275. FSC - Commercial Break

Pošto sam se trajno diskvalifikovao, nažalost neću biti u mogućnosti da ispoštujem domaćina sa glasovima u finalu. Srećno finalistima, neka pobedi najbolji. I čestitam Milošu na dobroj organizaciji.

Hvala na lepim rećima.

Što se tiče neglasanja.....mislim da bi najpoštenije bilo da odradiš još tu jednu jedinu "obavezu" koja je preostala a tek onda, ako smatraš da je tako najbolje, pauziraš ili se povučeš. Ne zbog mene samog, ja sam najmanje bitan u ovoj priči, već pre svega zbog kolega forumaša i njihovih predloga. Ne možemo svi biti zadovoljni rezultatima, ja to potpuno razumem, ali možemo biti kolegijalni. Nas 48-oro je biralo ove finaliste i red je da istih 48 ljudi u nedelju odluči i pobednika. Na stranu što ne ide i da završimo godinu tako što ćemo diskvalifikovati nekoga. To mi se baš ne radi.

Ja, recimo, isto ne znam koliko ću dogodine (aktivno) biti ovde ali iz sasvim drugih razloga. Pasivno sam tu i na forumu sam svakako tu kao i do sada ali je pitanje i ja koliko ću u kontinuitetu učestvovati naredne godine. Jer i sada je u planu bilo samo jedno učešće. Ali dok sam ovde, prvenstveno sada kao organizator, maksimalno ću se posvetiti da svako bude zadovoljan....koliko god je to moguće u datim okolnostima. Upravo iz razloga koje sam ranije naveo.

Odluka je na kraju svakako tvoja, ja ću glasove čekati do kraja. Ali radi sebe i radi svih drugih ljudi ovde, mislim da bilo fer da se glasovi ipak pošalju.

Meni je baš slabo ovo finale jer je dosta pjesama koje su mi se svidjele ispalo. Na finalnoj priredbi će se svakako saznati ko mi je favorit, a predviđam pobjedu SKALD-a.

Bebilendići poslali svoje finalne glasove. Nama su pesme kojima smo dali poene super, svaka čast na izboru slušaće se.

Da li je neko zainteresovan da imamo slušanje finala sutra u 20:00 ili i ranije ako ste za?

Neglasanje je nepoštovanje organizatora i njegovog izdvojenog vremena
Poštovanje prema organizatoru pokazujem time što sam učestvovao u takmičenju i pravovremeno doneo odluku da se diskvalifikujem, kako ne bih remetio tok glasanja kasnije. Smatram da je mnogo veće nepoštovanje kada neko koristi svaku priliku da omalovaži druge forumaše, tj. mene , umesto da gleda svoja posla. “Sjaši” više sa mene, ko Boga te molim. Dosadan si.

Poštovanje prema organizatoru pokazujem time što sam učestvovao u takmičenju i pravovremeno doneo odluku da se diskvalifikujem, kako ne bih remetio tok glasanja kasnije. Smatram da je mnogo veće nepoštovanje kada neko koristi svaku priliku da omalovaži druge forumaše, tj. mene , umesto da gleda svoja posla. “Sjaši” više sa mene, ko Boga te molim. Dosadan si.

Ali nisi se diskvalifikovao? Ne znam da li razumeš šta je diskvalifikacija u fsc smislu?

Ako objaviš svoje poene javno ili tako nešto onda si se diskvalifikovao ali takođe ćeš dobiti doživotni ban i nećeš više nikada moći da učestvuješ.

Predlažem da glasaš normalno i ispoštuješ ovo izdanje i posle se samo povučeš mirno ako osećaš da takmičenje nije za tebe i to je to.

Last edited:
Razumem pravila i šta znači diskvalifikacija u FSC smislu. Moj izbor da ne glasam je lična odluka i nemam potrebu da se dodatno pravdam. Poštujem organizatora i sve učesnike, ali isto tako očekujem da se poštuje i moja odluka.

Ma samo treba biti gospodin i u nonšalantnom stilu. Svaki poraz može da se ponese dostojanstveno.

Razumem pravila i šta znači diskvalifikacija u FSC smislu. Moj izbor da ne glasam je lična odluka i nemam potrebu da se dodatno pravdam. Poštujem organizatora i sve učesnike, ali isto tako očekujem da se poštuje i moja odluka.

Važi. Ja sam samo rekao da se nisi diskvalifikovao jer nisi. Ako sam odlučiš da ne glasaš time praviš problem i organizatoru i drugima ali kako razumem to je tvoja lična odluka i ok. Neka bude tako.

Naravno, svaki poraz se može podneti dostojanstveno, ali isto tako i svaka odluka može biti doneta smireno i bez previše buke. Moj izbor je moj način da zatvorim ovo poglavlje, a drugima prepuštam da uživaju u finalu. Sve najbolje.

Ne podržavam neglasanje iz protesta, ali svakako čovek ima svoj izbor. Lično, uvek ću ispoštovati svoje učešće i trud organizarora do kraja, a eventualno nezadovoljstvo ću izraziti odustajanjem, koliko već od sledećeg izdanja.

Nemanja
Naravno, svaki poraz se može podneti dostojanstveno, ali isto tako i svaka odluka može biti doneta smireno i bez previše buke. Moj izbor je moj način da zatvorim ovo poglavlje, a drugima prepuštam da uživaju u finalu. Sve najbolje.
Nemanjice, nikad nije ništa toliko crno. Budi strpljiv da bi bio spašen. I to kažem ja koja evo iako imam dobre rezultate oni su meni došli posle više od 6 meseci učestvovanja bez prekida i iz ljubavi i radoznalosti u samom učestvovanju ovde. I ja sam se bunila al sam se brzo i odljutljivala jer sam imala želju da podelim i 'dokažem' nešto samo svoje. A sad se recimo nisam smela ni radovati što sam prošla jer mi je bilo glupo pored većine tužnih ili ljutih komentara... kao da sam ja kriva što su ljudi glasali za moj izbor.

Ja mislim da je Nemanja odlučio šta je odlučio i da mu nisu potrebna vaša predavanja sad. Ne podržavam ga, ali nećemo valjda sad čitati eseje o tome do kraja izdanja?

Nemanja je rekao šta je imao, organizator takođe i mislim da je dovoljno na tu temu.

Drago mi je što uživaš u takmičenju, ali ja sam ovde dugo i neke stvari mi jednostavno više ne prijaju. Zato sam odlučio da završim svoje učešće. Bravo @Petar! Samo me zaobidjite!

Back