Izbori

Auuu šta je stiglo prijava iz Hamburga i Frankfurta danas, za Tutin, Novi Pazar i Sjenicu.. 😱 Opet Zukorlić sakuplja dijasporu.. Koleginica će da zagine noćas..

Više od 5.000? :D

Ko li će da pobedi na kraju :unsure:

Zorana i ta ekipa podsecaju zapravo na odvajanje SNS od radikala, ista taktika. Proveli toliko godina u jednoj partiji i onda kao potpuno promene svoj politicki kurs, ma vazi.

Ja mislim da je Nestor toliko visio po happy televiziji da će pre da uzme Vučićeve glasove neke ili od nekih malo "šano dušo" birača, a da neće toliko naškoditi opoziciji.
Mene više brine Tadić koji kao iskusan političar po drugi put "puca" opoziciji u noge. Prošli put u Bg, sada u republici. Čisto sumnjam da ova njegova koalicija može do 3%, pa čak nisam siguram ni za Bg.

Last edited:
Ja mislim da je Nestor toliko visio po happy televiziji da će pre da uzme Vučićeve glasove neke ili od nekih malo "šano dušo" birača, a da neće toliko naškoditi opoziciji.
Mene više brine Tadić koji kao iskusan političar po drugi put "puca" opoziciji u noge. Prošli put u Bg, sada u republici. Čisto sumnjam da ova njegova koalicija može do 3%, pa čak nisam siguram ni za Bg.
Tadica su u SPN iskusno izbegli jer je bio najisturenije lice bivseg rezima. Mi smo politicki nepismen narod pretezno, i onda bi SNS u svojoj propagandi da je SPN bivsa vlast mogao da poentira sa "evo ga Tadic, predsednik iz ere zlih zutih" (vise njih iz bivseg rezima su sad u SNS nego u svim ostalim strankama, na lokalu tek).

Inace, o Tadicu nemam lose misljenje, sa vise strana sam cuo informaciju da je jedan od retkih koji se nije obogatio dok je bio na vlasti. Ponasao se kao predsednik u parlamentarnoj demokratiji, ispunjavao je protokol. Zaboravlja se koliko je to bio izazovan period, oporavak od sankcija, bombardovanja, Kosovo, Crna Gora... Imao je jasnu politiku - za EU, koje se i drzao, postovao je svoju ideologiju (slagao se ja s njim ili ne). Neko malo strastveniji bi nas uveo u novi rat, mozda.

Mislim da je ovo uradio iz namere da proba da spoji svoje i DJB glasacko telo, da probaju da predju cenzus, ali ideoloski su razliciti pa ce dobar deo glasova da se potre, videcemo koliko. Iako je Tadic sada u najboljim politickim godinama (ima 65), smatram da je pametnije da se skloni, bar zasad, jer ga deo naroda krivi za sve i svasta i pripisuje mu i sto jeste i sto nije. Imao bi prostora da se iskaze mozda u nekom trenutku, sad tesko.

Otkinuće on i od pozicije i opozicije, a naravno će kasnije da se pridruži naprednima kao sve "vanstranačke" ličnosti, ako pređe cenzus doduše (mada ja mislim da mu je to skoro sigurno).

Tadić je najnormalnije šetao sa ljudima kad si bili protesti. Video sam ga i par puta sa Mirkom Cvetkovićem da sedi u jednom kafiću u blizini mesta gde radim, bilo kakvo obezbeđenje nisam video. Nešto sumnjam da će ovi sada ikada smeti da slobodno prošetaju ulicama. Inače za Nestora mislim da nema šanse da uzme cenzus, ima tu puno njih koji se vrte oko 2-3%, ja mislim čak da neće biti ni blizu.

Boris Tadić je jedan od grobara DS, počev od momenta reinkarnacije SPS-a. Pritom, možda ne pamtite, ali i on je debelo izlazio iz okvira svojih predsedničkih ovlašćenja i bio je vrlo angažovan i u izvršnoj vlasti, imao svoju ekipu privilegovanih i sl. O medijskoj sveprisutnosti ne treba posebno da se govori. Pitanje je koliko bi (i da li bi uopšte) bio bitna politička figura, da kojim slučajem nisu ubili Đinđića, pošto je u njegovo vreme sedeo u trećem redu.

Želim mu da totalno pukne na ovim izborima i politički se penzioniše, dosta je bilo.

Back