223. FSC - Welcome back!

Samo da napomenem, posebno mislim na novajlije, da ovi dosadašnji komentatori nisu pravi uzorak tj. reprezent konačnih rezultata, plus zavisi i u kom polufinalu se nalaze, tako da ne znači još uvek ništa i ako vam je pesma masovno pohvaljena ili iskritikovana.
Ja do sada imam samo jedan dobar komentar za svoju pesmu, a sve ostalo je sve osrednje ili loše (ali nisam drugačije ni očekivao). :)

Meni je ovaj FSC onako, mogao je biti dosta bolji, ali nije ni loš. Ima stvari koje se mogu izdvojiti. Ni moji komentari koji slede nisu nikako realni reprezent konačnog stanja posle polufinala, a morao sam da ih podelim u dva posta jer sam prekoračio 10.000 karaktera! o_O
Pesme su poređane po redosledu kako je objavljeno na priredbi, a bojama sam označio različita polufinala kojima pripadaju.

[TABLE=full]
[TR]
[TD]
Antonia Gigovska
Nije baš moj fah, a pritom i nešto fali da bi se izdigla iz folk-RnB monotonije u koju se začaurila. Pesma mi je stvarno u nekoj magli - ne mogu do kraja da je protumačim da li smrdi ili miriše.

Fricska
Szeretem Túlélők! Sve vreme čitam ovo Fricska kao Vriska (što bi Petar rekao). Ples podseća na Nox, a etno deonice na pesmu koju je na "A Dal"-u pevao Oláh Gergő. Volim jezik, a volim i folklor, volim i dinamiku u pesmi, pa... Videćemo.

Little Big & Netta
Prvo sam mislio zbog naslova da su u pitanju Francuzi iz 2014. Zezanje je cool, ali opet me nije nešto oduševilo sve ovo. Video prikaz je i bio zabavan, doduše.

Josef Salvat
Dobra je ovo pesma jer mi se sviđa ovaj jednostavni, letnji aranžman. Kulerica! Forumaš koji stoji iza ove pesme je zasigurno osoba koja ima dobar ukus. Ipak, skeptičan sam kako će forum prihvatiti ovakav tip pesme.

Holly Molly feat. Tata Vlad
Nije mi loša pesma, Milane, ali ovaj mafija wanna-be tata reper smeta u pesmi, dok Molly ima izuzetno prijatnu boju glasa. Njene deonice su korektne za slušanje i nisu patetične kako možda na prvu loptu deluje. Voleo bih da čujem nešto drugo od nje.

Tanxugueiras
Nisam oduševljen. Ovde kao da su krenuli u pravcu Balkana, ali im se negde pokvario autobus usput. Više mi se svidela njihova Benidorm pesma Terra, iako nisam bio ni njen veliki ljubitelj.

Nikos Oikonomopoulos
Klasična grčka popularna pesma ili što bi se reklo narodnjak. Nažalost, ovo nije nikako moj fah, a ne izdvaja mi se pritom od drugih pesama ovog žanra. Strofe su mi doduše malo obećavale, ali me je refren potpuno razuverio da ću čuti nešto interesantno i vredno pomena.

Filatov & Karas, Busy Reno
Konačno malo dobre muzike. Ovo je nešto što sam želeo da čujem od novijih stvari. Prava vožnjica, i to letnje-večernja. To mi je trebalo!

Selah Sue
Prava pesma za mene, iako je ona stara koska što se FSC-a tiče. Sviđa mi se ovo šaptanje i prateći. Deluje na momente konfuzno, ali se do kraja refrena nekako sve ispravi i dođe na svoje mesto.

Mahrina i Ana Kokić
Ne očekujte da ja ovako nešto prihvatim i glasam za isto. MaHrina, čuj, molim te!? Tekst je kriminalno loš. Zabrinut sam da bi iko u konkurenciji ovih pesama mogao da nagradi nekim bodovima ovu umetnost.

Bad Omens
Ima malo više svega, velikog trpanja, ali ima dobrih i kvalitetnih delova. Ženski vokal prija više (ako uopšte ja čujem dobro ženski vokal). Volim tvrđi zvuk i pesma deluje da ima snažnu poruku, ali više bih voleo da je svedenija.

