rs Srbija 2025: Princ - Mila

Nastup iz polufinala jedva prešao 300.000 pregleda na Jutjubu. 🙁
To će biti najmanje gledan nastup Srbije ikada...

Moj "marketing" u Austriji 😉– među prijateljima, ali i familijom– pokazao se kao najbolji potez kada je došlo vreme za glasanje odavde.😊

10 Punkte für Serbien! 🤞
(Danke schön, Österreich!)
💪🤞😛😁

Što se želja tiče za narednu sezonu, imam samo tri — ali su konkretne:

1. Džordži – da raznese PZE 2026, znam da može, ali sa pesmom u svom prepoznatljivom fazonu. Ništa više od nametnutih pesama i slabih performansa poput onog iz 2024. Vreme je da mu se da sloboda i bude samo svoj.

2. Bojana Stamenov – nemam sumnje da bi ponovo došla u Austriju, gde je bar ova austrijska fan baza ali i publika i dalje puno voli, pamti i rado je se seća. Njen dolazak ,,kući" bio bi pravi boom kod austrijskih fanova, to znam iz ličnih kontakata.

Ali, bez sledeća dva uslova, teško da bi Bojana učestvovala u bilo kom formatu iako je razmišljala. Na žalost opet dolazim na temu davanje slobode umetniku :

● da njen tim i bend urade bluz ili džez stvar, u njenom fazonu

● da joj se dozvoli da celu pesmu otpeva na engleskom

3. Zorja – naravno. Treća na listi, razlog- ne želim da isključivo i samo ona i braća Pajići rade pesmu i nastup.
Neophodno je uključiti ozbiljan tim, kako za produkciju pesme, tako i za kompletan autorski rad. Ako, na primer, Tea Spirić ponudi vrhunsku stvar — zašto da ne? Rado.

Moj "marketing" u Austriji 😉– među prijateljima, ali i familijom– pokazao se kao najbolji potez kada je došlo vreme za glasanje odavde.😊

10 Punkte für Serbien! 🤞
(Danke schön, Österreich!)
💪🤞😛😁

Što se želja tiče za narednu sezonu, imam samo tri — ali su konkretne:

1. Džordži – da raznese PZE 2026, znam da može, ali sa pesmom u svom prepoznatljivom fazonu. Ništa više od nametnutih pesama i slabih performansa poput onog iz 2024. Vreme je da mu se da sloboda i bude samo svoj.

2. Bojana Stamenov – nemam sumnje da bi ponovo došla u Austriju, gde je bar ova austrijska fan baza ali i publika i dalje puno voli, pamti i rado je se seća. Njen dolazak ,,kući" bio bi pravi boom kod austrijskih fanova, to znam iz ličnih kontakata.

Ali, bez sledeća dva uslova, teško da bi Bojana učestvovala u bilo kom formatu iako je razmišljala. Na žalost opet dolazim na temu davanje slobode umetniku :

● da njen tim i bend urade bluz ili džez stvar, u njenom fazonu

● da joj se dozvoli da celu pesmu otpeva na engleskom

3. Zorja – naravno. Treća na listi, razlog- ne želim da isključivo i samo ona i braća Pajići rade pesmu i nastup.
Neophodno je uključiti ozbiljan tim, kako za produkciju pesme, tako i za kompletan autorski rad. Ako, na primer, Tea Spirić ponudi vrhunsku stvar — zašto da ne? Rado.
Ja sam za to da ide Dragana Mirkovic interno.

Najveći šok mi je potpuni ignore dijaspore na Malti i u Luksemburgu. Očekivao sam velike poene jer su male države a proporcionalno broju stanovnika živi dosta naših ljudi.
Nula od Malte mi je stvarno za ne poverovati, s obzirom na broj naših ljudi. Treba biti majstor da se to postigne da u konkurenciji 15 pesama ne budemo ni među prvih 10! :ROFLMAO: Pa od njih smo i za Luke Blacka dobili u finalu bodove.
Isto tako i Australija - neverovatno da ni bod nismo mogli da zakačimo od njih!

