Tenis

Meni je jedino ok u celoj priči to što je ovaj postepeni pad Novakov izbor, tj. tako deluje. Jasno je da nije fizički najspremniji, ali još više verujem da je veći problem motivacija, odnosno nedostatak iste, naročito posle OI. Čovek se jednostavno istrošio jureći skoro 20 godina nešto njemu užasno bitno i sigurno je bio rasterećen kada se konačno okitio zlatom. Sa druge strane odavno nema najveće rivale da se sa njima juri i dokazuje. Mislim i da je racionalno prihvatio i činjenicu da ga mlađi više ne doživljavaju kao nepobedivog, barem deluje da se ne forsira i to je ok.

Stvarno nema za čim da žali, pa i da sutra odluči da ode u penziju.

Obojica živčani, na šta će to da liči? lol

Jedva čekam Januar i Australian Open i pres konferencije sa njima dvojicom a i Endijeve zasebne. Oduševljen sam ovom vešću. :ROFLMAO:

Prošlo je sedam godina od poslednje srpske teniserke u top 50, a konačno je Olgi uspelo. Stvarno tužna činjenica, mada ne iznenađuje s obzirom na to da nam je čitava priča oko negovanja talenata i podrške ostala na nivou od pre Ane, Jelene, Novaka.

Čim se Đoković povuče vraćamo se tenisku crnu rupu, pod uslovom da neki talenat ne iznenadi u međuvremenu.

Miomir Kecmanović je pobedioH ubert Hurkacz s rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 6:4, 6:2, u meču koji je trajao sat i 48 minuta naredni protivnik Holge Rune.

Prošlo je sedam godina od poslednje srpske teniserke u top 50, a konačno je Olgi uspelo. Stvarno tužna činjenica, mada ne iznenađuje s obzirom na to da nam je čitava priča oko negovanja talenata i podrške ostala na nivou od pre Ane, Jelene, Novaka.

Čim se Đoković povuče vraćamo se tenisku crnu rupu, pod uslovom da neki talenat ne iznenadi u međuvremenu.
Nakon Ane i Jelene, osim Aleksandre Krunic i Nine Stojanovic nismo imali ni u TOP 100, a do skora ni to. Ne znam sta se desava kod Olge. Krene dobro, pa stane. Neki razlozi su povrede, psihicki deo, a siguran sam da i privatni zivot utice na to. Ponovo se vratila na pravi put, a nadam se da nece stati sada sa ovim i da ce sto duze ostati na AO.
Od mladih devojaka bih izdvojio Lolu Radivojevic (2005) i Miu Ristic (2006) koje su imale zapazene rezultate u seniorskoj konkurenciji. Od Lole ocekujem da ove godine udje u 100, trenutno je 187 (najbolji 174). Od Mije ne ocekujem ove godine.

Kod muskih osim Medjedovica, nema mladih na vidiku. On je sad probio granicu od 100, a ima priliku i da se priblizi do 80.
Ne znam da li cemo imati nekog igraca u TOP 20 ili osvajaca nekih vecih turnira. Ali tu od 30 do 50. mesta i osvajanja nekih manjih turnira, to da.

Meni samo nije jasno kako za ovih otprilike 15-20 godina koliko smo imali dobre tenisere nije drugačije organizovan sistem, već deluje da sve opet ostaje na ličnoj inicijativi i na tome koliko keša neko ima da isprati sve. Zar nije Đoković sponzor Međedoviću? U svakom slučaju, mislim da nam se takva ekipa u obe kategorije neće skoro ponoviti.

Nazalost, tako je. Manje-vise prepusteni su sami sebi i snalaze se kako mogu. Mozda se za nijansu nesto promenilo, ali ono sto je evidentno je da talenat izostaje. Ili neko ko je talentovan, brzo odustao. Tesko se probiti i napredovati bez finansijske podrske, kao i uz adekvatne terene, komplekse, da se ne mora negde napolju traziti odlicne uslove za rad.
Slazem da se moglo iskoristiti uspehe tadasnje ekipe, da se to pokrene i da budemo dobra, stabilna institucija u svetskom tenisu.

Kriza i kod nas, mi od idućeg tjedna više nećemo imati tenisača u top 100 na ATP listi, prvi put u povijesti 🤡

A, da. Kod vas je u muskom tenisu kriza vec duze vreme.
Dok je zenski tenis malo bolji. Donna Vekic je odrzava. Do skora i Petra Martic. Anu Konjuh su povrede odvojile od terena i van 100 i ne moze da se vrati nekadasnjem rejtingu.

Dok isčekujemo sutrašnji meč evo highlight meča Danilović - Samsonova👌

Sjajnom igrom najbolja srpska teniserka Olga Danilović je došla do pobede nad Džesikom Pegulom sa 7:6/3, 6:1 i plasirala se u osminu finala Australijan opena, što joj je najveći uspeh do sada na ovom grend slem turniru. :)

Back