Izbori

Stvarno se u meni i u svima oko mene talozi bes generisan time kakvo smo drustvo postali. Od onih najnizih slojeva (stranackog zaposljavanja je uvek bilo, ali da me se manu svi one demagogije kako je to bilo u bivsem rezimu. Bilo je ali to su pre svega bile mnogo manje stranke, za razliku od ove koja broji preko 10 % populacije Srbije). Taj kukavicluk, ucenjenost ne poslom nego zonom komfora, da ne bi morao da ides zapravo da radis neki posao nego da uvalis guzicu u neku stolicu i tako zivis svoj bedni zivot.

Ljude koji se uclane da bi radili u fabrici (?!) tek ne bih komentarisao.

A za ove iznad, koji zive luksuznije, rekao bih sledece - ljudi su se uvek bogatili od politike, nije to od juce. Ali nekada si bar morao da budes faca u drustvu, da budes skolovan, da imas nesto iza sebe (ako krenemo od Nikole Pasica, Jovana Ristica itd, koji se jesu obogatili od politike). Sada, doslovno kao da se trazi najveci moguci sljam (znaju da ce ih braniti do kraja jer znaju da ni u kakvom sistemu oni ne mogu biti tu gde su sad). Ako treba objasnjavati i traziti paralelu u predjasnjim sistemima za Ultra kop (huligani sa sipke koji su postali gradjevinska mafija), cinjenicu da nama navijaci vode drzavu, sa citavom onom bljuvotinom od propagande koju radi sns.

Hvale se ovom listom - tu ima par ljudi za urgentnu hospitalizaciju. Da ne trazimo paralele Pinku i Hepiju bilo gde u Evropi (ne po cinjenici da su prorezimski, nego po kolicini bolesti i odvratnosti). Jovana Jeremic bi u svakoj zemlji bila u najmanju ruku zabranjena na televiziji. Da ne pricam o bolesniku Zeljku Mitrovicu. Meni je posebno zalosno da ovo treba i da se pise, da je ovo za neku polemiku. Zar nije jebeno ocigledno koja je ovo psihoza?

@Milica jesu igrali, ali ne bave se time vise. Sada su prosto deo gradjevinske mafije. Braca i otac ovo rade jednostavno da bi zadovoljili neku svoju sujetu - zele da budu sefovi u gradu.

A šta reći za manjinske stranke tek, sve ove silne manjisnke stranke i liste na kojima su sabrane su uz Vučelu, osim SDA Sandžaka i jedne albanske liste za parlament od ove dve, ne znam tačno koja je uz Vučelu, a koja ne, samo su oni mogli da skupe bez ikakve pomoći potreban broj potpisa birača...to je ipak za pohvalu... Može i Savez Vojvođanskih Mađara ali su oni debelo uz Vučelu...

Manjinski prag ubija demokratiju, izmišljotina koju nam je EU poturila zarad "integracije", a koja na zapadu ne postoji.

Zbog te gluposti nije više potrebna apsolutna većina glasova (50+%) za promenu vlasti već 55-56% zbog tih 10tak manjinskih mandata koji su stečeni sa ukupno 2% glasova, a one se po pravilu svrstavaju uz vlast.

Ne vidim razlog da manjinske stranke nemaju isti prag ili, ukoliko nemaju cenzus, da se priključe širim listama na kojima će dobiti određen broj mandata. Ovako da budu pozitivno diskriminsani ne vodi nikuda, nit će njihov položaj biti poboljšan, niti će se integrisati u ostatak drušva.

Last edited:
Ako ti @libertà treba pomoć koje liste nisu sateliti SNS-a, ako imaš nedoumicu pitaj, neke stvari su malo konfuzne, ja da ne znam neke stvari, bio bih sluđen sigirno u neku ruku, i ovako sam za neke stvari čak jer je dosta mutno i konfuzno, tako da nemoj da ti je ništa glupo.. Politička scena kod nas trenutno je totalno iščašena zbog podmetanja i nameštanja za koje je mahom SNS zadužen.. Ovo nema nigde takoreći, tako da sluđene ljude uopšte ne krivim iskreno.. Tužno, ali istinito.. :(

Bojim se da će se neki ljudi na primer upecati na listu "Srbija na zapadu", a to je poprilična greška.. :(
Mrm, bez ljutnje, ali neki tvoji postovi ovde na temi pomalo vređaju zdrav razum.

