Offtopic

Ono što mene plaši je što smo postali duboko apatično društvo.

Nas više ništa ne potresa. Tragedije, stradanja su gotovo svakodnevica. Ranije se plakalo na ovakve i slične priče, a sada se samo mahne rukom. Uz to se snimaju mesta nesreće kao kakva turistička atrakcija i kače na društvene mreže da se 'pohvale' da su bili i videli uživo. Jezivo.

Svaka tragedija je strašna na svoj način, ali za mene Ribnikar je jedna od najtragičnijih priča u našoj istoriji. Ako posle takve tuge nismo otresli ove štetočine, nažalost, moje nade su sve manje da to uopšte možemo da uradimo.

Ne znam, stvarno je tužno to da su i nesreće i nezgode postale bukvalno kao dobar dan. Mada, iskreno ne mogu da razumem ove na motorima koji očekuju da će drugi paziti na njih i sklanjati im se svi u stranu samo zato što, eto piče ko zna koliko na sat i boli ih uvo da obrate pažnju na ostale učesnike u saobraćaju. Ne može da prođe dobar period vremena a da ne pročitam da je negde u gradu povređen motociklista. Još gore je što se evo sad prešlo i na to da ginu. 😐

Pandemija nas desenzitivisala načisto. Kad gledaš svakog dana kako umire hiljadu ljudi navikneš. Užas.

Ljudi u pravom smislu te reci nisu navikli, vec je latentnim samozivim osobama to samo doslo kao opravdanje, sto Milos plavi rece uz opaske poput "moglo je i gore" itd.

A najgore je ono "dobro je da se meni i mojima nije desilo". To kad kazu, kao da su dobili na lutriji. A ustvari si samo izbegao metak, u kisi metaka koja je sve cesca.

I apsolutno je moguca zal za ljudima koje ne poznajes. Bogu hvala, nikog nisam izgubio, a osecam se sjebano i poremeceno u svakom kontekstu.

Ne mogu da verujem da su nas ubedili u svoje laži i svi govore o staroj nerekonstruisanoj nastrešnici što nije istina, i o tome se ćuti i u narodu... zašto niko od tih Novosađana koji znaju istinu ne izađe pred novine i kaže da je bila rekonstrukcija...

A evo kreću i neki protesti pod parolom "Kap koja je prelila času", a ja više ne verujem u proteste kao metod smene vlasti i čekam da EU pusti Presednika Republike Srbije niz vodu.

A evo kreću i neki protesti pod parolom "Kap koja je prelila času", a ja više ne verujem u proteste kao metod smene vlasti i čekam da EU pusti Presednika Republike Srbije niz vodu.
Što će se desiti onda kad dotični da sve što treba da da... Kosovo, Rep. Srpsku, litijum, zlato, plodno zemljište, još doktora i medicinskih radnika i ostalih obrazovanih i pametnih mozgova....!

Na društvenim mrežama kruži snimak momenta kad nadstrešnica pada. 💀 Ma nema nama spasa.

Pa posle Ribnikara su se masovno pravile grupe podrske za ubicu u kojima je ucestvovalo i staro i mlado. Nije to ekskluzivitet naseg naroda, ali kod nas je ta kultura senzacionalizma i morbinost nadprosecno zastupljeno iz puno razloga.

Back