hr Hrvatska 2026

Ma da me postede Jakova i ostalih smaraca slicnih njemu
I kad ce se ove Lelek zene rijesit ovog Marina vise

Da i ja sam spominjao Jakova ovde, bilo bi lepo da se prijavi i iskoristi ovu popularnost, lagano bi uzeo televote na Dori. Mada mislim da je njemu sad više fokus na nastupima.

Tautumeitas su dobar aktuleni orijentir za one koji žele da im evrovizijska pesma bude dominantno etno ili world music, Ukrajinici takođe.

Džaba lepo pevanje, ako to ne dolazi lepo napakovano i vizuelno raskošno, toliko da privuče pažnju i ljudima koji inače ne mogu da registruju emociju koju možemo mi koji govorimo jezik. Slično je i sa balkanskim baladama.

Dora 2026. u Zagrebu

HRT je službeno objavio da će se Dora 2026., hrvatski nacionalni izbor za Euroviziju, održati u Zagrebu. Natjecanje se vraća u hrvatsku metropolu kao dio širih planova poboljšanja efikasnosti i produkcije za 2026. godinu. Iako je Opatija dugo bila tradicionalni dom Dore, događaj je dosad sedam puta održan u Zagrebu, posljednji put 2024.

U svojem priopćenju HRT je istaknuo da je cilj ove odluke unaprijediti produkcijsku i organizacijsku kvalitetu događaja. Televizija se zahvalila Gradu Opatiji na gostoprimstvu i godinama uspješne suradnje, naglašavajući da će se njihovo partnerstvo nastaviti i na budućim projektima.

Dora 2026. bit će emitirana uživo na HTV-ovim kanalima, platformi HRTi i na HRT-ovoj web stranici, a natjecanje je zakazano za veljaču 2026. Ovogodišnja selidba poklapa se i s nekoliko važnih jubileja i događaja: 100. obljetnicom radijskog emitiranja u Hrvatskoj, 70. obljetnicom televizije te drugim velikim događajima poput Zimskih olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva.

S obzirom na to da će prijave pjesama biti zatvorene 23. studenoga, stručni žiri uskoro će odabrati 24 natjecateljske pjesme te četiri pričuvne. Pobjednik Dore 2026. predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu 2026. u Beču.

Znači službenu priču su tako upakirali, a neslužbena je vjerojatno da režu troškove na Dori zbog para za svjetsko prvenstvo i ZOI... Kako god, podržavam da bude u Zagrebu.

Šuška se da su na Doru prijavili pjesme Marcela, Devin Juraj, Hiljson Mandela, Lelek a kao autor jedne pjesme i prošlogodišnji pobjednik Baby Lasagna.

Dora je u usponu ocigledno, ako je ovo tacno ocito ce se i naredne godine podizati lestvica jos vise

Bravo za komsije

Само да не изаберу погрешно као ове године поред два очигледна избора...

Generalno Zagreb nam je donio dobre pobjednike i skoro pa uvijek super rezultate.

1999. - Doris Dragović - Marija Magdalena (4.mjesto)
2001. - Vanna - Strings of My Heart (10. mjesto)
2002. - Vesna Pisarović - Everything I Want (11. mjesto)
2005. - Boris Novković - Vukovi umiru sami (11. mjesto)
2024. - Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim (2. mjesto)

Nekako po meni Hrvatska je zemlja sa najvise tragedija na ESCu po meni. Posevsi od Vesne Pisarovic, Borisa Novkovica koji nije zavrsio u top 10, Feminnemke koje su ispale u polufinalu, pa i ta ukradena pobeda Baby Lasagni, bas su komsije imale puno nepravdi.

Još više je tragedija bilo na Dori. 🥲 Da smo koji put znali bolje birati...

Back