Sofia Carson
Lepo mi je što je balada i prijaju mi ovi klavirski zvuci. Tekst mi zvuči emotivno, ali refren mi opet zazvuči previše klasično, premda njegov umirujući završetak ima svoju draž. Plus je za jezik i za njenu interpretaciju (zaradila je nešto više pluseva nego minuseva).

Nicki Minaj feat. Lil Baby
Ovo je kao muzika, je l' da? Ma važi! I ovako nečega ima na pretek i previše. Vrlo loše, čak iritantno. Pravac kanta za đubre, ako se ja pitam!

Clara Luciani
Jedna od retkih pesama sa ovog FSC-a iz koje izvire prirodnost. I fina pozitiva, a to mi se dopada. Zvuči malo staromodno, ali meni ne smeta. Zanimljiv mi je i njen malo dublji glas. Sa svakim slučajem mi više prija.

Konstrakta
Vikend, dvadana, pedana, dvadana, pedana, dvadanapedana... Nema veze, kupujemo, putujemo... Genijalna pesma i genijalno je odrađena. Intelektualni, emocionalni, energetski, fizički, mentalni genije! Neću ovde ništa dodatno da komentarišem jer bi bilo suvišno... ;)

Måneskin
Coraline je po meni najbolji mogući odabir od svega što su skorije izdali. Prijatno sam iznenađen da je neko ko je rešio da se uhvati za ovaj bend napravio (za mene) najoptimalniji odabir pesme. Ovo je nešto snažno i volim što pesma čuva i dalje stari dobri Moneskinov duh, pre nego što su pobedili na Evroviziji (i iskvarili se).

Tea Tairović
Katastrofa! Pa šta je ovo? Mlada Stoja!? Računam da se neko sprdao jer ovo je sve samo ne slušljiva muzika. I pod ciganskom šatrom se sluša nešto pristojnije. Grozna boja glasa pored sve muke. Ako bi ova pesma prošla u finale, za mene više ne bi imalo smisla igrati FSC.

Konstantinos Argyros
Ovaj Grk mi je neuporedivo bolji od onog drugog. E, ovakva grčka muzika je lepa i nju treba forsirati, a ne ono kukumakanje. Pohvala za pošiljaoca koji je plasirao pravu lepotu muzike ove južne mediteranske države i od mene će biti adekvatno nagrađen (ako sam u istom polufinalu). Ovo je za mene najpozitivnije iznenađenja ovog FSC-a!​
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Last edited:
Preslava i Lidia
Da li je ovo Endrega? Bugarski folklor na ovom izdanju je bolji od srpskog, rekao bih. Jeste prostački u globalu i instrumentalno trubanje mi probada mozak, ali refren ima hitičnost, pamtljivost melodije i ritma i odlična je uklopljenost slogova u takt (ne znam kako se to muzički stručno kaže). Hoću da kažem da ovde ima neke pozitivne zaraze, pa je u neku čudnu ruku i OK za mene.

Eni Jurišić i Matija Cvek
Nisam neki ljubitelj dueta, a ovo mi je pride depresivno (više liči da pevaju sve je crno-crno nego crno-bijelo), iako puca visoko. Razumem ja tu patnju za nekim voljenim i ramenom za plakanje, ali ne bih na ovaj način da je manifestujem. Korektno je sve upakovano produkcijski, ali ovo je za mene overrated, sorry!

Battle Beast
Evo jedne Miloš-S pesme! :D Uvek zavisi kakvo mi je raspoloženje za ovako nešto (ili baš volim ili ne podnosim), a u ovakvoj konkurenciji mislim da je dobro. Ima preagresivnosti, ali volim tu energiju koja podiže iz mrtvila, a prija uhu pritom. Dobro je videti da ovakva muzika opstaje i u trećoj deceniji XXI veka.

