225. FSC - VS

Uh, ja sam se usudio da po prvi put rangiram oba pf i ostajem pri početnom utisku da mi je ovo prilično solidno izdanje ☺️
Gledao sam da uklopim preferencije i trenutni vajb i ništa od predloga mi nije kritično. Ove dvojčice mi jednostavno nisu legle, no hard feelings 🤝

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Argy - Tataki
Arnór Dan - Stone By Stone
Chica Sobresalto - Fusión del Núcleo
Chris Holsten – Wish I Never Met You
Evangelia - Fotiá
Grant Knoche - Custom Hell
Griff - Black Hole
Ida Prester - Minuta
Joji - Glimpse Of Us
Owlle - Mirage
Zoe Wees - Control

⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Doja Cat - Say So
Jérémy Frerot - À la vie qu'on mène
Joyce Jonathan - On
Martija - Ne voliš
Ray Dalton - In My Bones
Tijana Dapčević - Reset
Timmy Trumpet - Just In Case
Tommaso Paradiso - Piove in discoteca
Tor Miller - Surrender

⭐ ⭐ ⭐

Alec Benjamin - Let Me Down Slowly
Ben Platt - Older
Gina - Pepeo
Goca Stojićević - Zagrli me i oprosti mi
India Shawn - Don't Play With My Heart
Jonathan Roy - Good Things
Kejsi Tola - Me ke mua
Kralj Čačka - Moj Avatar
Ollie Gabriel - Running Man
Sam Fender - Getting Started
Severija - Zu Asche, Zu Staub
Zoi - Jasno mi je

⭐ ⭐

Akis Deiximos - Tsigara
Aya Nakamura - Djadja
David Temelkov - Ne diži ruku
Eden Muñoz - Chale
Enisa Nikaj - Count My Blessings
Geoffrey Oryema - Makambo
Irkenc Hyka - Asaj
Marija Mikić - Kako nam je bilo dobro
Zaho - Ma lune
Hvala Dodo na lepoj oceni 😇
 
Stigao prvi presek :love:
Moram priznati da su muskarci bili dosta vredniji.

Musko polufinale (8 glasaca):
42
41
36
35
34
32
30
30
24
23
23
21
19
18
17
11
10
9
9
0
0




Zensko polufinale (3 glasaca):
24
20
15
12
12
11
10
10
9
9
8
8
7
7
5
2
2
2
1
0
 
Last edited:
S obzirom da nemam previše slobodnog vremena, ovaj put ću se fokusirati da detaljno preslušam samo moje polufinale, a suprotno koliko uspem. Meni ovaj FSC nije uopšte loš, ima zanimljivih pesama, jedini je problem što su pesme dosta ujednačene.
Razlika između pesme kojoj dam npr. sedam poena i one kojoj dam tri poena je minimalna. Takođe, mnogo je pesama koje treba da ostanu bez poena. Na ovakvim izdanjima se najbolje vidi manjkavost evrovizijskog načina glasanja. Sve bi to moglo da bude dosta bolje i pravednije organizovano uz drugačiji sistem glasanja, ali da ne idem u offtopic...
Za moj predlog, finale ne očekujem, ali to sam znao i u trenutku prijave. Pesma je takva da ili će se nekome dopasti odmah ili neće ni posle deset slušanja.
Što se preslušavanja tiče, ja sebe žanrovski ne ograničavam, tako da mogu da dam 12 poena i roku, i repu, i turbo-folku, a isto tako mogu i 0 poena. Vrlo je mali broj pesama koje nakon jednog ili dva slušanja znam da mi se sigurno neće dopasti. Na ovom izdanju to je jedino Argy, izvinjavam se pošiljaocu, ali meni užasno neprijatna pesma.
 
Pa ja preslušavam samo ono za šta znam da postoji šansa da mi se svidi jer ima dosta pesama koje jednostavno nisu za mene i znam da mi se neće sviđati ni nakon 10. slušanja, a pesme koje upale na prvu su one koje najviše nagradim na kraju.
Bukvalno ja otkako se takmičim.
 
