rs Srbija 2025: Princ - Mila

Evo skoro je mesec dana kako se završio PzE, a meni je sve u vezi sa našim učešćem ove godine jedna debela ravna linija. Ok, lepo što su se potencijalno iscimali da nastup možda dobije nekakvu novu dimenziju, ali meni je pesma i dalje najveći problem, pa mi je i naš prolazak u finale jako upitan ako ovako subjektivno posmatram, bez kalkulacija sa glasovima.

Otprilike bih mogao da povučem paralelu sa 2011. i Joksimovićevom NLjS, u kontekstu ravnodušnosti. Plasman je bio top i svaka mu čast, ali često tu pesmu zaboravim kada se prisećam svih naših predstavnika i mislim da sam je čuo svega 2x od Bakua. Tako se i sada osećam, minus plasman, jer mi je trenutno bilo kakvo pristojno mesto nezamislivo.

Evo skoro je mesec dana kako se završio PzE, a meni je sve u vezi sa našim učešćem ove godine jedna debela ravna linija. Ok, lepo što su se potencijalno iscimali da nastup možda dobije nekakvu novu dimenziju, ali meni je pesma i dalje najveći problem, pa mi je i naš prolazak u finale jako upitan ako ovako subjektivno posmatram, bez kalkulacija sa glasovima.

Otprilike bih mogao da povučem paralelu sa 2011. i Joksimovićevom NLjS, u kontekstu ravnodušnosti. Plasman je bio top i svaka mu čast, ali često tu pesmu zaboravim kada se prisećam svih naših predstavnika i mislim da sam je čuo svega 2x od Bakua. Tako se i sada osećam, minus plasman, jer mi je trenutno bilo kakvo pristojno mesto nezamislivo.
Jedino pristojno mesto koje ova pesma može da osvoji je ulazak u finale i to je to.

Ne znam, meni je čak i to previše optimistično, jer kada pogledam sastav, u startu su mi Srbija, Crna Gora i Gruzija u kategoriji 'tu pomoći nema' u tvt only polufinalu. Mislim, neću ga hejtovati, ali stvarno mislim da bi moglo da se dogodi da se kući vratimo ranije nego ranijih godina.

Ja očekujem prolaz. To sam mislio i pre revampa, to mislim i sada. Ne vidim deset boljih pesama u polufinalu. Ako i bude ispao to će biti za par poena, kao i prethodni naši predstavnici.

Ja samo znam da sam u fazonu 'ma ne dotiče me ESC ove godine baš' a onda će da me spuca i adrenalin i patriotizam pred proglašenje finalista i navijaću kao i uvijek za prolaz

Tako mi je ove godine 🤣

Slušam net kritičare i po njima ovo smo mi, classic balcan balad, kao vraćamo se korenima...

Ispada onda da oni stalno očekuju "klasiku" od nas a opet mi želimo nešto moderno jer zasićeni smo "klasikom"...

Ko bude slušao Dušku u gostovanjima i u javljanjima uživo iz Bazela možda i pomisli da imamo neke šanse lol

Već čujem:
''Svi pričaju o našem predstavniku''
''Najpozitivinije reakcije su bile upravo za probu Srbije''
''Naravno, svi i dalje pamte čuvenu organizaciju 2008.''

Tako mi je ove godine 🤣

Slušam net kritičare i po njima ovo smo mi, classic balcan balad, kao vraćamo se korenima...

Ispada onda da oni stalno očekuju "klasiku" od nas a opet mi želimo nešto moderno jer zasićeni smo "klasikom"...
Činjenica je da smo uvek bolje prolazili sa "klasikom" tj. baladama. Marija, Željko, Jelena. Izuzetak je bila samo Konstrakta.

Ja sam uvek za baladu, ali pod uslovom da se u njoj čuje kvalitet. Činjenica je da je ove godine naša balada prosek i ništa više.

Jeste davno bilo, ali kvalitetna balada uvek dobro prođe na Evroviziji.

Ne poredim Milu sa Molitvom. 😂
Molitva i Jutro su 10 klasa iznad ove pesme.

Ko bude slušao Dušku u gostovanjima i u javljanjima uživo iz Bazela možda i pomisli da imamo neke šanse lol

Već čujem:
''Svi pričaju o našem predstavniku''
''Najpozitivinije reakcije su bile upravo za probu Srbije''
''Naravno, svi i dalje pamte čuvenu organizaciju 2008.''
"Kolega sa jedne televizije mi je rekao da počnemo da pripremamo Arenu za maj sledeće godine"

Ovde se i dalje navodi primer nase slavne ere iz 2000-ih (Molitva, Oro itd.) i prave se paralele sa sadasnjim trenutkom i godinom 2025., to stvarno ne ide, ipak su to neka potpuna druga vremena bila

Mnogo toga se promenilo od tad, sistem glasanja, nivo zainteresovanosti za ESC generalno u zemljama ucesnicama, muzicka produkcija, politicka klima u Evropi pa donekle i reputacija takmicenja

Ako se prica o balkanskim baladama realnije bi bilo sagledati kako su one prolazile u nekoj blizoj prolsosti, ne pre skoro 20 godina. Da li je ikada od 2015. pa na ovamo neka Balkan ballad bila visoko rangirana? Jedini koji mi pada na pamet da se malo primakao Top 10 je bio Knez, a i to je doslovno bilo na racun komsija jer je poene dobije sustinski samo sa Balkana + Jermenija/Azerbejdzan.

Ma smešno je očekivati da Princ sa ovakvom pesmom uradi bilo šta. Jedini scenario u kom ova pesma ostvaruje dobar plasman je da se potroši čitavo bogatstvo na kartice po celoj Evropi, kao što je Izrael uradio prošle godine, a verovatno će i ove.

Back