Milica Todorović
Dobar start za Milicu, kao kod većine pesama ovde. Ima malo više drame za moj ukus, ali svakako je ovo znatno bolje od očekivanja. Milica objasnila MaHrini, Tei, Antoniji, Eni i ostalima šta znači korektan tekst za ovakav žanr muzike i u konkurenciji tužnih balada sa ex-YU prostora je bez sumnje na prvom mestu.

Ami
E sad ste me zabunili. Već sam se obratio Milanu (B), kad ono može i ovo da ispadne on. Meni prva pesma bila bolja, ali samo da nije ćaleta Vlada, a ovo mi je nekako prazno, kao da ništa nisam čuo. Poslao bih je na popravni iz energije (nivoa koji treba imati u pesmi). Nekako mi je ambivalentan osećaj prema onom prelasku na početku refrena kada kaže Dulće Simfonije, pa ode za oktavu više.

Rag'n'Bone Man
Malo neočekivana pesma za njega, ali u suštini bolje od očekivanog. Nije loše uopšte. Optimistički zvuči. Kratko traje, pa ne mogu ni ja da dužim sa komentarom.

I Mislim Ono se prijavila na FSC? :D Moram priznati da su me smorile ovakve pesme. Ovo je slušljivo, ali nije ništa posebno, nažalost. Moglo je nešto bolje da se probere za ovako slobodnu temu.

Harry Styles
Korektno, i to je sve. Skroz je korektno, ali trebalo je još nešto da se desi u pesmi. Žao mi je što nije jer i ovde početak bude obećavajući. Mislim da će ovo da prođe u finale, jer ovako nešto više vas voli nego što ne voli.

Aleksandra Janeva
Ne, ne bih ovo sebi pustio nikada, a ako bi se pojavilo na radiju, promenio bih stanicu. Loše taj Lazar ili kako se već zove radi posao, ako mene neko pita (a ne pita me). Previše je drame u refrenu, iako trud evidentno postoji. Da, postoji, to ne mogu da osporim i ne mogu da ne cenim.

Jake Wesley Rogers
Interesantno mi je ovo. Treba se definitivno udubiti u tekst i pronaći smisao svega, tj.svako bi mogao pronaći neku poruku. Samo muzički, ovo i nije nešto što bi me zanimalo, ali kombinacija muzika + tekst, hvala lepo pošiljaocu, to već make my day, što bi se reklo.

Volbeat
Volim ovako ludački dobru energiju! Ovo možda više liči na Hansa Molemana nego Konstrakta na Lea. Moja podrška za ovakav tip pesama da pronađe svoj put do što boljeg plasmana.

Filip Rudan
Nije loše, s obzirom da mi se ono sa Dore od Filipa što sam čuo do sada nije mnogo sviđalo. Naprotiv! Moderno je odrađena pesma, prateći su mi stvarno sjajni i deluje mi kao čista emocija. E sad, nije baš ni nešto što bih slušao svakodnevno, to stoji. Nekako mi prekratko izgleda da traje pesma, kao da ne traje ni dva minuta.

Ylona Garcia
Kako je počela pesma jedva sam čekao da se završi. Ne bih gubio vreme u dodatnom kuckanju, a mislim da ovo i neće u finale. Not my cup of tea (tairovich) & tačka.

Glockenbach feat. Clockclock
Konačno jedna pesma kod koje je refren bolji od strofa i jedna od retkih koju znam od ranije. Napucana komercijala, ali hajde korektna, rekao bih.

Daria feat. Kush Kush
Puca visoko, ali ja nisam baš za ovako nešto. Pevačica deluje agresivno, agresivno izgovara engleski, pesma je usiljena, i... Iako je u osnovi catchy, ne vredi, ne ide da mi se svidi, ali baš, baš ne ide.

Morissette
Lep vokal, melodija solidna, aranžman neobičan, interesantni prelazi. U nekim delovima pesma baš prija, a negde mi deluje kao kliše i smara. Možda se popravi utisak nakon više slučaja, ali za sada je utisak negde (o)srednji.

Conan Grey
Otprilike da mi je isprva delovao kao pandam Sheldon Riley sa ovogodišnjeg ESC-a - slična mi je pesma i sličan utisak, ali opet mi je ovo nakon drugog slušanja malo prijemčljivije, prizemnije i racionalno emotivnije. Ono, nije moj fah, ali ima nečega u pesmi, nije da nema. I ovo ću preslušati još koji put radi konačnog suda.

