Offtopic

Zemlje Afrike, Azije i Južne Amerike, recimo, a i pojedine evropske koje nisu učestvovale u toj agresiji. Ako im se uskrati rum sa egzotičnih ostrva, to je već udarac za SAD 😳

Pa što nisu uvele? I sigurno će Meksiko, Južna Koreja, Japan i ostali uvoditi sankcije Americi zbog Srbije.

Amerika je vladar sveta i oni mogu sve, a ostali koliko im oni dozvole. Putin to nije shvatio pa će platiti cenu.

Vrede samo žrtve koje oni priznaju, ratni zločinci su samo oni koje oni tako označe, pravde ima samo za one kojima je oni priznaju.

Sve to stoji, ali ne moramo i mi biti takvi i stavljati se u ulogu Amerike. Mislim i na pojedince sa foruma i na politiku Srbije. Uostalom ni zapadne zemlje Evrope ne bi trebalo slepo da slede poteze Amerike, jer u mnogo čemu su im bitniji odnosi sa Rusijom nego sa njima.

Pa ne znam šta bi trebalo ali mi znamo kako smo prošli kada je Srbija prkosila Americi i ne treba to opet, zarad Rusije koja je brod koji tone.

Ne prkosimo mi Americi, već gledamo svoj interes. To što mi ne uvodimo sankcije Rusiji, nema nikakve veze sa Amerikom.

Jedno su racionalne sankcije sa promišljenom poentom koja će zapravo biti efektna, a drugo je iracionalna histerija i refleksno iživljavanje po svaku cenu na svim poljima ikada čak i po cenu sopstvene štete. Plaši me što se kod mnogih uglavnom ne nazire razlika između ova dva koncepta.

Nije valjda došlo do toga da se porede ona i Tijana Ajfon? 😢

Meni je jeziv skup na Lužnjikiju.
Bio neki snimak gdje se narod sklanjao od kamere nisu htjeli biti vidjeni, a neko rekao da su ih samo pokupili i doveoi ovdje. Navodno šefovi u javnim sektorima naredili da se dodje.😶

Da da poslodavci su im uvjetovali da tamo moraju biti. E a najjadnije što nosi lik talijansku jaknu koja košta oko 11 000e.
Kako je neki filozof rekao - svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje. A Polina, znači licemjerstvo na ntu.

Last edited:
Nastavnica istorije, naša kućna prijateljica, prijavljena od strane roditelja direktorki jer je na svom času, na pitanje dece, rekla da nije ni na čijoj strani, već da je anti-Putinovka i protiv svakog rata na bilo čijoj strani. Rekla je deci i da su nam Hrvati bliži od Rusa, na šta su deca negodovala, a ona ih pitala "Da li bolje razumete hrvatski ili ruski? Jeste li učili u šestom razredu podelu Slovena?". Za sad ne zna šta će joj tačno direktorka reći, ali je rekla da će joj samo ponoviti svoje stavove i da joj ne pada na pamet da demantuje bilo šta.

Ovo mi je takođe bilo zanimljivo jer šta god da se dešava u svetu, deca uvek prvo pitaju nastavnike istorije za stav, to smo i mi radili svojevremeno o Kosovu.

Božemesačuvaj, mi stvarno živimo u državi u kojoj nije dozvoljeno imati drugačiji stav...

Ne znam baš ni da li je u redu i u skladu sa propisima deliti lične stavove na školskom času. Akcenat je valjda prenositi gradivo u skladu sa odobrenim planom i programom. Možda ima smisla o tome diskutovati van nastave.

Pa i nije, ali i mi kad smo bili deca i kad smo pitali uvek smo dobijali odgovor. Samo je jednom u srednjoj profesorka istorije odbila da govori o 90ima jer "to još uvek nije istorija, nego politika".

Back