rs Srbija 2025: Princ - Mila

Slušao si njegove intervjue, on u njima jasno kaže da je on želeo da ovaj put ide na pze sa baladom. U njima može da iskaže svoje glasovne mogućnosti i najbolje se oseća dok ih peva. Kaže da je to on.
Ali meni nije problem sto je balada nego sto je balada iz 2003. (bila na PZE, priznajem da jeste malo osvezena pesma ovim revampom ali opet nedovoljno, upgradeovali smo sa 2003. na 2009 fazon)

Stefan je inace fan ESC-a koliko ja znam i prati valjda, ne znam stvarno kako se desilo da on i njegov tim cuju Milu i budu u fazonu da ovo je the pesma sa kojom treba da ides

Previše potcenjujete Princa, biće ovo jedan laganiji prolaz u finale sa 7/8. mesta. Sve mu ide na ruku za sada. Lepo da odradi ovu turneju po Evropi i nema briga.

Ja mu svakako zelim srecu 🙏

Nego, kad krecu teorije zavere po netu da Srbiju ove godine guraju zbog protesta, zna li sta?

Ma kakvi bre, bićemo 36.u polufinalu od 16 mogućih. 💪 @Aleksa49, ti baš zaboravljaš puno, seti se 2017.
Portugal pobedio sa pesmom iz 2156., došao lik iz budućnosti, napravio takav scenski nastup zahvaljujući kojem pokupio nikad više poena. Ehhh a ja mislio kao i ti da bio sa pesmom iz 1961. Al' sam se zaje.a. te godine, priznajem.🦧
Mnogo si bre zaboravan i ti nešto postao, brinem već. 🤔

Tačno kako se ESC približava, ovaj naš najneomiljeniji i najomraženiji predstavnik sa pesmom iz 2003,2004 mnogo bre bajat nešto postao, bojim se i tekst će zaboraviti. 😵‍💫

Bilo bi tako lepo da prođemo bolje nego što se nadamo, zahvaljujući ovoj političkoj situaciji. I nije tajna da je Marija Šerifović pobedila 2007. ne samo zbog pesme i nastupa,već i zato što je tada politički bio jako važan momenat za nas,naime 2006. se odvojila Crna Gora,a pripremala se i nezavisnost Kosova za narednu,2008.godinu. Isto kao što je i Džamala za Ukrajinu pobedila 2016. dobrim delom zbog zbivanja 2014-2015(aneksija Krima i rat u Donbasu). A 2022,to je i više nego očigledno zašto. Izrael drugi kod publike prošle godine,opet i više nego očigledno zašto. Takođe,Jugoslavija pobedila 1989. pred sam rat i raspad zemlje,zanimljivo da je,kao i ovogodišnji,i taj ESC takođe bio u Švajcarskoj.

Ali meni nije problem sto je balada nego sto je balada iz 2003. (bila na PZE, priznajem da jeste malo osvezena pesma ovim revampom ali opet nedovoljno, upgradeovali smo sa 2003. na 2009 fazon)

Stefan je inace fan ESC-a koliko ja znam i prati valjda, ne znam stvarno kako se desilo da on i njegov tim cuju Milu i budu u fazonu da ovo je the pesma sa kojom treba da ides
Ne znam koliki je on “fan” i koliko prati ali očigledno veruje u ovu pesmu. Bar ja imam takav osećaj kad ga slušam. Pesma mi baš ide iz njega.

Ne razumem šta znači to balada iz 2000-tih? Koja je razlika između njega i Nine Žižić? Za nju niko ne govori to već samo za Princa. Imali smo toliko tih “dosadnih” balada koje su slate u prethodnih par godina koje su dobro prolazile, već smo ih spominjali da ne nabrajam opet.

