Offtopic

Ne radi se 'o izlasku napolje' da puse nego o srpskom guštu da se zapali cigara uz kafu. Plus, prosečan srpski stanovnik tako misli da je više kul (ne mislim ništa loše o tome, samo kažem, isto kao što je meni gušt da tiket u kladionici sastavljam uz kraći espreso od 100 din) ako puši uz kafu kulirajući u kafiću. Plus tako verovatno misli da je kul pre nego što startuje devojku i obrnuto, još ako se puše što skuplje cigare...

Ne radi se 'o izlasku napolje' da puse nego o srpskom guštu da se zapali cigara uz kafu.
To je i Italijanima bila najveća drama, ali su se navikli, ima evo već desetak godina...

Što se tiče nekih tradicija vezanih za kafu, meni se čini da mi više volimo da pratimo novotarije i mode.
Kad sam bila mala pila se isključivo turska kafa iz malih šoljica.
Sad pijemo espresso ili nes, ili tursku iz šolja za belu kafu ili čaj... Ovo poslednje mi je i dalje svetogrđe, a sve je počelo od par reklama pre dvadesetak godina gde se tako pila turska kafa...

• Like
Reactions: Mrm
Razumem i pušače, jer sam ždrao cigarete dugi niz godina, ali sve je zaista mnogo lepše kada se oslobodimo te navike. Meni je već šesta godina kako nisam zapalio i priznajem da mi ponekad baš nedostaje, doduše, to je sve vezano za određene rituale/navike od ranije. Ne znam da li bih uspeo da batalim duvam da nisam dobio ozbiljna upozorenja lekara u vezi sa tegobama koje sam tada imao..bilo je bezbroj neuspelih pokušaja.

Ne radi se 'o izlasku napolje' da puse nego o srpskom guštu da se zapali cigara uz kafu. Plus, prosečan srpski stanovnik tako misli da je više kul (ne mislim ništa loše o tome, samo kažem, isto kao što je meni gušt da tiket u kladionici sastavljam uz kraći espreso od 100 din) ako puši uz kafu kulirajući u kafiću. Plus tako verovatno misli da je kul pre nego što startuje devojku i obrnuto, još ako se puše što skuplje cigare...
Pušač sam. Ne pušim unutra, isključivo napolje ili na terasu. Ovo za kafu je istina, već sada od 7 sati izlazim sa zimskom jaknom i kapom da ispušim i popijem kafu, i nema ničeg lepšeg, a hladnije vreme tek dolazi xD
Kada odem kod ljudi koji nisu pušači, izađem isto napolje/ na terasu da ispušim iako me "mole" da ostanem unutra i zapalim. Kod pušača ako oni puše u zatvorenom, zapalim i ja. Pušači kada dođu kod mene, apsolutno mogu zapaliti i ispušiti kamion cigareta.
Smeta mi duvanski dim i radujem se zabrani pušenja u zatvorenom prostoru.
Nikad nisam smatrao da je pušenje kul kao ni ljudi u mom okruženju, a svako puši cigarete koje mu odgovaraju.
Ko puši zato što je to "kul", a ima više 20 god, definitivno leči neki kompleks.
A te priče jedite bombone, žvaćite žvake da ostavite pušenje, bacite u vodu. Sve je do karaktera. Nekoliko nepotrebnih stvari sam prestao da upotrebljavam, ali cigare nikako ne.

A te priče jedite bombone, žvaćite žvake da ostavite pušenje, bacite u vodu. Sve je do karaktera. Nekoliko nepotrebnih stvari sam prestao da upotrebljavam, ali cigare nikako ne.
Jeste do karaktera, ali je svakako vrsta zavisnosti, a kako se nekih zavisnosti ne može osloboditi preko noći, sasvim je ok naći način kako da se prevaziđe kriza ukoliko nastupi, a po priči pušača, to je prilično izvesno. U tom konteksu nekom pomogne konzumacija hrane. Svako naravno neka puši kod kuće ako to voli, bilo uz kafu ili ne, ali jako je bitno da to ne rade u javnosti i ne ugrožavaju tuđe zdravlje. Kod mene u kući nikad nisu živeli pušači, a kada dođu gosti mogu da izdržim i takođe ne teram nikog da izađe na terasu osim ako sami žele, ali iskreno ne bih mogao svakodnevno da udišem taj smrad. Najviše mrzim na autobuskim stajalištima kada se nadžaži njih petoro sa cigaretama i umesto da se oni udalje, treba nepušači da idu 50m dalje, užasno. A kada popuše, onda po pravilu bace pikavac na beton jer smatraju da treba neko da ide za njima i čisti.​

Krece polako backlash na onu neojugoslovensku izjavu Prijovicke. Eno Negujmo je krenuo da je pljuje.

Znao sam da je greska da tako nesto odvali. Nikada se nije petljala u politiku. Nije joj to trebalo.
Sad sam se setio da je Zoka5 vrv zavrsila na aparatima zbog te izjave, ali ona ne sme da je napusava jer je placena da botuje za Priju 😆

Ja pušim jer volim da pušim!
Istoo ali samo u drustvu, ja sam iskljucivo socijalni pusac. Ali kada krenem treba mi dve kafe da usisam i moju paklu i od svakog u okruzenju.

Ja dolazim iz pusacke porodice tako da mi nikad nije smetalo da budem oko cigareta, jer sam naviknut. Imao sam jedan period kada jesam konzumirao cigare ali mi metabolizam uopste nije podnosio, pogotovo kad mesam sa alkoholom (sa kafom mi je bolje islo), pa kad je pocela korona sam prekinuo i sad nisam zapalio jos od 2020.

Meni je nazalost majka okoreli pusac da ne mozes da je nateras nikako da prestane da pusi.

I ja dolazim iz porodice nepušača, apsolutnih, ali pušim.. 😂

Šta'š brate.

tumblr_md24xlhxS91qjczh3o1_500.gif

Ja ne pusim i ponekad ume da mi smeta duvanski dim, najvise dok jedem.

Meni su svi okolo pušači osim mene i navikao sam se na dim, ali smeta mi najviše kada mi se garderoba usmrdi na duvan, a kod mene u kući se ne puši odavno zbog malog brata tako da smo se oslobodili žutih plafona i zagušljivosti od dima.

Back