Minelli
Ovo je izgleda najveći hit ovog FSC-a, pa možda pobedi ako Konstry doživi veći bojkot. Ipak sam siguran da ovo Milan (B) nije poslao. A možda je nepravedno optužiti Lea za Konstraktu (iako i meni tako deluje) pored žive ove gospođice? 😁 Mora se priznati da je ovo jedan dobar paket vredan pažnje.

Anthony Ramos
Dobro je ovo, šta znam... Ima upečatljiv i hitičan refren, neobičan eho, iako se on previše zamotao u lance. Ali može da prođe, može, može, može!

Shouse
Hm, ističe se. Ne znam kako da protumačim ovaj refren "No I won't forget you", ali u globalu mi je sve zanimljivo, privlačno i drugačije od svega ostalog što je na ovom povratničkom FSC-u prikazano.

Dobro je i kod Ady-ja, pao je kamen sa srca! A je li dobar tip ili ne....saznace se uskoro :D

Jos Tinte da overi i sve je cakum-pakum :D Nadam se da je sve ok sa njim i da ce nam se javiti uskoro.

1. polufinale

Aleksandra Janeva - Deno što ni nosi - Vokalno ovo je jako lepo. Jako emotivno. Emocija se oseća u glasu i ono što peva na prelep način prenosi slušaocima. Ovo nije tipična balada onako samo lepa ali dosadna, već ima i dinamiku emociju i sve što je potrebno jednoj baladi da se izdvoji. Neki komentar na youtube-u kaže da ovo zvuči svetski. Slažem se sa tom procenom. Jako lep početak polufinala! 10/10
Anthony Ramos - Lose My Mind - Početak pesme mi se svideo, prelaz me nije baš baš kupio ali sve u svemu slušljivo je i može da prođe. 8/10
Bad Omens - The Death Of Peace Of Mind- Ovo polufinale je za sad takvo da je svaka pesma jako dobra i posebna. Svaka na svoj način. Ova pesma me je od početka do kraja držala. Sadrži u sebi sve što se meni inače sviđa u pesmi. Od teksta, vokala, aranžmana, do emocije. Meni se retko nešto baš baš svidi na prvu, ovo mi je vrh. i ide na moju plejlistu! 10/10
Clara Luciani - Respire encore - Sviđa mi se i ovo. Potpuno je različito od prethodne pesme ali može da prođe. Sviđa mi se što pesma ima svoju priču i dinamiku i Clara to jako lepo prenosii! 9/10
Daria & Kush Kush - Never Ending Story - Iskreno ovo nije baš nešto što meni prija. Ne kažem da je baš loše samo nije moja šoljica čaja što se kaže, 5/10
Filatov & Karas, Busy Reno - Au revoir - Sličan komentar kao za prethodnu pesmu samo što mi je ova za nijansu bolja. 6/10
Fricska - Túlélők - Ovo je jako zanimljivo. Izdvaja se u ovom polufinalu bar za sad. Spot je zanimljiv, muzika takođe, sve u svemu može da prođe! 8/10
Harry Styles - As It Was - Moram priznati da nisam neki fan Harry Styles-a. Ali ova pesma mu nije loša. Mogu zamisliti kako ovo slušam u vožnji nekoj ili dok sedim sam na nekom proplanku. 8/10
Jake Wesley Rogers - Wedding and Funerals - Potpuno pogađa moj stil. Nekako mi je smešno koliko me pogađa. Pretpostavljam da je to zbog toga što se ženim ove godine pa pesma ima neku posebnu emociju kod mene. Svaka čast onome ko je ovo poslao! Ovo ide na moju plejlistu i sigurno ću nastaviti da slušam pesme od Jake-a a i ova pesma će se verovatno više puta ponavljati kod mene. 10/10