Samo da ostavim svoje komentare. Meni je ovaj FSC nekako lep. Nemam bas puno odlicnih pesama, ali u proseku ostavlja lep utisak. Cak i one pesme koje mi se manje dopadaju, su mi nekako lepe (dobro, ne bas sve). Za sada mi prednjace dame.

MUSKO POLUFINALE

1. Akis Deiximos - Tsigara
- Lepo otvaranje. Volim ovakve grcke pesme. Naravno, podseca na nase obrade grckih pesama, ali nema veze.
2. Alec Benjamin - Let Me Down Slowly - Da neko drugi peva sa zrelijim glas mnogo vise bi mi se dopalo. Dopada mi se, ali njegov glas mi kvari pesmu.
3. Argy - Tataki - Zao mi je, ali ovo mi se ne dopada. Cak ne mogu ni smatrati da je to pesma. Vise mi je instrumental, a takve pesme ne prolaze dobro kod mene cak iako mi se dopada instrumental.
4. Arnór Dan - Stone By Stone – Bilo mi je obecavajuce na prvo slusanje. Mislim, vise mi se dopada, nego ne dopada, a ne znam konkretan razlog sto me nije kupilo na kraju. Ne znam. Mozda ce kasnije.
5. Ben Platt - Older
- Lepo je ovo. Lep spot, strofe su mi bolje od refrena. Zavrsnica dobra.
6. Chris Holsten - Wish I Never Met You - Zanimljiv refren. I ovde mi je problem glas. Ali cuje se dobra pesma.
7. David Temelkov - Ne diži ruku - Mnogo vise mi se dopalo njegovo pevanje u X factoru nego sad. A ima odlicne pesme. I ovo mi je dosta dobro, ali on mi smeta.
8. Eden Muñoz - Chale - Izdvaja se od drugih pesama, malo je zivlje. Ali kod mene je samo ok. Dosta je ravno za ovakvu pesmu.
9. Geoffrey Oryema - Makambo - Ok mi je do nekog vremena i cak mi prija, ali posle vec ne. Da ima nekih malih promena u pesmi bilo bi dosta bolje. Ovako ce mi ostati ispod radara. Nazalost.
10. Grant Knoche - Custom Hell - Zanimljivo mi je ovo. Da su strofe bolje i da je drugaciji kraj, bilo bi odlicno, ali i ovako mi se dopada.
11. Irkenc Hyka - Asaj - Albanski mi lepo zvuci u baladama. Prija mi ovakva laganost u pevanju. Lepo.
12. Jérémy Frerot - À la vie qu'on mène - Ovo mi na prvo slusanje nije privuklo paznju, a kada sam posle slusao i video da sam je nisko rangirao, iznenadio sam se, jer ne zasluzuje tako nisko. Za sada je fino napredovala. Sto bi se reklo, lepo tece pesma.
13. Joji - Glimpse Of Us - Osecaj da sam ovakvu pesmu cuo jos pre xx godina i nakon posle toliko godina se obradujem kad je opet cujem. Strofe su mi savrsene, refren mi je isto dosta dobar, ali mi je malo slabiji. Jako lep glas.
14. Jonathan Roy - Good Things - Lepa pesma, ali mi se glas, manir pevanja ne dopada. Refren je snazan sto je plus.
15. Kralj Čačka - Moj Avatar - Ne mogu reci da mi se ne dopada, ali nije nesto sto bih ovako pustio. Vise mi smeta njegov nacin pevanja.
16. Ollie Gabriel - Running Man - Ako ne racunam uvodnu pricu, uvodni instrumental mi je bas dobar. Refren mi je mozda repetativan, a nije mi odlican, pa mi je to problem. Glas je plus.
17. Ray Dalton - In My Bones - Dobro je ovo. Refren mi ostaje u glavi, a i njegov glas mi ide uz ovakvu pesmu.
18. Sam Fender - Getting Started - Sasvim ok. Nista posebno mi, ali ne smeta da poslusam.
19. Timmy Trumpet - Just In Case - I ovo mi je jedna od pesama koja je nisko bila bez nekog razloga. Dopada mi se, ima to nekog ritma koji mi je sasvim ok. Dobar glas. Ima sanse da napreduje jos.
20. Tommaso Paradiso - Piove in discoteca - Lepo. Nenametljivo, mada nije konkuretno, ali mozda se izbori za neki dobar plasman. Malo italijanskog da cujemo u ovom izdanju.
21. Tor Miller - Surrender - Savrseno zatvaranje. Ovo me podseca na Mando Diao – Gloria, a jako volim tu pesmu. Voleo bih ovako nesto da cujem i na ESC.


