rs Srbija 2025: Princ - Mila

Jaoj ovo njeno prenemaganje stvarno ne mogu ni da slušam. Pazi ona je sigurna da bi žiri glasao za nas, jeste kao što glasa svake godine. Bukvalno bi nas izignorisali i u polufinalu, podelili neku siću. Dobili bi poene od crnogorskog žirija i možda još par bodova. Odavno je prošlo vreme kada je žiriju fokus isključivo na vokalnim sposobnostima. Mislim da bi sa žirijem samo prošli još gore jer bi nagradio fazon one koji su dobili malo od publike tipa Adonis. A zašto bi i nagradio samo nas a ne na primer Gruziju ili Crnu Goru. Jer sinoć su stvarno svi bili na nivou i pevali perfektno i to sa mnogo zahtevnijim koreografijama i nastupima od 10-osekundnog čišćenja poda.

Budi jednom dostojanstvena i reci ispali smo šta sad, valjda će biti bolje sledeće godine, potrudićemo se da to ispravimo... A ne ovo šta bi bilo kad bi bilo, sigurno bi prošlo da je bilo ovo ili ono, te priče stvarno počinju i da nerviraju.

Tipičan RTS, uvek traži neke izgovore i objašnjenja za nešto što je njihova krivica. Ne bih ja bio tako siguran da bi ga žiri pogurao, nije ovo Slavjanski bazar pa da nagradi pevanje. Zašto bi esc žiri nagradio pesmu koja dolazi iz Srbije (znamo svi dobro kako naše pesme prolaze kod žirija), pesmu koja kasni jedno 20 godina i promašeni nastup koji svakako ne ostavlja neki wow utisak.

Tipičan RTS, uvek traži neke izgovore i objašnjenja za nešto što je njihova krivica. Ne bih ja bio tako siguran da bi ga žiri pogurao, nije ovo Slavjanski bazar pa da nagradi pevanje. Zašto bi esc žiri nagradio pesmu koja dolazi iz Srbije (znamo svi dobro kako naše pesme prolaze kod žirija), pesmu koja kasni jedno 20 godina i promašeni nastup koji svakako ne ostavlja neki wow utisak.
Ja sam taj utisak da u zirijima po Evropi sjede isključivo profesori muzike i fanovi raskošnih vokala trajno izgubio (i shvatio da nije tako 😁) nakon malog broja bodova Neveni Bozovic. Ako se dobro sjecam, nije se ni Teya proslavila.

Da me je sinoćnji ispadak pogodio - pa iskreno i nije, bilo je jasno kad su prozvali Letoniju a potom i Dansku (ili je bio obrnut redoslijed, nebitno) da nema ništa od nas, kad su nas drugi put stavili u trodjelni kadar i opet nas nisu imenovali lagano sam se počeo miriti sa tim da ispadamo jer više nije postojala nikakva vjerovatnoća da nas i treći put ubace, na kraju je bilo i više nego očigledno da su ostavljaju Grčku za kraj i da je to to.

Nastup je odisao skupoćom i vizuelno mi se dopao ali prosto nije u skladu sa pjesmom i upravo je to Princa najviše i koštalo finala (ta tema kako i na koji način se trebao predstaviti je prežvakana davnih dana), RTS kad je trebao da se isprsi i odriješi kesu sa vatrom i drugim skupocjenim efektima mi smo išli k'o posljednja bijeda (Uraganke, Teja, Luka) a sad su našli da se dokazuju na pjesmi od 5 dinara i za čiji stejdžing je trebalo potpuno suprotnu taktiku upotrijebiti - minimalizam, kapiram da su htjeli ići na to da se nešto dešava na sceni ali samo su još više uprskali stvar. 😑

Pa čak i pored (konačno) modernog nastupa nismo se uspjeli istaći jer su skoro svi ostali bili mnogo bolji i uvjerljiviji, realno u rekapitulaciji smo bili totalno nebitni, imao sam još jači osjećaj da ćemo ispasti još tokom show-a nego kad smo to iskusili sa Tijanom ali s obzirom da nada posljednja umire lagao sam se još malo i nadam se pa se nadam ali već je sve bilo gotovo.

Samo želim vidjeti da smo bili pri samom dnu polufinala i da upravo sa Princom i sa tom anti-pjesmom iskusimo najgori polufinalni rezultat ikada jer bi mi bilo baš krivo da smo po ko zna koji put ponovo bili na 11. mjestu i da nas je par bodova dijelilo od finala, više bih bio spokojniji da smo tipa 13. ili 14. sa Irskom pošto kontam da je Australija bila 11-a (Crna Gora pretpostavljam da je 15-a a Gruzija 16-a).

Joj koilko ne mogu ovu Duski i ove jadne izgovore, jeste sad je opet do zirija kojeg nije bilo, nikad nije do nas.

O njenim greskama tokom prenosa necu ni govoriti, opet se nalupetala standardno, zena ne zasluzuje da bude komentator. Bukvalno mi fanovi koji imamo full time poslove i ovo pratimo kao hobby bolje baratamo informacijama. Njoj je zeni posao da ovo prati sve ovo i da jedno godisnje izadje iz zamrzivaca, i ona dodje izjavi da KANT na malteskom znaci nesto pogrdno.

Upravo pogledah jednu emisiju o ESC-u, gde je, između ostalih, gostovao Milan Tanić – novinar i član žirija polufinala PZE '25.

Cela emisija je zapravo bila tako koncipirana da se svela na kritike ESC-a s jedne strane i pohvale s druge.
Ali zato – o kritikama na račun RTS-a ili bilo čemu u vezi s PZE-om, da li bi trebalo recimo nešto menjati, unaprediti – ni pomena, tu je sve bajno, naravno, ili u to se ne dira...već poznati AV, AV efekat.

