ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

EBU je doneo odluku u dogovoru sa delegacijama - lakše im je da prilagode nastupe novonastaloj situaciji nego da menjaju grafički koncept, što bi se desilo u slučaju sklanjanja sunca. Delegacije ne prave uopšte toliki problem, bukvalno vidim samo i isključivo fanove da drame oko toga. Da je šteta jeste, ali očigledno je da mnogi ne znaju šta znače tehnički problemi, i kao da se to nikad nije dešavalo. Jedno je zameriti i kritikovati, ali ovom kolektivnom histerijom fanovi sami sebi uništavaju ESC sezonu.

Kad je reč o nastupima, Albaniju nisam imao priliku da vidim (ali navodno ćemo je dobiti), a Letonija je izuzetno šarena, drži pažnju, ne odstupa previše od onog sa NF, ali kadrovi su bolji. Od početka mislim da su kandidati za finale, sada mi se to još više čini.

Da se razumemo, ovo što napisah iznad, ticalo se tog ekrana koji je jelte samo dovoljno stvoriti niotkuda. Ne branim Italijane, očigledno su se očajno spremili, čim i na drugoj probi sunce sve kvari. Džabe fina svetla sa njega ako izgleda kao neka crna gramofonska ploča-rupa.

Niko i ne ocekuje da niotkuda stvore dzinovski LED, nego imam utisak da se oni ni ne trude da poprave situaciju na bilo koji nacin. Nego su samo u fazonu jbg zajebali smo stvar, ako vam se ne svidja izmislite nesto, to vam je sto vam je.

Sunce poprilicno utice na Litvaniju, cini mi se da su kadrovi vrlo problematicni

Inače to da su sve delegacije srećne i zadovoljne uošte nije istina. Pa prva je Litvanska organizacija izrazila svoje nezadovoljstvo i razočarenje.

Moram priznati da do sinoc uopste nisam znao o cemu pricate, oko tog sunca. Pominjete ga, a ja ga nigde ne vidim. Pominjete crnu dugu, a ja mislio da je to deo scenografije, sa namerom napravljeno.😅 Meni generalno nista nije smetalo. I toliko o tome koliko mi je bitna bina, scena. Hahah
Vise sam se fokusirao kako ce mi zvucati i izgledati sami izvodjaci, iako je to prva proba.
A definitivno ce mi 2. pf-e biti odlicno. Pesme koje ne volim imaju dobre nastupe, pa ce mi privuci paznju. Komotno mogu reci da mi 2. pf-e, finale pre finala.

Ali bar sad znamo da It*lija nece vise nikad pobediti na ESC. Mnogi od nas nisu ni bili rodjeni te 1991e kad su unistili ESC, ali ovo ima da se pamti.
Prva Evrovizija koju sam pratio u celosti, bio sam bas mali i bilo mi je sve super, osim sto smo bili predposlednji. :( A sad, ...

A zašto to sunce ne mogu rastvoriti da stoji u otvorenom položaju i ne zaklanja glavni LED? Zar se nekako ručno to ne može uraditi i samo ga ostaviti u tom položaju

Back