ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Ma Ukrajine ne sme da pobedi, msm ako se to desi bice i vise nego ocigledno zasto se to desilo. Meni se pesma licno svidja, ali nikako za pobedu. Na kraju krajeva vecina top 10 na kladionicama je bolja od Ukrajine

Pa i dalje je Korny u utrci za pobjedu, nije da nije, a to je i pokazala jučerašnjim nastupom

Pa neće žiri glasati po nikakvoj direktivi, to je druga stvar ako se narod koji čini žiri sažaljeva pa onda glasaju za Ukrajinu.

Kad bi ti biseri shvatili da glasanje za Ukrajinu na ESC ne znači ništa i da, ako već žele da im pomognu, bolje doniraju novac humanitarnim organizacijama iz te zemlje. Mislim šta očekuju, da Ukrajina pobedi i onda Putin odmah krene "mir mir mir niko nije kriv" i povuče vojsku odatle?

Valjda ce ziri glasati po savesti a ne po direktivi

Pa u tom je čak problem 😆 Zaboravljamo da su u žiriju ljudi od krvi i mesa koji svaki dan prate vijesti i sve ostalo kao i publika. Pa će misleći da kao daju neku potporu glasati za Ukrajinu.

Baltik će sigurno masovno glasati za Ukrajinu, što žiri, što publika... i to bi, u datoj situaciji, uradili čak i da je ukrajinska pesma daleko lošija.
Ali ne očekujem da će u ukupnom poretku pobediti kod žirija. Pre će to biti UK ili Švedska. Ali biće sigurno visoko, verovatno i top 5 kod žirija.

Sigurno je da ce sve izrazito antiruske zemlje da daju 12 Ukrajini, mislim na Baltik, Poljsku i Gruziju, tj ziri njihov
Pa opet kažem, ne mislim da će im iko narediti da moraju da glasaju za Ukrajinu, nego ako to odrade (a zemlje koje mrze Rusiju vjerovatno hoće) to će odraditi ljudi jer su ljudi.

Mene brine ta pobeda jer ce ovi dezurni seratori po ESC-u (to je sve politika i te price) zapravo dobiti poentu
Pa to je glavni problem, reputacija esca će se još i više srozat, ne daj Bože 🙏, ali ja vjerujem u pozitivan ishod do kraja i u pravdu

Evo sad kad su mi se utisci slegli, kako god se sutra zavrsilo, moj najveci utisak ovogodisnjeg esc-a bice katastrofalna organizacija. Ukljucivanje politike kao glavnog faktora u muzickom takmicenju mi je totalno no comment. Mnoge drzave su ostecene, voditelji najgori ikada, sve to je nesto sto cu pamtiti zauvek. Za 18 godina koliko pratim esc nisam se osecao ovako ravnodusnim pred finale. Sa druge strane ponosan sam na Konstry na sve sto je uspela, ona je za mene pobednica. Honorable mentions: Monika Liu, zena koja svojom pojavom osvaja sve, a i pesma mi je jedna od najdrazih ove godine. Brooke, devojka koja je najvise napredovala u odnosu na pocetak. Eto toliko. Mogao bih jos mnogo toga napisati, ali i ovo je dovoljno. Za kraj moje iskrene nade i molitve da nam se nikada vise ne ponovi Italija i da ko god preuzme organizaciju umesto Ukrajine, uradi sto bolji posao za sledecu godinu.

Ja ću biti zadovoljna ako Stefania pobijedi, baš mi je dobra pjesma, (iako ne bih htjela da Ukrajina sada pobijedi jer se zna zašto) ali svakako bolje Stefania nego neke pjesme koje mi se ni ne sviđaju.

Kao da su svi zaboravili koje pljuvanje je bilo kad je Dzamala pobedila. Izmedju ostalog i ovo je jos jedan razlog sto Ukrajina ne treba da pobedi. Ljudi ce masovno da omrznu esc

Back