223. FSC - Welcome back!

- mora da se nagradi...
Mislim da je to moja pjesma! :love::ROFLMAO:

Što se Markovih i Milanovih komentara/ocjena tiče, kod jednog će valjda biti ok bodova, kod drugog nulica. Nadam se da nisam u pf s onim kojemu se pjesma ne sviđa. :LOL:

PresluŔavam sad pjesme po polufinalima, prvo mi je viŔe po ukusu.

I meni je jedno polufinale mnogo vise po ukusu u odnosu na ovo drugo.

Srecom, ovo u kojem sam ja mi je slabije pa cu mnogo lakse rasporediti bodove :D

Nije bojkot (u mom slučaju), nego moj dobro poznati sistem nagrađivanja originalnosti. Čak i pesme koje volim i znam od ranije dobiju manje od otkrića i noviteta. Konstrakta u toj kategoriji ocena 0.

Dajem ocene i kratke komentare pesmama u cilju lakÅ”eg rangiranja. Imam otprilike formirane rezultate svog polufinala, ali sluÅ”aću pesme joÅ” jednom, obrnutim redosledom, da bi poredak bio realniji. Za sada me niko nije oduÅ”evio, maksimalna ocena je 7,5/10. Delim samo neke od komentara, bez otkrivanja o kojoj pesmi se radi:

- muŔka Billie Eilish
- chill pesma za tržni centar
- pesma je meeh, samo gledam njenu kosu wow, samo koren da sredi bolje
- turbo folk sh*t
- malo bolji turbo folk sh*t
- basic
- vocals on point
- malo dated
- mora da se nagradi...

Btw kazniću nekreativnost.
Boze oprosti kakve ocene za pesme šŸ™„

Čuo sam do sad sve bar po jednom, moje polufinale i po dva put, neke koje su mi se svidele iz oba i po tri put.
Davao sam za početak ocene na prvo sluŔanje, najniža mi je 3.5, najviŔa 8.5 (od 10 jelte). Možda sam podelio najviŔe ocena tu oko 7, Ŕto jelte znači da mi nije loŔ izbor, moglo je možda bolje, ali fino je.

Ima prijatnih iznenađenja i od izvođača koje već znam (jer rekoh već, nekima koje čak i sluÅ”am ne čujem nove pesme tako brzo, ne pratim ažurno čim izbace neÅ”to). Ima i prijatnih otkrića i noviteta za mene, svakako za neÅ”to viÅ”e od pola izvođača nisam znao do sada. Ima i dosta nekih pesama koje su mi prosek i skroz okej i nisu mi loÅ”e, a s kojima ne znam Å”ta da radim jer me nisu sad ni kupile neÅ”to posebno.
Ne umem da kažem Å”ta tačno najviÅ”e vrednujem, mislim da mi je glavno prosto da li mi se pesma kao takva svidi i legne, a sad ume da me kupi i neki osećaj nečeg uveliko mi poznatog Å”to gotivim, i neÅ”to skroz novo za Å”ta nisam imao pojma a sviđa mi se, i neki umetnički dojam, i čista zaraznost bez obaziranja na "kvalitet", i dobra produkcija zvuka...
Konkretno u ovom izdanju, primetio sam da mi utisak kvare ili boja glasa koja mi se ne sviđa, ili neko povlađivanje trenutnoj komercijalnosti u smislu melodijskih reÅ”enja nekih, a nevezano za žanr/stil. (Ne želim da zvučim kao filharmonija, ali ne znam kako to bolje da iskažem, lol).

Ne bih javno da iznosim ni neke favorite, a ni neÅ”to Å”to mi se ne sviđa, ipak sam ja debitant, ostaćemo za sada na ovom diplomatskom opÅ”tem mestu od posta 😁

Last edited:
Boze oprosti kakve ocene za pesme šŸ™„

Moram da se slozim ovde.....konkretno mislim da je previse neciju pesmu nazivati s*anjem. Svakako je ok reci tipa "nista mi se ne svidja" i izraziti nezadovoljstvo u tom nekom pravcu, ako je to stav, ali direktno napisati da je nesto s*anje nije ok. Onaj ko je poslao tu konkretnu pesmu i vidi taj komentar......svakako ce se uvrediti.

Mozemo mi reci svakako da su to samo pesme i da je to samo igra itd........ali i te pesme su poslali ljudi sa kojima delimo ovaj prostor i mislim da treba postovati tudji ukus iako se mozda sa njim ne slazemo.

Konkretno, evo u mom slucaju.......ima nekoliko pesama koje sam stvarno tesko odslusao do kraja. Da nije FSC i da su mi tako naletele samo na nekoj playlisti, verovatno bih prekinuo nakon 30 sekundi-minut. Ali sam slusao sve do kraja, upravo iz postovanja prema onima koji su te pesme poslali. Iako te pomenute pesme kod mene sigurno nece dobiti bodove, postujem muzicki ukus forumasa koji su ih poslali i svakako mi je drago da su i te pesme deo takmicenja, a to sto nisu po mom ukusu ne znaci da nisu po nekom drugom.

Nikad nije bilo sugerisano kako neko treba da komentarise pesme, svako ima da pravo da izrazi svoj stav, ali mislim da ipak neka granica treba da postoji sto se tog dela tice.