Sto se tice poredjenja CG i Srbije, ja sam izjasnio nedavno u CG temi:

Meni su bukvalno bara bara, ne znam koja mi je nebitnija. :(

Dakle ni jedna od dve pesme mi se nazalost ne svidja ali cinjenica jeste da CG bar ima taj neki dramaticni/filmski vajb koji je bar cini malo skupljom od nase, nasa mi je jednostavno zvuci uzeglo i bajato. Srbija ce na kraju vrv nesto bolje proci ali to nece biti zbog kvaliteta pesme nego pre svega zbog naseg tradicionalnog visokog TVT potencijala. Opet kazem moje misljenje, drago mi je ako se tebi svidja pesma.

Princ nastupa kao grupa Feminnem 2010. u Oslu. Na poziciji broj 15. drugo polufinale.

Mami naišla Mila na Fejsu (naravno), kaže - je li ovo evrovizijska? Pa uopšte nije loša!

Nije wine, ali je mom. To je to

Pesma Salvadora Sobrala i Mila uopste ne mogu da se porede, a ni izvedba. Salvador je servirao cistu emociju i vulnerabilnost, a numera je predivno uradjena i orkestarski aranzirana na portugalskom sa velikim uticajem Great American Song book zanra. Decko je pevao srcem. Dok je Mila zanatski lose sklepana pesma emotivno neinspirisana puna sablona.

Juce sam preslusala sve pesme nizom i jos vise mi se dojmilo koliko druge balade imaju emocionalan intenzitet i dramaticnost a Princova to nema. O umesnosti komponovanja, aranzmanu, instrumentalnom bogatstvu da ne govorim: Luane, Klavdia, JJ pa hajde i Izrael iako ne volimo da ih pominjemo. Nebo i zemlja. Nekoliko dekada izmedju.

Princ da otvori kosulju i pokaze prsa i da se nada da ce ga gledaoci koji nisu Esc fanovi i vole retro mood i klasicnost provuci u finale, narocito gledateljke. Ocekujem staging i reziju slicne Slimanovim sto bi bilo inteligentno.

Ма добро, све те пјесме ће проћи боље јер и јесу боље.

Али неко мора да буде и 20. у финалу, ево Принц ће. Само да се дочепати финала

Zaboravila sam da kazem bitnu stvar, podatak koji je poznat nama, Esc fanovima ali ne svim profesionalcima iz industrije: trend koji je doneo uspeh takmicarima koji su izvodili balade je da belo i mnogo svetla preovladavaju scenom: Jolanda, Slimane, Mengoni. Nikako dark mood, nikako tama i studljivo osvetljenje. To vise ne radi. Nadam se da nas neko cita 🙏🏻

Na stranu šta je lični doživljaj pesme a time i kategorizacije iste, Salvador jeste servirao emociju koja je iza kulusa bila debelo pokrivena patetikom o bolesti istog.

Uz to reći da je ,,Mila" samo zanatski sklepana i bez emocija, je presmešno ali i netačno, što i strani komentari, ne srpski potvrdjuju i to bez razumevanja teksta ili prevoda istog. Mada Željko i jeste majstor svog zanata pa je i sam ovu pesmu prihvatio da je doklepa pretpostavljam.

Još reći da je pesma Luane, Francuska, ,,instrumentalno bogatstvo", 🫣 tu tek ne znam šta reći, u čudu sam iskreno tek tu, ili možda mi slušamo različite verzije pesme, pored jedne jedine koja je dostupna i zvanična.

Da li je možda je muzički aranžman u medjuvremenu postala publika na stadionu, cveće, trava pa ja nisam u toku? Koliko instrumenata se čuje u tom ,,bogatstvu aranžmana" francuske pesme? Možda ja ne čujem pa bi mi bilo drago ako mi približiš i pobrojiš iste u pesmi Luane?

Reći za Francusku da je pesma emotivna, tekst dobar i dirljiv, mogu da razumem ali pričati o aranžmanu francuske pesme koji je sve sem bogatog, gde pritom jedan instrument dominira tokom cele pesme je i više nego očigledno samo subjektivno pisanje sa ciljem uniženja ,,Mile".
Sa pokrićem i kritiku i uniženje prihvatam privatno pa i ovde ali paušalna procena i subjektivni osećaj ne znači da su automatski i realni.