Realno, nismo apsolutno zaslužili finale ove godine, ali mi smo bre ljudski pukli. 😞

Australija nam nije davala ništa ni prethodnih godina, tako da se od naših tamo realno ne može ništa očekivati. Verovatno ih ESC zanima kao i lanjski sneg.

A sama činjenica da smo zajedno sa Irskom, Gruzijom i Češkom na poen razlike prsli kao oblande, jasno govori da je Evropa zapravo bila decidna i jednoglasna da nismo trebali da se nađemo u finalu i to jeste surova realnost. Jedino se Australija tu malo izdigla po broju glasova, ali u principu je to to.

Ne volim ni za jednog našeg predstavnika da kažem da je najgori, pa čak ni za one koji mi se nikada nisu svideli. Ali statistike nažalost govore da je tako. Stvarno mi ga je baš žao, nije ovo zaslužio.

Nije baš da nije zaslužio, svesno je ušao u celu priču sa pesmom ispod svakog standarda. Odavno pričamo da je jedino žalosno što je kapacitet i talenat potrošio na tako nešto... ne možeš ići na ESC sa pristupom i stavom da si ostvario svoj san, a nemaš elementarnu stvar da bi bio iole konkurentan, jbg.

Ne volim ni za jednog našeg predstavnika da kažem da je najgori, pa čak ni za one koji mi se nikada nisu svideli. Ali statistike nažalost govore da je tako. Stvarno mi ga je baš žao, nije ovo zaslužio.
Ti ga Aleksa žališ kao da je ne daj Bože umro.
Meni nije ovoliko bilo svejedno da li je Srbija u finalu ili ne još od Tiće Bogićević.

Nema šta da se žali. Svesno se prijavio za takmičenje koje zna se šta traži. A ako mu nije bilo jasno šta traži, neka pogleda naziv - PESMA ZA EVROVIZIJU. On je očigledno ciljano došao sa pesmom kojom jeste, što je meni od izlaska pesama pa do današnjeg dana potpuno mind blowing. Dve godine je vagao, a izvagao ovo. Mislim, sam pao sam se ubio.

Iskreno dobro je, nakon cele sezone pisanja hvalospeva i pokusavanja da se na silu digne hajp (i bulingovanja svih nas kojima je od pocetka bilo jasno da ovde pomoci nema), samo bi nam jos falilo danas da citamo kako je Princ ostecen i kako nas Evropa mrzi pa smo zato pukli.

Pa žao mi je svakoga ko uloži toliki trud i ostavi srce na sceni kao on. Dečko se stvarno svih ovih meseci trudio da nas što bolje predstavi i sve što je bilo do njega odradio perfektno. Dao je više od 100% sebe.

Mogu samo da mislim kako je njemu, dao je dušu u ova 3 meseca a na kraju ostvario najgori plasman ikada za Srbiju. Teško je nositi se sa tim. @Nanulina

S obzirom da u intervju-u na Aerodormu priča kako javnost ove godine u Srbiji ne zanima ESC zbog stanja u državi, te da je možda POLITIKA kriva što ni jedna ex-yu zemlja nije prošla, ne da mi ga nije žao, nego mi je drago što je bio tu gde i jeste, žao mi je onih 5 glasova što sam poslao takođe. Jer ne vidi problem zašto nije prošao dalje već priča kako je to sve njegov san, nije mu jasno što su ljudi na Tvitteru odmah krenuli da pričaju da neće proći u finale, pa je rekao novinare da pitaju ljude sa Tvitera, totalno bacajuci ignor na to da su bilu upravu, ne razume kritike za nastup, jer su oni tako hteli od pocetka da bude.

Last edited:
Ma ljudi, ja kad sam prvi put preslušavala pesme sam se bukvalno smejala čim sam čula onaj zastareli zvučni "svetlucavi" efekat (chimes) koji se redovno koristio za one užegle baladetine iz 90ih tipa Srećni ljudi uvodna špica.
Mada i te pesme su simfonija za Milu.

Back