at Austrija 2025: JJ - Wasted Love

Drugo polufinale na ORF-u je gledalo do 661.000 gledalaca, uz šer od 32% za 12+ populaciju, što je najveća gledanost polufinala od 2016. godine. Naročito se ističe gledanost kod mlađe populacije, pa je šer čak 45% u ciljnoj grupi 12-29.

Glasove austrijskog žirija po šesti put saopštiće Philipp Hansa, voditelj radija Ö3. Komentator prenosa i ovaj put biće Andi Knol. ORF će u saradnji sa nemačkim ARD-om emitovati pre finala, od 20.15 "ESC Odbrojavanje", kao i after šou po završetku finala, koje će uživo iz Bazela voditi Barbara Šeneberger.

Nzm toliko se prica o povratku maternjih jezika na esc da bi mi bilo malo bezveze da opet dobijemo pobednika na engleskom, samo zbog toga ne zelim da pobedi 🥴

Što se mene tiče, nastup je samo potvrdio da je ovo pobednik 😍 Bilo bi još bolje bez crno-belog efekta ali nećemo cepidlačiti, jednostavno je sve premoćno.

Očekujem rutiniranje kod žirija slično kao Nemo prošle godine a kod publike....taman dovoljno za ukupnu pobedu.

Prošli ESC u Beču nam je ostao u lepom sećanju, neka se istorija ponovi 🙏

• Love
Reactions: Lux
Sve više onako eksterno sumnjam u taj ishod, i sve manje ga vidim kako se dešava, ali moj lični stav, od trenutka kad sam prvi put čuo pesmu pa do danas, bez promene glasi dabogda pobedio ❤️🤍❤️

U principu, dobro sam ga uporedio sa Gjonom, jer je stvarno broj bodova priblizan. Zasluzena pobeda u ovoj godini i nadam se Salcburgu, Mocartovom gradu 🙂

Čestitke, zasluženo. Nisam u poslednje vreme verovao u pobedu, na momenat mi je zadelovala pesma kao neprijemčiva publici. Osvojio je 50-ak tvt manje od Nema, tako da i nije napravljena neka razlika u tom smislu.

Čestitke, zasluženo. Nisam u poslednje vreme verovao u pobedu, na momenat mi je zadelovala pesma kao neprijemčiva publici. Osvojio je 50-ak tvt manje od Nema, tako da i nije napravljena neka razlika u tom smislu.
Slazem se, uostalom pobednik publike, ne racunajuci Izrael, je osvojio 80 bodova manje nego proslogodisnji pobednik publike.

Дечко стварно лепо пева и имао је одличан наступ. И напокон неко ко изгледа нормално и уобичајено. Мени песма и даље није села како треба и следећи пут ћу је врв чути на отварању финала у Бечу

Cestitke Austriji na pobedi, moja prva Evrovizija uzivo je bila u Becu 2015., nadam se da cu ponovo prisustvovati sledece godine.

• Like
Reactions: Lux
Zaslužen pobednik ❤️ Bukvalno je spasao Evroviziju od potpunog kolapsa.

Wasted Love je jedina pesma koja me je potpuno naježila na prvo slušanje. Nisam smeo da se nadam pobedi, jer sam kao i većina ljudi mislio da će biti previše konkurenata za televote. Na kraju je kod publike bio 4. (3. ne računajući Izrael), sa samo 20 poena manje od Švedske, tako da je publika očigledno prepoznala vanserijski talenat. Takođe, bio je vokalno izvanredan večeras 👏🏻👏🏻👏🏻

I hvala žiriju što nas je još jednom spasao. Koliko god nekad bili odvratni, (jedva) uspevaju da koliko-toliko sačuvaju interes i integritet takmičenja.

Честитке, није ми био међу фаворитима али заслужено је побиједио

Још једна Српкиња побједница Евровизије хехехех

Generalni direktor ORF-a, Roland Vajsman: „Ova ljubav nije bila uzalud protraćena; stigla je do cele Evrope i impresivno je uzvraćena. Čestitamo Džej-Džeju na njegovom fantastičnom nastupu i ponosni smo što smo ga pratili na njegovom putu ka uspehu, baš kao što smo to učinili sa Končitom Vurst. I tako, nakon 60. godišnjice pre deset godina, Pesma Evrovizije će takođe biti u Austriji za 70. izdanje takmičenja. Rad počinje sada, kao i uzbuđenje zbog ovog događaja.“

Direktorka programa ORF-a, Stefani Grois-Horovic: „Džej-Džeje, sa svojim zlatnim glasom i čeličnim živcima, osvojio si svet i učinio celu naciju ponosnom! Zahvaljujem ti se od srca i radujem se Evroviziji 2026. u Austriji.“

Foto: ORF/Roman Zach-Kiesling

RZK01644.webp

RZK01667.webp
RZK01720.webp
RZK03011.webp

JJ sa sestrom Yasmin

RZK01860.webp

JJ sa Končitom Vurst

RZK01883.webp

Back