me Crna Gora 2025: Nina Žižić - Dobrodošli

Kakva god da je pesma, posteno su pobedili i zasluzuju da idu na ESC.

Apropo toga sto mislim da bi najverovatnije svaki od ovih izvodjaca put aerodroma Golubovci u sredu/petak rano izjutra.

Zavisi kako se gleda na to. Ako nisu ispoštovali uslove konkursa u smislu izvođenja dela pesme javno onda ne mogu pošteno ni da pobede, bez obzira što im taj nastup pred par stotina gledalaca verovatno nije doneo prednost. Fornalno, čini se da su prekršili uslove konkursa i tu bi se onda priča o poštenju završila. Sad je samo pitanje da li hoće da im progledaju kroz prste ili baš žele drugog predstavnika.

EBU nacionalni izbori ne interesuju, tako da ovo ide u neki odsek da kontrolu takmičarskih pesama ESC :D
Ijao, pa onda mora RTCG da podnese zahtev za prekniženje, pa dok to ode u Ured za opštu upravu, pa vrate predmet, ima da prođe ESC 2030 u Beogradu.

A što se tiče poštovanja pravila konkursa, ja mislim da ne bi trebali da napadamo Neonoen zbog "kreativnog tumačenja pravila", pa makar je RTCG takvu praksu negovala sa nama, šteta takvu tradiciju prekidati.

A nisu mi jasni ni ovi iz grupe sa ovim pravdanjem. Mislim da su ih već dovoljno ponizili, i nema šta da mole da prestavljaju Crnu Goru, već ja da sam na njihovom mestu, s'obzirom da organizaciji koja ih šalje uopšte nije drago što su pobedili, pošto im to nije bilo u planu, ja bih se sam povukao !

Kako možemo znati da li im je drago? Paušalne procene fanova nisu od neke koristi.

Ako iskreno rade na proveri eventualnog kršenja uslova konkursa, to ne govori o tome da li im je ili nije drago. NeonoeN je taj koji je prekršio pravila i nema potrebe da se pravdaju, kada znaju da nisu u pravu.

bocacho long time no see

Nije da je RTCG iskopao neki tviter ispad pa kao debatuju hoće li ih izbaciti ili ne, na osnovu subjektivnog tumačenja. Prijavili su pesmu koja ne odgovara pravilima, revizija je realna. Niko ne spori glasove. To da li je ova situacija došla kao idealna za emitera, ne znam. Meni kao takmičaru ne bi bilo pravo da pobedi pesma koja je prekršila pravila konkursa.

bocacho long time no see

Nije da je RTCG iskopao neki tviter ispad pa kao debatuju hoće li ih izbaciti ili ne, na osnovu subjektivnog tumačenja. Prijavili su pesmu koja ne odgovara pravilima, revizija je realna. Niko ne spori glasove. To da li je ova situacija došla kao idealna za emitera, ne znam. Meni kao takmičaru ne bi bilo pravo da pobedi pesma koja je prekršila pravila konkursa.
Ja lično mislim da ukoliko ne prođu u finale sa ovim izborom, festival se gasi. Mislim da to ne ide u korist Alibabiću

Zavisi kako se gleda na to. Ako nisu ispoštovali uslove konkursa u smislu izvođenja dela pesme javno onda ne mogu pošteno ni da pobede, bez obzira što im taj nastup pred par stotina gledalaca verovatno nije doneo prednost. Fornalno, čini se da su prekršili uslove konkursa i tu bi se onda priča o poštenju završila. Sad je samo pitanje da li hoće da im progledaju kroz prste ili baš žele drugog predstavnika.
Zasto se onda RTCG nije u saopstenju pozvao na svoj pravilnik? Zasto uopste spominju EBU, kad je jasno da ih EBU nece diskvalifikovati (kao sto nije Arcade, 1944, Jako...)

U prevodu, ako odluce da ih eliminisu, apsolutno je jasno da ce to biti iskljucivo njihova odluka, a ne EBU-a, i onda bi bilo vrlo pokvareno sa njihove strane da se sakriju iza te institucije.

Nevezano za ovo, mislim da je žiri koji je glasao trebao da oslušne ko su favoriti fanova, ko kako stoji na kladionicama, a pretpodstavljam da većina njih nije ni čula pjesme prije takmičenja (Hari ih možda nikako nije ni čuo sve).

Kako možemo znati da li im je drago? Paušalne procene fanova nisu od neke koristi.

Ako iskreno rade na proveri eventualnog kršenja uslova konkursa, to ne govori o tome da li im je ili nije drago. NeonoeN je taj koji je prekršio pravila i nema potrebe da se pravdaju, kada znaju da nisu u pravu.
Ne znam da li im je drago, ali da im verujem da rade pošteno, ja lično ne. Za druge poštujem da se ne slažu sa mojim stavom.

To je pitanje za RTCG, možemo samo da nagađamo šta je razlog, da li ovo ili ono.

Ako bi EBU rekao da pesma ne može da učestvuje, to bi im možda najviše odgovaralo, da se sakriju ispod te odluke. Ako bi rekli da im je svejedno, onda je kompletna odluka na RTCG, mada u tom slučaju mi se čini i da im je bolje da se striktno drže pravilnika, kako bi svi učesnici bili ravnopravni formalno.

@Andrej Pa ne. Ako nisu gledali šta fanovi žele i kladionice, to je i bolje, jer onda valjda glasaju bez spoljnih uticaja, na osnovu (svojih) umetničkih kriterijuma.

Zasto se onda RTCG nije u saopstenju pozvao na svoj pravilnik? Zasto uopste spominju EBU, kad je jasno da ih EBU nece diskvalifikovati (kao sto nije Arcade, 1944, Jako...)

U prevodu, ako odluce da ih eliminisu, apsolutno je jasno da ce to biti iskljucivo njihova odluka, a ne EBU-a, i onda bi bilo vrlo pokvareno sa njihove strane da se sakriju iza te institucije.
Ono sa Harijem je bilo ocigledno da nije gledao nastupe. Ukljucio se iz svog studija. Verovatno je samo poslusao pesme na Youtube-u. Pitam se koliko je i to za preispitivanje vezano za verodostojnost glasova.

Čini se da danas nema ništa od odluke, osim ako ne idu na kafu/večeru večeras pa će se dogovoriti obzirom da je kraj radnog vremena. 😂

Back