Ijao, pa onda mora RTCG da podnese zahtev za prekniženje, pa dok to ode u Ured za opštu upravu, pa vrate predmet, ima da prođe ESC 2030 u Beogradu.EBU nacionalni izbori ne interesuju, tako da ovo ide u neki odsek da kontrolu takmičarskih pesama ESC![]()
Ja lično mislim da ukoliko ne prođu u finale sa ovim izborom, festival se gasi. Mislim da to ne ide u korist Alibabićubocacho long time no see
Nije da je RTCG iskopao neki tviter ispad pa kao debatuju hoće li ih izbaciti ili ne, na osnovu subjektivnog tumačenja. Prijavili su pesmu koja ne odgovara pravilima, revizija je realna. Niko ne spori glasove. To da li je ova situacija došla kao idealna za emitera, ne znam. Meni kao takmičaru ne bi bilo pravo da pobedi pesma koja je prekršila pravila konkursa.
Zasto se onda RTCG nije u saopstenju pozvao na svoj pravilnik? Zasto uopste spominju EBU, kad je jasno da ih EBU nece diskvalifikovati (kao sto nije Arcade, 1944, Jako...)Zavisi kako se gleda na to. Ako nisu ispoštovali uslove konkursa u smislu izvođenja dela pesme javno onda ne mogu pošteno ni da pobede, bez obzira što im taj nastup pred par stotina gledalaca verovatno nije doneo prednost. Fornalno, čini se da su prekršili uslove konkursa i tu bi se onda priča o poštenju završila. Sad je samo pitanje da li hoće da im progledaju kroz prste ili baš žele drugog predstavnika.
Ne znam da li im je drago, ali da im verujem da rade pošteno, ja lično ne. Za druge poštujem da se ne slažu sa mojim stavom.Kako možemo znati da li im je drago? Paušalne procene fanova nisu od neke koristi.
Ako iskreno rade na proveri eventualnog kršenja uslova konkursa, to ne govori o tome da li im je ili nije drago. NeonoeN je taj koji je prekršio pravila i nema potrebe da se pravdaju, kada znaju da nisu u pravu.
Ono sa Harijem je bilo ocigledno da nije gledao nastupe. Ukljucio se iz svog studija. Verovatno je samo poslusao pesme na Youtube-u. Pitam se koliko je i to za preispitivanje vezano za verodostojnost glasova.Zasto se onda RTCG nije u saopstenju pozvao na svoj pravilnik? Zasto uopste spominju EBU, kad je jasno da ih EBU nece diskvalifikovati (kao sto nije Arcade, 1944, Jako...)
U prevodu, ako odluce da ih eliminisu, apsolutno je jasno da ce to biti iskljucivo njihova odluka, a ne EBU-a, i onda bi bilo vrlo pokvareno sa njihove strane da se sakriju iza te institucije.
Smešni su i RTCG i Neon. Prvi jer kao čekaju smernice za kršenje pravila koje su sami odredili, a drugi zato što su priznali da nisu bili upoznati sa pravilima već su 'pretpostavljali'.