla da u ovakvom konflktu držim bilo čiju stranu, to je suludo..

Jeste strašno..
Ali pitanje je takođe da li moraju da odlaze? Da li je u pitanju isključivo prisilno preseljavanje? Da li ne žele integraciju u azerbejdžansko društvo i državu?
Što si ti išao iz Srbije kad su je bombardovali, jel bilo prisilno ili planski?

Last edited by a moderator:
POST IZMENJEN Što si ti išao iz Srbije kad su je bombardovali, jel bilo prisilno ili planski?
@Miloš
@Milos-S

Zahtevam zaista da se ovakve privatne stvari zaustave smesta.
Biću prinuđen da reagujem dalje.
1. uvreda
2. pitanje izuzetno intimne prirode/iznošenje netačnih informacija

Ja zahtevam da nas moderatori oslobode tvog prisustva i činjenice da svaki dan moramo čitati tvoja preseravanja i pametovanja. Ti znaš šta je rat, stradanje, izbeglištvo. Ti se našao da pametuješ i preseravaš se nad tuđim sudbinama. More mrš bre

Mrsko mi da priznam, ali u nekim stvarima bih se složio sa Mrmom. Pitanje je da li su Jermeni ikada želeli da prihvate da žive u nezavisnom Azerbejdžanu. Otprilike isto kao što i Rusi iz Transnistrije nikada nisu hteli da budu deo Moldavije. Čak ni da pokušaju.

A i ovo da Muslimani prisiljavaju nemuslimansko stanovštvo da živi na taj način je samo delimično tačno. Postsojetske muslimanske države uopšte nisu tako striktne što se religije tiče, ni blizu Iranu ili Saudijskoj Arabiji.

Kako god, nemam nameru da držim bilo čiju stranu jer nemam dovoljna ni znanja, ni informacija o konkretnom sukobu, ali smatram da niko od njih nije tu potpuno nevin.

Slažem se da je delimično tačno, zato i rekoh neke. Ne znam stepen ekstremnosti islama u Azerbejdžanu, ali moguće da je čak u pitanju i jedna od više sekularnih država u odnosu na ove ozloglašene.

Ove iz BiH smatram sličnim nama, ali više drže do nekih stvari nego mi u našoj religiji (bivša devojka mi je muslimanske veroispovesti), i imaju neki poprilično defanzivan stav oko nekih stvari na tu temu.

Zaista nije u redu da se iznose privatne stvari ovde, svako ima nešto sto je preživeo, ali nema potrebe da se nekome nabija na nos nešto samo zato sto ima drugačije mišljenje.

@Scooby Molim te da pišeš bez ličnih uvreda na forumu. To nije prikladno za forum. Lična prepucavanja ostavite za neko drugo mesto ako vam je stalo do toga.
@Mrm Molim te da vodiš računa šta pišeš, te ne umanjuješ srpske tragedije, našta ti je već skrenuta pažnja, kao i da prestaneš sa etiketiranjem određenih naroda i etničkih grupa.

Back