me Crna Gora 2025: Nina Žižić - Dobrodošli

Zivo me zanima jel nekad neko 'velik' izveo ili objavio pesmu posle '1.9.' koja je postala hit pa je potom prijavio na neki svoj izbor i pobedio i to se smatralo jednakim?

*Mandinga..

Ima više primera, čak je bilo i numera koje su pre 1.9. objavljene i to više njih, pa je EBU zažmurio u zavinosti od zemlje i izvodjača a oni imali i snimke u živo nastupa, neki od njih su i pobedili na Evroviziji a neki bili u finalu Evrovzije čak i pristojno plasirali...

Zasto bi se odjavili sami ako su pobedili? Stekli su to pravo, nemaju oni nikakvu obavezu da se sami povlace, ako ih neko drugo telo ne diskvalifikuje.

A da ne pricam koliko to osluskivanje fanova cesto zna da bude totalno irelevantno, kad se setim koja je bila histerija 2023. oko Bejbe u Poljskoj i Gustafa u Belgiji, pa su se svi na kraju popalili na njih i poceli cak i da ih precenjuju na kraju.

Zasto bi se odjavili sami ako su pobedili? Stekli su to pravo, nemaju oni nikakvu obavezu da se sami povlace, ako ih neko drugo telo ne diskvalifikuje.

A da ne pricam koliko to osluskivanje fanova cesto zna da bude totalno irelevantno, kad se setim koja je bila histerija 2023. oko Bejbe u Poljskoj i Gustafa u Belgiji, pa su se svi na kraju popalili na njih i poceli cak i da ih precenjuju na kraju.
Pritom Bejba je završila u top 10 televojtinga što znači da se svidela poljskoj dijaspori, dok bi Gladijator završio identično kao Luka (iako je meni super pesma jer ja volim pomalo to mračno), a Gustav je sa onim krindžom završio u top 10 na kraju...

Edit... Tog Luku su kod nas upravo najviše hteli fanovi kao i Teyu (iako je u obe godine bilo izvođača koji bi bolje prošli), dok su 2022. hteli Saru i Zorju koje bi završile negde oko 10- 15 mesta, a Konstrakta na kraju osvojila top 5, da je malo jači bio marketing i lobi bio bi možda i top 4 ili top 3...

Back