Meni je jedna stvar odmah zaparala uši – na početku, kada je pomenuti novinar rekao da je nakon objavljivanja članova žirija PZE-a doživeo puno kritika zato što je Princu u polufinalu dao 12 poena.
Nije čak ni dao odgovor tipa: po zadatim kriterijumima sam glasao, konkurencija je bila slaba, pesme loše – bilo šta pa da bar razumem.
Već: „Dao sam mu 12 poena jer je na toj probi i u tom trenutku, u toj konstelaciji, jednostavno najbolje pevao te večeri.“

Godine mu ne manjkaju, tremu kao novinar vidim da nema, ali ovakav odgovor... stvarno presmešan u najmanju ruku.

Elem, sem onih nama vidnih ,,omladinaca", koga li sve RTS dovodi u žiriju i da li im samo na papiru daju uputstva koje ovi usput i ne pročitaju, ili ipak i popričaju sa njima, što sam realno i mislio. Ovo što odgledah, pa to je tragikomedija, od neupućene voditeljke pa do gostiju, njihovih komentara i mišljenja.

Zdravlje Bože, pa da dogodine ne gledamo Dušku. 😌 Ta žena je izgubila svaki dodir sa realnošću, od neukusnog komentarisanja na nivou ozlojeđene babuskere, preko ovih bednih izgovora kako smo dali sve od sebe i kako bi žiri glasao za nas. To možda može da prođe kod random osobe koja rekreativno prati ESC, ali kod ljudi, poput forumaša koji su godinama uz ESC i imaju poneku svest i izvesno znanje o celom događaju, ovakve izrečene nebuloze jednostavno vređaju intelekt.

Da, apolutno nije smesno vise, razumem da je do pre koju godinu mozda nekome jos bilo i zanimljivo to lupetanje koje onda postane meme, ali meni stvarno sad vise nije.

Daily Viral Spotify 15.05.:

:fi: 35
:ch: 38
:be: 57
:se: 64
:pl: 67
:no: 70

*Pored Gruzije i Crne Gore najslabije se kotiramo.

** Nakon četiri meseca Mila je napokon prebacila preko milion strimova.

Miljan Tanić je veliki fan ESC.Pa on je rekao da mu je Princ bio najbolji te večeri.

Meni je Duška do pre par godina bila zanimljiva, tačnije voleo sam da slušam njene provale. Međutim, ove godine sam prebacio na yt jer je postala nepodnošljiva, zrači nekom negativnom toksičnom energijom.

Mislim da nema potrebe da odmorimo koji godinu od Esc-a, kako neki pisu, pa nije smak sveta ispasti jednom u7 godina pa odmah gledati sta da se menja.
Cak verujem da bi odmah ugurali Kosovo na Esc ako Srbija ne ucestvuje, pa onda nas iz bojkota ne bi ni bilo nadalje.
Takodje i Pze, bilo bi dobro da imamo manje pesama, ali sta bi nam Rts ponudio u tih 10ak? Ovako od 30 proberemo 🤷🏼‍♂️ Ne vidim ni tu problem sto imamo 30 pesama, Litvanija ima jos vise pa odlicno prolazi, Svedska takodje. Problem je sto izvodjaci nisu zainteresovani i kreativni ili imaju stav kao Mimi…

Da su sve zemlje odustajale nakon ispadanja bilo bi istih 26 zemalja svake godine i niko vise.

Miljan Tanić je veliki fan ESC.Pa on je rekao da mu je Princ bio najbolji te večeri.
Da, rekao sam. Zato što jednostavno jeste. I u tome se složio ceo žiri 😂 ali da moram da crtam u svakom gostovanju da je kriterijum pevanje, nastup, ceo paket... I da se ne posmatra ništa u vakuumu, nego u odnosu na druge pesme...

A za kritike što jutros na Blic TV nismo kritikovali RTS... Pa nije bio tema RTS. Ali ja jesam rekao:

- Da nastup i pesma na ESC nisu imali međusobno mnogo veze
- Da izvođači moraju kad hoće da se prijave na PZE vide malo šta su trendovi, a ne da slušamo garažni rok koji ni mama i tata neće da slušaju

Nije RTS kriv za to kakve pesme dobije.

Plus, da, Princ nas je tada sve kupio pevanjem, pošto... Pa setite se samo drugog polufinala. I onda sve ostalo klikne, jbg. Niko nije rekao da je Mila najbolja pesma na svetu.

A jutros sam imao pune ruke posla s drugim gostom koji kaže ESC izgubila kompas i nema muzike i mora Evrovizija na pauzu da vidi kako i šta dalje i pričom o Izraelu i ZAŠTO NISU PRIKAZALI DA SU BILI INCIDENTI.

I čovek hoće da svi imamo Sanremo i više IZVOĐAČA KOJI SEBE NE UZIMAJU ZA OZBILJNO. Da, Rodolfo Čikilikvatro i ostali "veseljaci" iz tog perioda su BAŠ unapredili Evroviziju.

Ostalo što sam ja rekao za ESC ove godine, ne znam šta je pogrešno? 😂

A pošto sam član OGAE još malo dve decenije, ako nekog baš zanima za žiriranje na PZE, pišite direktno. RTS da smernice, ali se ne meša. Plus, posao polufinalnog žirija je između ostalog i da napravi šareno finale i dobru TV emisiju. E sad, s pesmama kakve smo imali ove godine, šta je, tu je.

Last edited:
Back