Mrm, bez ljutnje, ali neki tvoji postovi ovde na temi pomalo vređaju zdrav razum.
Poslao sam ti pp..

Srbija na zapadu lista je teska prevara, ko zeli da mu kazem na pp cu, ne smem ovde da pisem, saznao sam sve...uzaas.. :(

Ne moraš da mi pišeš pp zbog toga. Presmešna mi je tvoja bipolarnost, od toga kako nam deliš svaki trač i detalje o najniže rangiranim SNS šušama i aferama, pa se onda ''hvališ'' odlascima u kafanu sa Brnabićkom i Vučevićem i smejuljiš sa SNS plakata, da bi se potom zgražavao kampanjom te iste opcije koja ti je evidentno na nakin način bliska. Apsolutno svi imaju pravo da se politički odrede, ali malo više prikazanog dostojanstva ovde ne bi škodilo.

Vezuješ se za listu koju svakako niko neće glasati, pa naravno da nisu sami skupili potpise

Ne moraš da mi pišeš pp zbog toga. Presmešna mi je tvoja bipolarnost, od toga kako nam deliš svaki trač i detalje o najniže rangiranim SNS šušama i aferama, pa se onda ''hvališ'' odlascima u kafanu sa Brnabićkom i Vučevićem i smejuljiš sa SNS plakata, da bi se potom zgražavao kampanjom te iste opcije koja ti je evidentno na nakin način bliska. Apsolutno svi imaju pravo da se politički odrede, ali malo više prikazanog dostojanstva ovde ne bi škodilo.
Nisam u SNS, da to jesam ne bih vrv nikad ni napisao to za restoran...
Misli sta zelis svakako...

Vezuješ se za listu koju svakako niko neće glasati, pa naravno da nisu sami skupili potpise
Ali znas koliko ljudi iz centra (Vracar, Stari Grad, Savski venac) se primilo na Srbija na zapadu listu, ti znas Poki, ali ljudi ce se pecati jel ne ulaze kao ti u sitna crevca, Vucela ne bi davao potpise njima da mu to ne znaci, ti znas da oni rade samo sta im je u koristi i vrlo dobro znaju sta rade, ja vam kazem, sve sitnice su na kojima Vucela dobija izbore, a vi kako hocete.. ;)

Hoces reci da su i oni lazna opozicija napravljeni da oslabe SPN?

• Sad
Reactions: Mrm
Hoces reci da su i oni lazna opozicija napravljeni da oslabe SPN?
Da, saznao sam i detalje nazalost.. :cry:

Kad su se pojavili da skupljaju sami potpise kad su izbori raspisani, na Terazijama i ja sam se upecao na tu listu, ali onda...SHOCK! :(

A kako je lista USAME ZUKORLIĆ - UJEDINJENI ZA PRAVDU - SPP - BOŠNJACI SANDŽAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV - DSHV sakupila potpise da ucestvuje na beogradskim izborima sada?

Ko je trpao glasove po selima oko Sjenice i Tutina u kutije na proslim izborima, na mestima gde je samo Zukorliceva stranka imala kontrolore?? Eeeeeeeee..... ;)

Mogu ti reci da sam ja bio sokiran nakon poziva ovog Vladeta Jankovica u Utisku, a uz to imamo i vaskrsuce mumije Tadije cija stranka radi isto sto i ova zapadna. Bas je neobjasnjiva korelacija. Znas kako Tadic valjda treba da uzme Aleksiceve glasace a zapadni Tepickine.

Ja ne mogu da verujem da mi je ovo promaklo. Vrh!
kazu da je po celom NS sad i po Vojvodini! ahahahahaha roknucu se.... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Jbg treba mi novac, stanar mi je dao otkaz, treba da sredim taj stan pa da nadjem novog, svaka para je dobro dosla, plata je premala....

Radim i honorarno za RHMZ dok je zima belezim snezni pokrivac za celu Jugoslaviju..

Back