Konstantinos Argyros - Eleftheros - Sličan komentar kao za Fricska i Túlélők. Izdvaja se u ovom polufinalu jer je drugačiji stil od svih ostalih pesmi. 6/10
Little Big ft. Netta - Moustache - Nije baš nešto što meni leži. Nettu nikada nisam voleo kao izvođačicu i koliko god je muzika dobra u smislu beat-a toliko mi se ona ne sviđa kao pojava a ni kao pevačica. I deo gde peva I know you like my moustache ja sam razumeo kao I know you like my monster. Reko dobro pa je priznala šta je. Call me a hater because in this instance I am one. 1/10
Maneskin - Coraline Nije loše. Malo mi je mrtvo u nekim momentima ali dobro. To ne znači da mi se ne sviđa. Samo znači da ovoj pesmi treba više vremena da dođe do izražaja. Recimo da dolazi do izražaja kada refren stupi na snagu. Mislim da je ovo pun pogodak ako se već šalje nešto od Maneskina. Ova im je jako dobra. 9/10
Minelli - Rapampam - Zaboravno. Osećam se kao da sam se napio i pola toga se sećam pola toga sam zaboravio. 3/10
Morissette - Love You Still - Moram biti iskren da sam pomislio da će mi 5 minuta biti previše. U smislu, da li pesma mora biti toliko dugačka? Postoje pesme koje sam slušao a da traju i po 10 minuta ali to su uglavnom instrumentali. Nisam očekivao da će mi ova pesma držati pažnju koliko jeste. Jako kvalitetna pesma jako kvalitetan vokal. Lepe reči. Pun pogodak. A i iskreno, pomaže joj što dolazi posle Rapampam. Diže joj prosek jer koliko god je prethodna pesma zaboravna, ova je sve suprotno. Prosto osećam da je pevačica htela da ispriča priču kroz pesmu i to je uspela da uradi. 10/10
Nikos Oikonomopoulos - Pali girisa - Nisu loši Grci u ovom polufinalu. Samo su mi prethodnici bolji od ovoga. Ne leži mi prosto. 4/10
Rag'N'Bone Man - All You Ever Wanted - Ima on boljih pesama ali nije loše. Slušljivo je. Doduše vokal mu je toliko dobar da prosto šta god da peva to će biti dobro. Pesma ima svoju poruku, taman je nekako. 9/10
Shouse - Won't Forget You - Ovo je jako dobro. Pesmu bih opisao jednom rečju. Misterija. Zaista mi se dopada ovo. Svaka čast onome ko je ovo poslao jer se vidi da ima specifačan ukus za muziku. Zatvorio sam oči i uživao. Fenomenalno se uklapaju ženski i muški vokal. Masterpiece. 10/10
Tanxugueiras - Figa -Jako interesantno. I ovo se dosta izdvaja. Prija pred kraj polufinala. Moram priznati da sam počeo da se krećem u pravcu pesme i da izvodim neki ples. To je jako čudno za mene. :eek::ROFLMAO: Odlično! 10/10
Volbeat - Wait a Minute My Girl Au koja razlika od prošle pesme. Baš odudaraju jedna od druge. Što je naravno dobro. I treba postojati razlika. Sviđa mi se pesma. Odlična za završetak jedno jako dobrog polufinala. 8/10

Dobro je bilo ovo polufinale. stvarno ima svega. Iznenadilo me je koliko ima pesmi koje se prosto izdvajaju i nisu tipične neke baladice ili neki pop već prosto ima svih žanrova. Zaista mi se sviđa kad se u jednom polufinalu nađe dosta različitih pesama. Prosečna ocena ovog polufinala gledajući prema mojim ocenama je 7.58 a ja ću zaokružiti na jednu solidnu osmicu. Prelazimo onda na drugo polufinale!