DAMSKO POLUFINALE

1. Aya Nakamura – Djadja
- Zanimljivo. Mozda mi ovo viseputno ponavljanje Djadja malcice smeta, ali dopada mi se. Malo brze na samom pocetku pf-a.
2. Chica Sobresalto - Fusión del Núcleo - Pesma koja polako napreduje na listi. Nije mi TOP, ali mi se utisak popravlja nakon par slusanja. Drugi deo pesme mi se dopada kada malo “nagazi”, moglo je malo vise toga da bude.
3. Doja Cat - Say So – Pesma kao pesma mi je sta ja znam, onako, ali mi nekako njen glas ide uz ovu pesmu. Fino za neku laganu playlistu.
4. Enisa Nikaj - Count My Blessings - Bogata za sirotinju. Ok je, nemam neku zamerku, za sada je nisko, ali ostavicu prostora za napredak.
5. Evangelia – Fotiá - Mene ovo malo podseca na Adromache u smislu lenjog pevanja ili je ovo trebalo da bude zavodljivo. Pocetak mi se dopada i obecavajuce mi, ali strofe su mi nezanimljive, dok mi je refren bolji. Cak i zivlji instrumental prie strofa nije uspeo da je malo razmrda. Lepo izgleda. Mozda cak mislim da ova pesma nije za nju. Steta, a pesma kao pesma mi je dosta dobra.
6. Gina – Pepeo – Lepo. Nenametljivo, a opet mi primetno. Vizuelno mi takodje lepo.
7. Goca Stojićević - Zagrli me I oprosti mi – Bravo za ovo. Cujem je bar jednom na poslu. A inace, meni jedna od njenih omiljenih pesama. Hrabro.
8. Griff - Black Hole – Meni je refren jako poznat, ali ne mogu da se setim koja je pesma u pitanju. Usput, dopada mi se refren. Ona kao ona, mi privlaci paznju, pogotovo taj njen rep. Opsti utisak je dobar, ali moglo je bolje. Moze da napreduje. Edit: Petar me je podsetio da refren podseca na Sarah-22 (Irska 2019).
9. Ida Prester – Minuta – Lepo mi leglo dok sam radio vezbe i kazem sebi izdrzi jos minut. Moglo bi ovo da bude prijatno iznenadjenje. Nisam bas nesto za ovako nesto, ali ovde je sasvim druga prica.
10. India Shawn - Don't Play With My Heart – Iznenadio sam se kada sam video da je ovo pesma od prosle godine, a rekao bih da je od najmanje pre 30 godina. Ne mogu reci da mi se ne dopada, fino mi je ovako kad pustim da ide sa playliste, ali mi nije takmicarska numera. Svakako pohvala za izbor.
11. Joyce Jonathan – On – Prijatan glas, prijatno za slusanje, verujem da ce se ovo kvalifikovati u finale. Ima dosta slicnih pesama, pa cu videti kako cu rangirati.
12. Kejsi Tola - Me ke mua – Volim festivalske pesme, a ovo je bas jedna onako prava festivalska pesma. Jos balada.
13. Marija Mikić - Kako nam je bilo dobro – Svaki put kad krene da peva imam utisak da je u pitanju Severina-Alcatraz. Pesma mi je ovako ok, ali ne ostavlja neki upecatljiv utisak, osim taj pocetak strofa. Da je nastavljeno u tom fazonu bila bi mi bolja. Ali dopada mi se njen glas.
14. Martija - Ne voliš – Mislim da ona moze mnogo vise i bolje od ovoga. Ne kazem da je lose, ali mi se pesma i njen glas ne isticu. Nije neki moj fazon, ali nadje se nesto i za mene. Ovaj put mi je samo ok.
15. Owlle – Mirage - Jos jedna lepa festivalska pesma, pa jos uzivo i sa nastupom. Ozbiljno se shvatilo ovo live-on-tape.Kompletno. Svidja mi se.
16. Severija - Zu Asche, Zu Staub – Cudne li pesme. Od dosade, do jako dobrog dela, pa opet, slabasno, pa dobro. Taman me zainteresuje, a onda zatisje, pa opet. U stvari, ova pesma mora da se gleda. Za sada mi je van rang liste, jer ne znam kako da je rangiram.
17. Tijana Dapčević – Reset – Njena mi medju boljim pesama. Fin spot. Vise mi prijaju njene balade, nego brze pesme.
18. Zaho - Ma lune - Nemam nijednu zamerku. Po meni je ovo jedna kompletna pesma. Od glasa, pesme, spota. Sve je na svom mestu.
19. Zoe Wees – Control – Meni je pocetak, prva strofa, malo klimava, kad to prodje sve ostalo ostavlja jako dobar utisak. Glas mi je interesantan; ponekad na trenutak pomislim da peva neko musko, pa mi zvuci pomalo kao duet. Svakako zanimljivo.
20. Zoi - Jasno mi je - Ovo mi se ovako dopada, ali kad uporedim sa ostalima, nekako ostavlja slabiji utisak. Ne znam, mislim da ce zavisiti od momenta kada cu glasati. Moze da ide visoko, a opet moze da bude nisko.

