Offtopic

Secam se 2009. kad su svi bili u soku zbog Ribakovih poena, a danas i sa manje ucesnika ceo top 3 ima preko 300 poena i top 5 preko 200. Valjda sto vise glasaca ima vise glasova ode favoritima.

Procentualno je The Code najuspešnija pesma ikad kod žirija, jer se 2017. takmičilo 5 država više, te je u opticaju bilo više poena 😍

Takođe, Austrija je tako pokradena kod publike 2018. Po mom mišljenju je bio bolji i od Eleni i od Nete.

Ali da se primetiti trend sve usaglašenijeg bodovanja i kod publike i kod žirija u kom nekoliko favorita pokupi ogromnu većinu glasova, dok se pesme izvan top 7-8 bore za mrvice. To mi se baš i ne dopada. Možda previše učitavam, ali deluje mi kao odraz trenutne kulture i sve ekstremnijih i podeljenijih stavova. Čini mi se kao da ljudi Evroviziju shvataju ozbiljnije nego pre i žele da urade sve u svojoj moći da im favorit pobedi, dok je pre bilo malo opuštenije.

Da, i ziri se sada sjati na par pesama, a pre su im glasovi leteli na sve strane. Verovatno zbog uticaja fanova kroz drustvene mreze svi znaju unapred ko su favoriti i na koga da obrate paznju.

Što se Tee Tairović tiče - nije nam ponudila ništa novo, sve je uglavnom već viđeno i čuto, slična estetika, zvuk, kostimi i koreografije kao u prethodnim spotovima i albumima, ali generalno mi se dopada dosta pesama.

Pesme uz koje se pržim:
1. Bakšiš - Onaj tehno deo FENOMENALAN, tako nešto bi gorelo na esc sceni.
2. Pozovi - Ova pesma je dokaz da može i bez obrada, jako seksi i zarazan ritam.
3. TeaNucci - Živ me sram pojede što mi se ovo sviđa, ali prezabavno mi je i vozi me.
4. Zbogom ljubavi - Ovu sam čuo ranije od ostalih pa mi je već bila u glavi. Ništa epohalno, ali fino.
5. Naivčina - Ja ne bih bio ja kada mi se ne bi dopala neka balada. Nije ništa wow, ali jako prija.

Last edited:
"Ime mi je ljubav" 👌🏻
Meni inače ne prija njen glas i njeno pevanje, ali lepa mi je ova balada baš baš, posle nje mi je "Zbogom ljubavi", takođe jako dobra
Što se ostalih tiče, ni jedna mi se ne izdvaja toliko na prvo slušanje i da je zarazna baš da bih mogao da kažem e ovo će sigurno biti hit kao npr što je bilo za "Izrael i Palestina", "Bibi habibi" itd
Meni su najbolje balade 🥰

Posle prvog slušanja: Titanik, Ime mi je ljubav, Zbogom ljubavi, Naivčina, Nek ti je srećno, Ola i Veštice kao jedine dve pesme brze. Međutim u glavi mi se vrti i Pozovi i TE AAA 🤣 Sa Nućijem ubedljivo najgora.

Samo sam čekao da neko naš obradi Poso se thelo

Ova s Nuccijem mi je kul, a Bakšiš kida jer svakako volim i original.

Moraće ponovo Olivera da urgira žiri kad Kal Drogo sa Aliekspresa opet pobedi kod publike na PZE-u. Teško nama u martu.

Back