Offtopic

Koja katastrofa,nakon poplava u Španiji,samo nam je još ovo urušavanje krova u Novom Sadu trebalo! Čitava ova sedmica je tuga do neba,nemam reči!

Užas totalni, i za žrtve i njihove porodice, a i ovog dečka sa amputiranom nogom koji praktično još nije ni počeo da živi, a jedna sekunda nečije štednje i nemara mu ga uništi. Zbog toga još više moraju da odgovaraju, a verovatno neće kao i obično.

Zastrašujuće je da je ovo moglo bilo kome da se desi, kao i što se desilo.

Šta bi bilo da nije bilo u 12 nego u 4-5 kad se ljudi vraćaju kućama pa je puna stanica? Ili da je neko ranije otišao sa posla. Ili neko ko je baš u tim trenucima prošao ispod trema, ne znam tek kako je tim ljudima koji su za dlaku izbegli. Da ne pričamo o onima koji su zapravo izgubili nekoga...

Jezivo je koliko ovakva dešavanja pokreću egzistencijalna pitanja.
Ja sam bio na tom mestu pre dva dana, sav sam se naježio.

Rušilo se brdo pored autoputa, niko nije odgovarao. Pao helikopter sa sve posadom i bolesnim detetom, niko ni za to nije odgovarao. Babićev auto ubije nedužnu staricu na naplatnoj rampi, oni nađu žrtveno jagnje. Ruše deo oko Save i opet ništa. Pijana budala u vojnom transporteru pregazi porodicu, ni reč posle koga su pozvali na odgovornost. Dok narod ne popizdi i izađe na ulice neće otići. Evo sad je iz septičke jame izvukao Tomislava Nikolića, da ga vežba kao kandidata za predsedničke izbore 2027.
Da, bukvalno ovo, plus sin supernaučnika Žeksa koji ubije devojku na pešačkom prelazu, pogibija u namenskoj fabrici u Lučanima gde zaposleni podržavaju direktora, i ko zna koliko toga još ima što verovatno i ne znamo, a govorimo samo o slučajevima u kojima su nedužni ljudi direktno izgubili živote.
I to ne da niko ne odgovara, nego se javno kriju dokazi, snimci, zamagljuje se istina, obmanjuje javnost, vređa inteligencija, štite se ubice jer su potrebne režimu... Šta više treba reći?!

To su neljudi, i prema njima se tako treba ophoditi. Nikakvu ljudsku empatiju nemam prema njima, niti prema bilo kom njihovom.

A mi smo toliko puta dokazali da smo pick*tine kao narod, pa ne sumnjam da cemo probiti dno, razmisljanjem sledecim...

DOBRO DA SE NIJE DESILO MENI

PA NIJE SAMO VLAST KRIVA, EVO VIDITE STA SE DESILO U SPANIJI, A SECATE SE ONOG NADVOZNJAKA U ITALIJI

NADSTRESNICA JE BILA STARA

Itd...

I ruke se osusile dabogda svim jajarskim novinarima koji su naslove promenile iz "nadstresnica" u "deo stare nadstresnice". Pogledajte na storiju Milosa Milakovica par primera.
Bog ce im suditi, kako god ko nazivao, ali bih jako voleo da svima bude sudjeno i ovde, pre svega.

Ljudi snimaju dok se raščišćuje prostor i traže ljudi. Od svih mogućih stvari što mogu raditi bilo gde drugde odluče da dođu na lice mesta, smetaju u procesu i nabijaju svoje odvratne njuške sa svojim telefonima u sred dešavanja.

Ne znam koji stepen ljudske empatije (tj neempatije) treba imati čovek da dođe i uradi tako nešto. Dobar deo novinara stvarno ima neku psihopatološko ograničenje u glavi, drugog odgovora nema. Kao da nisu ljudski životi u pitanju.

Sta ocekujes od naroda ciji dobar deo pasionirano brani garnituru koja ubija sopstvene gradjane i sakriva dokaze? Svi oni imaju krvi na rukama i nema tu pranja vise, brdo leseva je sve vece. Majku bi prodali zbog 3 crvene i radnog mesta od 500e.

