rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Španci nas optužili na Tviteru da bustujemo preglede na YT i TT. Ej, Španci. 🤡 Mada, u pravu su.

A ja ne bih imao ništa protiv da imamo na sceni potpuno prigušena svjetla sa reflektorom na Konstrakti kao u Beogradu a da ostatak ekipe bude u sjenci cijelo vrijeme, da su sve oči uprte u nju i da se ide na minimalizam sa dozom misterije kako bi to ličilo na full artističku interpretaciju, svaki detalj i segment nastupa je od značaja za cjelokupnu prezentaciju koja mora posjedovati umjetnički akcenat... Jako je bitno da i žiri i publika ne dožive ovo kao ''joke entry'' najviše zbog vrćenja/mlataranja i pljeskanja rukama koji će postati viralni na prvu i svakome odmah zapasti za oko pored neizostavnog ''biti zdrava'' (uz karakterističan ritam), bilo bi dobro da nas ne porede sa Gruzijom iako doduše naša stvar ima modernu produkciju i urban beat (najjače mi je još kada vidim da naši ljudi prave komparacije sa ''Euro neuro'' lol), moramo se razgraničiti i staviti do znanja da nije u pitanju sprdnjica i troll act već moćna pjesma sa ozbiljnom pozadinom iza sebe... Pomoći će dosta i one LED ekran animacije sa izbora koje su nadam se zadržali za Torino (ukoliko se išta bude moglo primijetiti od ''crne rupe''), one su mi fantastične i idealno se uklapaju u tematiku, svaka čast onome ko je tako nešto inspirativno osmislio na foru bakterija/virusa i cvijeća! :giggle:
Pri tom možda bi se moglo dostaviti komentatorima drugih zemalja da ne spominju u opisu tokom razglednice Marinu Abramovič, Megan Markl kao ni covid kako se ne bi komplikovalo i išlo na patetiku već da se skrene pažnja na poruku o kojoj smo ovdje već pisali - glavna svrha je probuditi svjest o važnosti mentalnog zdravlja kao i fizičkog, naročito u slučaju celebrity-ja koji su pod lupom javnosti konstantno.
Svakako nam je najjači adut i ''kec u rukavu'' njena harizma koja će srušiti sve barijere (pogotovo one jezičke, jer ovakva stvar prevedena na engleski bi izgubila svoju magiju).

Španci nas optužili na Tviteru da bustujemo preglede na YT i TT. Ej, Španci. 🤡 Mada, u pravu su.
Pa dobro istina je da hajpujemo, ali su sve prirodni a ne kupljeni pregledi. Narod da se odluči da li želi da države podržavaju svoje predstavnike ili ne, malo kukaju kako su izvođači potcijenjeni u svojim zemljama a malo kako nije realno da se ovoliko navija. Mogu da nam zavide!!!1!1

Genijalno mi je kad UK sa 70 i kusur miliona stanovnika ima milione na Spotifaju koji imaju skoro pa svi tamo, kao, vau, vidite koliko preslušavanja!!!! A onda Srbija kad ima na YT - a ne, znate, to je zbog popularnosti YT/Konstrakte tamo. Ok.

Ukrajina isto 1m na TT, pa ne vidim da iko piše da je zbog broja stanovnika ili stanja u državi, ni za Albaniju koja ima baš dosta pregleda gdje su ljudi isto jako aktivni na mrežama.

Kako god, nadam se da je ovo pokazatelj da će i te kako zapažena biti i gledana, a nije na odmet da jutro nakon pf bude imala dva miliona na YT, sigurno će ljudi koje zanima ESC a nisu gledali pf da obrate pažnju i poslušaju, pogotovo kad i mediji budu pisali milione članaka o finalistima i pjesmama koje se izdvajaju.

Performans inspirisan Marinom Abramović mora da ima dobru glumu, i Kristina se super uklopila...

Meni to uopšte nije isto kao glumatanje alla RTS 2016...
Valjda zavisi i od talenta za glumu, a Konstrakta stvarno ima ogroman talenat...

Laurie Anderson sa kojom su je poredili u Meet & Greet:

Baba Desanka je stvarno čitala sudbine u džigerici... Kakav je to sigurno bio lik od žene, Ana ima oči na nju (to je spominjala u nekom intervjuu)...

- Posebno je u selu bila poznata Anina baba Desanka. Ona je bila jako zanimljiva osoba, a sad čujem da je pominje i u nekoj svojoj pesmi. Imala je neki dar, celo selo je išlo kod nje da im gleda u džigericu. Čudna osoba je bila, vrlo neobična. Imala je dar provodadžisanja - spajala je parove - prisetio se komšija Dragan.

:D

Inace nas ESC kanal ima preko 87 subscribera.

Koliko je imao pre PZE?

Znam da je 2019e imao oko 5000.

Ma Duska je ostarila, vidi se da nema vise te vatru u njoj. Treba sveza krv

Juuu kakav rečnik... Nadam se da smo uspeli da vam pokažemo da nema potrebe da se brinete za budućnost ESC na RTS-u (ako ostanemo da radimo tamo) 😃
Znaci, 2014. se vise ne ponavlja. Hvala Bogu.

Back