al Albanija 2025: Shkodra Elektronike - Zjerm

Albanija
Pa 2020. je Elvani stvarno učinjena nepravda jer su onoj drugoj namjestili. Ali sad nije ni trebala pobijediti kad je došla sa sklepotinom. S nekom turbofolk pjesmom bi vjerojatno i pobijedila i imala vece sanse na ESC-u. Nikad neću shvatiti taj način razmišljanja. To su uradile i Hurricane sa HLV.
Te godine se moze vise reci da je bilo namesteno protiv Elvane nego za Arilenu, cak je i ta clanica zirija koja ju je zakucala na pretposlednje mesto. Iako ne volim pesmu, cinjenica je da je Me tana bila najbolji izbor definitivno.

Ali na kraju price, sve je to nebitno jer svakako ESC te godine nije ni odrzan.

Te godine se moze vise reci da je bilo namesteno protiv Elvane nego za Arilenu, cak je i ta clanica zirija koja ju je zakucala na pretposlednje mesto. Iako ne volim pesmu, cinjenica je da je Me tana bila najbolji izbor definitivno.

Ali na kraju price, sve je to nebitno jer svakako ESC te godine nije ni odrzan.
Videcemo u maju sta ce reći evropski “sud” što se Albanije tiče.

Smaraju ovi antialbanski komentari, kao da smo na nekom politickom forumu. Prosto izbegavajte teme zemalja sa kojima smo u losim odnosima ako vam toliko smeta.

Mogao bih da se rasplinjavam do sutra jer smo moja porodica i ja proterani sa Kosova i Metohije, ali koja je poenta pisati o tome na muzickom forumu.

Ovde se treba drzati toga da se gleda iskljucivo pesma, a sve druge stavove ostaviti za druga mesta, na kraju krajeva imamo i podforume.

Ovde je jedno desetak negativnih komentara bilo na račun Elvaninog orla, nazivajući je “Balvanom”, spominju su i odredjene puške i pucanje, ali ne samo Nemanja dobija opomene zbog kako kažu iskazivanja mržnje, a ovde oko toga samo pucaju komentari.

Elvana nije stigla da pozove Paparizu da joj održi čas koreografije, pa je energija na sceni ostala u pola snage

Zanimljiv obrt kod Albanaca, već sam se pomirio da Elvana ide i da će uložiti parice u revamp i nastup.

Po meni ne bi bila loš izbor, ali ovo je def lekcija za poznate izvođače da moraju tri puta više da se potrude za razliku od ostalih, a ne da dođu sa bilo čim na festival. Isti slučaj kao sa Breskvom koja je mislila da pobeđuje sa onom kiselinom.

Skadarlije su simpa, ali ne znam šta mogu napraviti u maju.

Ovde je jedno desetak negativnih komentara bilo na račun Elvaninog orla, nazivajući je “Balvanom”, spominju su i odredjene puške i pucanje, ali ne samo Nemanja dobija opomene zbog kako kažu iskazivanja mržnje, a ovde oko toga samo pucaju komentari.
Verovatno aludiraš prvenstveno na mene, ali zaista ne znam kako se negodovanju zbog pokazivanja orla može pripisati govor mržnje. Ja smatram da tim nacionalističkim izlivima nije mesto na nacionalnom izboru za ESC. Isto tako bih osudio i da na PZE neko od učesnika pokazuje 3 prsta. Sportska takmičenja su nešto drugo, da kažemo da je tu ta nacionalna pripadnost izraženija, pa ajde. Ne znam kakav je tvoj komentar zbog kog si dobio opomenu bio, nisam ga pročitao, ali lično moram da se ogradim od ovog etiketiranja.

Nisam nikoga etiketirao, generalno sam napisao na neujednačenost u reakcijama na komentare ali nebitno je, to je sve forum, ne bih da širim temu dalje.

Jao baš se ne slažem sa komentarima da je pesma bućkuriš. Poslušao sam studijsku verziju nekoliko puta i meni ovo zvuči kao zaokružena celina. Ima dosta eklektičnih elemenata, čangrljanja i instrumentalnih “ukrasa”, ali ove dve melodijske linije su konstantne i protežu se kroz celu pesmu. Takođe, deo instrumentala sa violinama je prelep i zvuči vrlo sofisticirano. I pesma je duhovita na momente i ne shvata sebe previše ozbiljno kao mnoge melodramatične pesme koje su slali u prošlosti.

Nekako mi pesma ima foru i šarm. Razumem da je nekima odbojna i da nije baš da te uhvati na prvu, ali definitivno ovde ima i talenta i vizije i vidi se da su iskusni muzičari. Možda je do prezentacije i toga da FiK izgleda jeftino, ali ovo jeste classy/ artkuja pesma.

Last edited:
Back