2. polufinale

AMI - Dulce Sinfonie - Dobar početak polufinala. Sviđa mi se kako ovo zvuči i smatram da treba da se sluša više puta kako bi što bolje legla jer ovako ima tendenciju da bude zaboravljena. 7/10
Antonia Gigovska - Magla - Volim Antoniu i njen vokal i njene pesme ali ova mi nije nešto posebno legla. 5/10
Battle Beast - Eye Of The Storm - Sam početak pesme mi je privukao pažnju. Ovo je odlično! Odličan vokal, instrumenti, poruka pesme, sve se uklapa! Neverovatan vokal ima ova žena. Svaka čast! Takođe moram da naglasim da mi se ovo još više sviđa zato što se izdvaja od prethodne dve pesme koje su bile dobre ali u odnosu na ovo zaista su zaboravne. 9/10
Conan Gray - Yours - E ovo je ono što ja volim. Reči ubijaju. Tačno u centar. Stvarno fenomenalne emocije. Emocije koje mogu da osetim... Nisam osoba koja plače tek tako. Zaista nisam. Ne zato što mislim da je plakanje loše, nije. Već prosto mi dugo treba da svoje emocije izrazim i da me prosto nešto natera na suze. Bilo to nešto tužno ili radosno. Ovo je umalo uspelo da me rasplače koliko je dobro. Podseća me dosta na moju prošlost. Na njene lepe delove i na one manje lepe. Hvala onome ko je ovo poslao. Znači mi dosta kada pronađem neku pesmu koja mi govori ovako lično i jasno. Još jednom hvala! 10/10
Eni Jurišić ft. Matija Cvek - Trebaš li me - Meni je od Matije uvek sve odgovaralo zaista. A ni Eni nije loša. Odlični vokali! Pesma ima svoju posebnu notu i emociju, njih dvoje se jako dobro uklapaju. Sve u svemu solidno! 9/10
Filip Rudan - He's Not The One - Želim da mi se svidi. Zaista. Ali prosto nije mi nešto posebna. Nešto mi fali, nije da baš umem da opišem šta je to što ovde fali ali nešto mi definitvno fali. Vokal mu je odličan, on je stvoren za ovakve pesme ali meni ovo nije u vrhu nikako. 5/10
Glockenbach ft. ClockClock - Brooklyn - Fenomenalno! Ritmično, brzo, jako dobro! Sve mi se sviđa, od vokala do muzike i spota. Sve je dobro! Moguće da se malo više ponavlja refren u smislu da se previše puta ponavlja jedno te isto ali to ovde nije loše. 10/10
Holly Molly ft. Tata Vlad - Ploua - Znam ja da ona ume da peva ali meni ovaj vokal nikako ne odgovara. Baš mi je ogroman flop u odnosu na prethodnu pesmu. Užasno odudara pogotovo sa vokalom koji mi malo pišti. Da se razumemo ne ocenjujem je na osnovu toga kako mi se sviđa u odnosu na prethodnu pesmu već prosto kao pesma mi ne leži, niti vokal od ove devojke niti rep deo koji potpuno ubije već ne slušljivu pesmu. Apsolutno ništa mi ne odgovara ma koliko god se trudio da budem pozitivan i da dam dobru ocenu. 1/10
Josef Salvat - The Drum - Zaboravno. Što se kaže ne vozi me. 2/10
Konstrakta - Mekano - Volim Konstraktu, njen stil mi u potpunosti odgovara. Tekst je opet pokidao. Nema šta, ova žena obara sve granice. Idemo da jedemo!!! 10/10
Mahrina ft. Ana Kokić - Lololo - Ne prija mi ovo. Izvinajvam se onome ko je ovo poslao ali prosto mi ne odgovara ma kolko god se trudio da mi se svidi. Tekst mi je besmislen, vokal mi se ne uklapa u sve ovo i prosto umesto da poželim da slušam pesmu više puta ja poželim da je nikada nisam ni čuo. 1/10
Milica Todorović - Izgubila sam sebe - Izgubila sam sebe? Slažem se. I ja sam se izgubio dok sam slušao ovo. Da, meni apsolutno prijaju balade, ali ne sve balade. Neke prosto ne mogu da slušam i ne odgovaraju mi. Ako ocenjujem pesmu na osnovu vokala i prosto po umetnosti dao bih joj 9 ali pošto je ocenjujem i po tome kakav je utisak ostavila na mene i kako se meni lično dojmi, ne dojmi mi se. Treba mi dosta napora da ovo slušam. 4/10
MØ - Goosebumps - Uh dobro je pa je ovo došlo na red. Taman sam pomislio da će do kraja polufinala biti jako teško izdržati. Svaka čast onome ko je ovo poslao i nadam se da će dobro proći ovde. Zaslužuje top 10. 10/10
Nicki Minaj ft. Lil Baby - Do We Have a Problem? - Isto kao sa Nettom. Ne volim Nicki Minaj nikako. Prosto niti jedna njena pesma mi ne leži. Ne mogu da je slušam. Ama baš nikako. Na osnovu čega li je ona toliko popularna ? Stvarno ne razumem. Potpuno nezaslužena slava. 1/10
Preslava ft. Lidia - Gorchivi istini - Jako loše. Ako krenem još nešto više da pišem bojim se da ću uvrediti onoga ko je ovo poslao. 1/10
Selah Sue - Free Fall - Zaboravno. Skoro pa da ne može da se sluša. 1/10
Sofia Carson - Como, Cuando y Donde - Jako dobro. Ovo me makar drži aktivnim slušačem i ne gubi me. Sofia ima odličan glas i ovako nešto mogu da slušam više puta a da me ne smori. 10/10
Tea Tairović - Boy Boy - Katastrofalno. Barem meni. Prosto ne mogu ovo da slušam i ovo jednom što sam poslušao mi je sasvim dovoljno. Ovde ništa ne valja. 1/10
Ylona Garcia - Entertain Me - Ovo me nije zabavilo. Zaboravno i nije nešto što bih opet poslušao ako baš baš ne moram. 4/10

