Preslava i Lidia
Da li je ovo
Endrega? Bugarski folklor na ovom izdanju je bolji od srpskog, rekao bih. Jeste prostački u globalu i instrumentalno trubanje mi probada mozak, ali refren ima hitičnost, pamtljivost melodije i ritma i odlična je uklopljenost slogova u takt (ne znam kako se to muzički stručno kaže). Hoću da kažem da ovde ima neke pozitivne zaraze, pa je u neku čudnu ruku i OK za mene.
Eni Jurišić i Matija Cvek
Nisam neki ljubitelj dueta, a ovo mi je pride depresivno (više liči da pevaju sve je crno-crno nego crno-bijelo), iako puca visoko. Razumem ja tu patnju za nekim voljenim i ramenom za plakanje, ali ne bih na ovaj način da je manifestujem. Korektno je sve upakovano produkcijski, ali ovo je za mene
overrated, sorry!
Battle Beast
Evo jedne
Miloš-S pesme!

Uvek zavisi kakvo mi je raspoloženje za ovako nešto (ili baš volim ili ne podnosim), a u ovakvoj konkurenciji mislim da je dobro. Ima preagresivnosti, ali volim tu energiju koja podiže iz mrtvila, a prija uhu pritom. Dobro je videti da ovakva muzika opstaje i u trećoj deceniji XXI veka.
Milica Todorović
Dobar start za Milicu, kao kod većine pesama ovde. Ima malo više drame za moj ukus, ali svakako je ovo znatno bolje od očekivanja. Milica objasnila MaHrini, Tei, Antoniji, Eni i ostalima šta znači korektan tekst za ovakav žanr muzike i u konkurenciji tužnih balada sa ex-YU prostora je bez sumnje na prvom mestu.
Ami
E sad ste me zabunili. Već sam se obratio
Milanu (B), kad ono može i ovo da ispadne on. Meni prva pesma bila bolja, ali samo da nije ćaleta Vlada, a ovo mi je nekako prazno, kao da ništa nisam čuo. Poslao bih je na popravni iz energije (nivoa koji treba imati u pesmi). Nekako mi je ambivalentan osećaj prema onom prelasku na početku refrena kada kaže
Dulće Simfonije, pa ode za oktavu više.
Rag'n'Bone Man
Malo neočekivana pesma za njega, ali u suštini bolje od očekivanog. Nije loše uopšte. Optimistički zvuči. Kratko traje, pa ne mogu ni ja da dužim sa komentarom.
MØ
I
Mislim Ono se prijavila na FSC?

Moram priznati da su me smorile ovakve pesme. Ovo je slušljivo, ali nije ništa posebno, nažalost. Moglo je nešto bolje da se probere za ovako slobodnu temu.
Harry Styles
Korektno, i to je sve. Skroz je korektno, ali trebalo je još nešto da se desi u pesmi. Žao mi je što nije jer i ovde početak bude obećavajući. Mislim da će ovo da prođe u finale, jer ovako nešto više vas voli nego što ne voli.
Aleksandra Janeva
Ne, ne bih ovo sebi pustio nikada, a ako bi se pojavilo na radiju, promenio bih stanicu. Loše taj Lazar ili kako se već zove radi posao, ako mene neko pita (a ne pita me). Previše je drame u refrenu, iako trud evidentno postoji. Da, postoji, to ne mogu da osporim i ne mogu da ne cenim.
Jake Wesley Rogers
Interesantno mi je ovo. Treba se definitivno udubiti u tekst i pronaći smisao svega, tj.svako bi mogao pronaći neku poruku. Samo muzički, ovo i nije nešto što bi me zanimalo, ali kombinacija muzika + tekst, hvala lepo pošiljaocu, to već make my day, što bi se reklo.
Volbeat
Volim ovako ludački dobru energiju! Ovo možda više liči na
Hansa
Molemana nego Konstrakta na Lea. Moja podrška za ovakav tip pesama da pronađe svoj put do što boljeg plasmana.
Filip Rudan
Nije loše, s obzirom da mi se ono sa Dore od Filipa što sam čuo do sada nije mnogo sviđalo. Naprotiv! Moderno je odrađena pesma, prateći su mi stvarno sjajni i deluje mi kao čista emocija. E sad, nije baš ni nešto što bih slušao svakodnevno, to stoji. Nekako mi prekratko izgleda da traje pesma, kao da ne traje ni dva minuta.
Ylona Garcia
Kako je počela pesma jedva sam čekao da se završi. Ne bih gubio vreme u dodatnom kuckanju, a mislim da ovo i neće u finale. Not my cup of tea (tairovich) & tačka.
Glockenbach feat. Clockclock
Konačno jedna pesma kod koje je refren bolji od strofa i jedna od retkih koju znam od ranije. Napucana komercijala, ali hajde korektna, rekao bih.
Daria feat. Kush Kush
Puca visoko, ali ja nisam baš za ovako nešto. Pevačica deluje agresivno, agresivno izgovara engleski, pesma je usiljena, i... Iako je u osnovi
catchy, ne vredi, ne ide da mi se svidi, ali baš, baš ne ide.
Morissette
Lep vokal, melodija solidna, aranžman neobičan, interesantni prelazi. U nekim delovima pesma baš prija, a negde mi deluje kao kliše i smara. Možda se popravi utisak nakon više slučaja, ali za sada je utisak negde (o)srednji.
Conan Grey
Otprilike da mi je isprva delovao kao pandam Sheldon Riley sa ovogodišnjeg ESC-a - slična mi je pesma i sličan utisak, ali opet mi je ovo nakon drugog slušanja malo prijemčljivije, prizemnije i racionalno emotivnije. Ono, nije moj fah, ali ima nečega u pesmi, nije da nema. I ovo ću preslušati još koji put radi konačnog suda.
Minelli
Ovo je izgleda najveći hit ovog FSC-a, pa možda pobedi ako Konstry doživi veći bojkot. Ipak sam siguran da ovo
Milan (B) nije poslao. A možda je nepravedno optužiti
Lea za Konstraktu (iako i meni tako deluje) pored žive ove gospođice?

Mora se priznati da je ovo jedan dobar paket vredan pažnje.
Anthony Ramos
Dobro je ovo, šta znam... Ima upečatljiv i hitičan refren, neobičan eho, iako se on previše zamotao u lance. Ali može da prođe, može, može, može!
Shouse
Hm, ističe se. Ne znam kako da protumačim ovaj refren "No I won't forget you", ali u globalu mi je sve zanimljivo, privlačno i drugačije od svega ostalog što je na ovom povratničkom FSC-u prikazano.