Napravili smo odlicnu atmosferu od samog pocetka, ne moramo da je kvarimo na ovaj nacin.

Zanima me samo jel se čija je čija pesma otkriva tek na kraju nakon rezultata i svega ili?

Moram da se slozim ovde.....konkretno mislim da je previse neciju pesmu nazivati s*anjem. Svakako je ok reci tipa "nista mi se ne svidja" i izraziti nezadovoljstvo u tom nekom pravcu, ako je to stav, ali direktno napisati da je nesto s*anje nije ok. Onaj ko je poslao tu konkretnu pesmu i vidi taj komentar......svakako ce se uvrediti.

Mozemo mi reci svakako da su to samo pesme i da je to samo igra itd........ali i te pesme su poslali ljudi sa kojima delimo ovaj prostor i mislim da treba postovati tudji ukus iako se mozda sa njim ne slazemo.

Konkretno, evo u mom slucaju.......ima nekoliko pesama koje sam stvarno tesko odslusao do kraja. Da nije FSC i da su mi tako naletele samo na nekoj playlisti, verovatno bih prekinuo nakon 30 sekundi-minut. Ali sam slusao sve do kraja, upravo iz postovanja prema onima koji su te pesme poslali. Iako te pomenute pesme kod mene sigurno nece dobiti bodove, postujem muzicki ukus forumasa koji su ih poslali i svakako mi je drago da su i te pesme deo takmicenja, a to sto nisu po mom ukusu ne znaci da nisu po nekom drugom.

Nikad nije bilo sugerisano kako neko treba da komentarise pesme, svako ima da pravo da izrazi svoj stav, ali mislim da ipak neka granica treba da postoji sto se tog dela tice.

Napravili smo odlicnu atmosferu od samog pocetka, ne moramo da je kvarimo na ovaj nacin.
Sh*t si shavio previÅ”e bukvalno. Termin sh*t se može koristiti i pozitivno, tipa "good sh*t", "hot girl sh*t", 2022. je, duuuhhhh. Uostalom, pesma nije imenovana, tako da se niko ne može uvrediti, a možda je i pesma moja, to niko ne zna. Uglavnom, sh*t = thing, mogu i da editujem post ako je moguće i promenim u thing, ako vam baÅ” toliko smeta.

Sh*t si shavio previÅ”e bukvalno. Termin sh*t se može koristiti i pozitivno, tipa "good sh*t", "hot girl sh*t", 2022. je, duuuhhhh. Uostalom, pesma nije imenovana, tako da se niko ne može uvrediti, a možda je i pesma moja, to niko ne zna. Uglavnom, sh*t = thing, mogu i da editujem post ako je moguće i promenim u thing, ako vam baÅ” toliko smeta.

Ne moras da editujes nista, samo sam rekao ovako generalno. Komentarisanje pesama daje draz ovom takmicenju i zanimljivo je videti sta neko drugi misli o tvom predlogu. Naravno, ko ima vremena da lepo iskuca i sroci.

Samo kazem, treba imati neku meru. Skoro nas je 40 na ovom izdanju, jasno je da ne mozemo svi voleti iste stvari ali mozemo postovati tudje ukuse. U redu je reci da nam nesto ne svidja ali pisati tipa "sranje" i slicno.........nema potrebe za time.

S*it uglavnom ima negativnu konotaciju a sve sto ima negativnu konotaciju ili moze da se shvati "ovako ili onako" bi trebalo izbegavati da se ne bi shvatilo pogresno.

Meni Konstry ne smeta uopste, ne treba insistirati na tome da se po svaku cenu bude orginalan, nekad od toga ispadne totalni promasj. Jutros sam odslusao sve pesme, nocas cu opet i pisem komentare za sada utisak da vecina pesama moze neobavezno da svira, ali da se nista ne istice.

@Storm
Poenta je da se većina ljudi neće uvrediti ni za daleko oÅ”triji komentar, zato Å”to ga ne doživljavaju lično. Ali sa druge strane, ima onih koji će se uvrediti i za daleko manje.
Tako da je MiloŔev komentar viŔe dobronamerna sugestija, nego kritika. Posebno Ŕto imamo i dosta debitanata na FSC-u.

Upravo tako Milane.

Meni Konstry ne smeta uopste, ne treba insistirati na tome da se po svaku cenu bude orginalan, nekad od toga ispadne totalni promasj. Jutros sam odslusao sve pesme, nocas cu opet i pisem komentare za sada utisak da vecina pesama moze neobavezno da svira, ali da se nista ne istice.
Ne treba insistirati ni na čemu, svako neka Å”alje Å”ta hoće, a ja ocenjujem pesme kako ja želim. :)

Da ne budem pogresno shvacen ja Konstraktinu pesmu jos nisam ni cuo (sad cu poceti sa slusanjem svog pfa) i od zavisnosti koliko mi se svidi nije iskljuceno da joj i licno dam 12, samo se malo sprdamo na Leov racun.

Komentari za moju pesmu su losi ali ocekivano, vise sam poslao nesto za svoju dusu nego sto sam ocekivao da se mnogima svidi (al ne antonia i aleksandra, zapravo i te pesme nisam jos cuo :D )

Back