Ja mislim da je Nestor toliko visio po happy televiziji da će pre da uzme Vučićeve glasove neke ili od nekih malo "šano dušo" birača, a da neće toliko naškoditi opoziciji.
Mene više brine Tadić koji kao iskusan političar po drugi put "puca" opoziciji u noge. Prošli put u Bg, sada u republici. Čisto sumnjam da ova njegova koalicija može do 3%, pa čak nisam siguram ni za Bg.
Tadica su u SPN iskusno izbegli jer je bio najisturenije lice bivseg rezima. Mi smo politicki nepismen narod pretezno, i onda bi SNS u svojoj propagandi da je SPN bivsa vlast mogao da poentira sa "evo ga Tadic, predsednik iz ere zlih zutih" (vise njih iz bivseg rezima su sad u SNS nego u svim ostalim strankama, na lokalu tek).
Inace, o Tadicu nemam lose misljenje, sa vise strana sam cuo informaciju da je jedan od retkih koji se nije obogatio dok je bio na vlasti. Ponasao se kao predsednik u parlamentarnoj demokratiji, ispunjavao je protokol. Zaboravlja se koliko je to bio izazovan period, oporavak od sankcija, bombardovanja, Kosovo, Crna Gora... Imao je jasnu politiku - za EU, koje se i drzao, postovao je svoju ideologiju (slagao se ja s njim ili ne). Neko malo strastveniji bi nas uveo u novi rat, mozda.
Mislim da je ovo uradio iz namere da proba da spoji svoje i DJB glasacko telo, da probaju da predju cenzus, ali ideoloski su razliciti pa ce dobar deo glasova da se potre, videcemo koliko. Iako je Tadic sada u najboljim politickim godinama (ima 65), smatram da je pametnije da se skloni, bar zasad, jer ga deo naroda krivi za sve i svasta i pripisuje mu i sto jeste i sto nije. Imao bi prostora da se iskaze mozda u nekom trenutku, sad tesko.