Offtopic

Evo mog Top-a 10 pesama srpskih ESC predstavnika iz 2023/2024. godine. 🤗
Nevena Božović?😱🤣
Excuse Me Wow GIF by Mashable

Odlična je bila. Jako mi je žao što nisam mogao da idem, ali drugar koji je bio kaže da je bila fenomenalna.

Meni je najbolja "God's Too Cool" od Luke Black/a, mada objektivno ostale naše predstavnike ni ne pratim. Konstry budem u fazonu "kul" i zaboravim, a Teya Doru više volim u ulozi kompozitora nego izvođača.

Dobar je Burger King, nešto im je bolje nego u Meku. Kod nas nikako da dođe, bilo je u planu da prvi bude u Ava Parku kod Ikee, ali potencijalni franšizer AmiRest (koji kod nas drži franšizu za KFC i Starbucks) više nema licencu za otvaranje novih restorana, a inače ima ih u srednjoj Evropi.

Sa druge strane, albanski Buçaj drži franšizu za Burger King u Albaniji, na Kosovu, Crnoj Gori i Bosni.

Iz Bosne se recimo povukao McDonald's, dok kod nas odlično radi, ima prilično dugu tradiciju, i ne smeta mu pojava novih lanaca koji nude razne burgere.

Banja Luka je drugi najveći grad u BiH, tako da razumijem, ali tu se i McDonalds bio zatvorio, samo u Sarajevu i Mostaru oni mogu preživjeti. Naravno odmah idu komentari "Imamo mi ćevape ne treba nam ništa drugo". 😏

Dobar je Burger King, nešto im je bolje nego u Meku. Kod nas nikako da dođe, bilo je u planu da prvi bude u Ava Parku kod Ikee, ali potencijalni franšizer AmiRest (koji kod nas drži franšizu za KFC i Starbucks) više nema licencu za otvaranje novih restorana, a inače ima ih u srednjoj Evropi.

Sa druge strane, albanski Buçaj drži franšizu za Burger King u Albaniji, na Kosovu, Crnoj Gori i Bosni.

Iz Bosne se recimo povukao McDonald's, dok kod nas odlično radi, ima prilično dugu tradiciju, i ne smeta mu pojava novih lanaca koji nude razne burgere.
Da, kod nas se McDonalds povukao. Interesantno je kako je vlasnik franšize iz Visokog nekoliko mjeseci nakon što se McDonalds povukao instalirao domaću verziju McDonalds-a (Bash Burger) sa u potpunosti istim konceptom i sada imaju svoj drive-in na mjestu gdje je bio McD hahahah

Po mom mišljenju nema potrebe za BK u Srbiji, ali ako uvide da im je naše tržište isplativo što da ne.

U Srednjoj Evropi, specifično Češkoj i Nemačkoj, bolja hrana od domaće. Kod nas ipak ne može da se meri sa lokalnim fast foodom.

Pa imamo i mi ćevape i po boljim restoranima i u restoranima brze hrane, raznih, i pazarskih, sarajevskih, tu je i Walter lanac i drugi, pa svi oni rade. Dobro je imati konkurenciju i širi izbor, pa ko gde želi, neka ide. Ovde se ne gleda toliko na to, pa isti ljudi posećuju i te poznatije globalne lance, ali i ove manje restorane sa domaćom varijantom roštilja.

U Srbiji ima 35 McDonald's restorana, ali većina je u Beogradu, gde ih ima 23, zatim 4 je pored auto-puteva, u Novom Sadu 3, Nišu 2 i u Subotici, Kragujevcu i Pančevu po 1. Naravno nisu svi istog tipa, ima i onih manjih po tržnim centrima, i onih koji su samostalni veći objekti, gde uglavnom ima i McDrive noćna usluga.​

mcdonalds-in-subotica-serbia-v0-7upzxgfggr091.webpIMG_7660-768x1024.webp38684573_YSfs1yOEdPtKhqrlISQsrB_gm-lRe5uNNcbL3WmyTmM.webp

Ovaj Mek u Subotici je fantazija.

Iako ne volim njihovu hranu cenim to što pokušavaju da uklope lokale u ambijent sredine tamo gde je to moguće. Isto i Mek na Slaviji.

Back