Ovozemaljsku pravdu očekivati ne možemo, dokle god se zlo u korenu ne saseče. Problem je što nema ko da ga saseče i pitanje je da li je uopšte više moguće saseći ga, jer je korov otišao vrlo duboko. Ja se samo nadam da se priprema poseban krug pakla za sve odgovorne-počevši od nadležnog ministarstva, preko te buđave kineske firme, pa sve do vrhovnog komandanta. Zaista želim da verujem da ćemo jednog dana živeti u zemlji u kojoj ne moramo da strahujemo za sopstveni život hodajući ulicom. Ali.......

Ljudi, ne mogu da spavam.
Živim dva koraka od stanice, moj prozor gleda na nju.
Čitav dan zvuk sirena, vatrogasaca, hitne pomoći, još uvek zuji u ušima.
Ovo je tragedija nemerljiva.

Laž broj jedan je da je nadstrešnica stara. To morate da znate. Nemojte dozvoliti da vam serviraju laži.

Bože daj snage porodicama stradalih i večni mir u Carstvu nebeskom🙏🤍

Pitanje je da li je rađena potpuna rekonstrukcija nadstrešnice, a vlast i Kinezi tvrde da nije, ili je tokom rekonstrukcije zgrade rađeno samo šminkanje. Na snimcima koji kruže netom, vidi se da jeste nešto rađeno u proteklom periodu, možda su samo krečili i sređivali "mozaik" na plafonu nadstrešnice.

U svakom slučaju, možda su tokom tih radova dodatno opteretili nadstrešnicu, a ako nije odrađena kompletna rekonstrukcija, pitanje je zašto nije, ako se sad vade na njenu starost. Neko treba da odgovara kako god okreneš. Samo se bojim, da ako se i utvrdi nečija odgovornost, da će to u najboljem slučaju biti odgovorno lice pri izvođaču ili neki nadzorni organ, a ne i oni koji nisu dobro isplanirali rekonstrukciju i oni iznad njih.

Gadi mi se sve ovo i gade mi se svi. Ovo je prestrašno, ovo može da se desi bilo kome od nas, bilo gde, i dešavaće se još, a odgovorni za to će i dalje da svesno prave iste propuste kako bi trošili državne pare, umesto da trunu u zatvoru.

Rasplakao sam se od jutros zbog ovoga i mislim da ću otići da zapalim sveću. Ne mogu da verujem da u trenutku dolaska u Ns nisam imao pojma šta se dešava na ulicama dok nisam pogledao vesti.

Ma to da li je novo ili staro je toliko nebitno. Ali evo kažem da je novo. Prolazim tu milion puta dnevno, itekako se na tome radilo, i više od šminkanja. No, nebitno.

Ako je staro, zašto nije rekonstruisano zarad bezbednosti, ukoliko je već toliko staro, da postoji opasnost od obrušavanja? Kada su se već latili renovacije, morali su da misle o svim delovima.
Ako je novo, kako je smeo da se desi ovoliki propust u izgradnji? Koliki je kvalitet komplet novogradnje ostalih objekata, ne samo u NS, već celoj Srbiji?

Obrni, okreni, opravdanje ne postoji. Koji god scenario da je u pitanju, radi se o neviđenoj neodgovornosti.

Ma to da li je novo ili staro je toliko nebitno. Ali evo kažem da je novo. Prolazim tu milion puta dnevno, itekako se na tome radilo, i više od šminkanja. No, nebitno.

Ako je staro, zašto nije rekonstruisano zarad bezbednosti, ukoliko je već toliko staro, da postoji opasnost od obrušavanja? Kada su se već latili renovacije, morali su da misle o svim delovima.
Ako je novo, kako je smeo da se desi ovoliki propust u izgradnji? Koliki je kvalitet komplet novogradnje ostalih objekata, ne samo u NS, već celoj Srbiji?

Obrni, okreni, opravdanje ne postoji. Koji god scenario da je u pitanju, radi se o neviđenoj neodgovornosti.

Upravo tako. Cela ta priča da li je staro ili novo je samo njihov način da speru odgovornost sa sebe. A znaju da ne mogu. Opravdanja za ovakvu glupost nema. Ovo se sve moglo izbeći..

Back