Ne nudi Srbija remek delo, da se razumemo, ni ove kao ni dugi niz godina što nije, ali perfidno pljuvanje kroz lično nezadovoljstvo predstavnikom Srbije i pesmom ove godine, je sve sem objektivnog. Subjektivno, svakako da, to stoji i to se oseća.

Last edited:
Pesma Salvadora Sobrala i Mila uopste ne mogu da se porede, a ni izvedba. Salvador je servirao cistu emociju i vulnerabilnost, a numera je predivno uradjena i orkestarski aranzirana na portugalskom sa velikim uticajem Great American Song book zanra. Decko je pevao srcem. Dok je Mila zanatski lose sklepana pesma emotivno neinspirisana puna sablona.

Juce sam preslusala sve pesme nizom i jos vise mi se dojmilo koliko druge balade imaju emocionalan intenzitet i dramaticnost a Princova to nema. O umesnosti komponovanja, aranzmanu, instrumentalnom bogatstvu da ne govorim: Luane, Klavdia, JJ pa hajde i Izrael iako ne volimo da ih pominjemo. Nebo i zemlja. Nekoliko dekada izmedju.

Princ da otvori kosulju i pokaze prsa i da se nada da ce ga gledaoci koji nisu Esc fanovi i vole retro mood i klasicnost provuci u finale, narocito gledateljke. Ocekujem staging i reziju slicne Slimanovim sto bi bilo inteligentno.
Sobralova pesma je možda samo za nijansu kvalitetnija od Mile. Svi znamo zbog čega je on te godine pobedio...nema nikakve veze sa pesmom. Dečko je pevao srcem - jeste. Pa i Princ peva srcem, zar ne osetiš sa kakvom emocijom peva. Usudio bih se da kažem da je Princ i bolji vokal, ali svako ima svoj ukus.
Sve u svemu uopšte mi Princ i Sobral nisu za poređenje.

Nabrojane ovogodišnje pesme imaju samo moderniji aranžman, to uopšte ne znači da su tim i kvalitetnije. Mislim da je Mila revampom dobila tu dozu dramatičnosti na kraju, koju ja lično ne čujem ni kod Francuske ni kod Izraela. A sve četiri nabrojane pesme mi se da kažem sviđaju.

Slimanov stajling mi ne ide uz Princa, ali režija, nastup, vizuali da.

Reci da je Mila ima nista bolji aranzman od Maman je ravno Vucicevim izjavama da niko nije kao on izgradio Srbiju, taj level.

Maman ima genijalan aranzman: pocinje skoro a cappella, sa klavirom, onda dolaze violine da bi crescendo orkestra bio u refrenu. U drugom refrenu se to jos pojacava, ovaj drugi refren zvuci tako mocno, da bi se na kraju vratila na a cappella. Izuzetno inteligentno i vrsno producirana pesma.Jedna od najmocnijih balada ba Esc-u dugo. Po meni Austrija i Francuska se bore za pobednika zirija.

Previše potcenjujete Princa, biće ovo jedan laganiji prolaz u finale sa 7/8. mesta. Sve mu ide na ruku za sada. Lepo da odradi ovu turneju po Evropi i nema briga.
Ja ga ne potcenjujem, ali pesma mi se uopšte ne sviđa i ne vidim je u aktuelnom ESC trenutku pa na tome baziram svoje prognoze i uopšte generalni vajb ove sezone.

Dosta toga što se komentariše na temi u smislu potencijalnog prolaska i svih faktora koji bi na to uticali mi stvarno ima smisla i zvuči realno, ali ipak mi lični utisak debelo preovladava.

Podjednako bih bio smoren i da nas predstavlja Sobral sa pobedničkom pesmom.

Back