Drugo polufinale u odnosu na prvo mi je bilo jako loše. Baš nekako na sve strane. Čas je bilo dobrih pesmi čas jako jako loših. Nigde neke sredine. Prosečna ocena 5,32 a ja ću zaokružiti na 5.

Eto ovo su moji komentari. Izvinjavam se onima čija mi se pesma nije svidela ali nije svačiji ukus isti i ne mora da bude isti. Sve u svemu mi je bilo drago da sam mogao da poslušam sve ove pesme i hvala svima koji učestvuju na ovom fscu i dele ono što slušaju sa nama.

Bravo Destry, nisam ni sumnjao u tebe!

Ovo je sad vec ozbiljan uzorak i obzirom da su svi komentari do sada bili pozitivni, ocekivanja su se podigla :D

Ali za pocetak moze jedno finale, moze moze moze.

Pokusacu za vikend i ja da ostavim reakcije kako sam obecao......u zadnje vreme se desavaju mnoge lose i tragicne stvari mimo ovog naseg forumskog sveta...i nadam se da ce stanje na semaforu bar malo popraviti raspolozenje onome kome bude trebalo.

Najgore mi ovo kada su komentari na pesmu između. Pre bih voleo da je pošteno pljunete, čak i tad imam šanse za finale. Ovako, prvi ispod crte mi je procena.

Ja sam glasao. Fine su ovo radijske pesme, jako malo takmičarskih, tako da je nešto nagrađeno, a nešto nagrđeno.

Prema meni ste uglavnom bili fini i dovoljno pohvalni u tim komentarima, mada je i bilo ponekih brisanja patosa. Ne znam šta da očekujem, iskreno mislim da mi pesma zaslužuje barem prolazak u finale, mada ništa me ne bi čudilo, ali navijamo i nadamo se.

Elem, glasao sam i ja upravo. Samo i isključivo po tome šta je meni leglo, moj ukus, tendencije, kakav zvuk mi više prija, da li mi se i koliko sluša opet i da li sam je npr. lajkovao na Spotifaju, šta je koja pesma htela da izazove i da li je u tome kod mene uspela, moj utisak, i tako to.
Nikakva a priori diskriminacija nijednog žanra, stila ili tipa pesme, a ni percipiranih forumaša, jer iako sam debitant, za bar 3-4 pesme imam neki osećaj i intuiciju ko je to otprilike mogao da pošalje 😅

I tako, iščekujemo rezultate, pa šta bude, zanima me baš šta će sve da bude u top 10 i ko će da pobedi.

Back