Laku noc.🥱😴
 
Glasao sam.Ne znam odakle ova kladionica na kojoj sam na dnu ,znači da ništa od finala.Šteta zbog pjesme.:cry:
Zašto sam bio siguran da je Alec Benjamin već bio na FSC?Glas i boja, sve mi slići na Bena Dolića.
 
Ja ne vidim scenario u kom ne prolazim u finale 😍

Nadam se da nisam izbaksuzirao sad.
 
De ovaj Tinto tintu prolio dabog da 🤬
Tinta ce poskupeti na crnom trzistu (dobio dojavu), pa se ne prosipa tek tako.🤔
Nadam se da je dodo suprotnog pola od mene.
I ja se nadam. 😒

Kod doda:
"Tu gde si doveo me
samo na korak je dno
jos jednom poslusaj me
ja ne zasluzujem to."

S obzirom da nemam previše slobodnog vremena, ovaj put ću se fokusirati da detaljno preslušam samo moje polufinale, a suprotno koliko uspem. Meni ovaj FSC nije uopšte loš, ima zanimljivih pesama, jedini je problem što su pesme dosta ujednačene.
Razlika između pesme kojoj dam npr. sedam poena i one kojoj dam tri poena je minimalna. Takođe, mnogo je pesama koje treba da ostanu bez poena. Na ovakvim izdanjima se najbolje vidi manjkavost evrovizijskog načina glasanja. Sve bi to moglo da bude dosta bolje i pravednije organizovano uz drugačiji sistem glasanja, ali da ne idem u offtopic...
Za moj predlog, finale ne očekujem, ali to sam znao i u trenutku prijave. Pesma je takva da ili će se nekome dopasti odmah ili neće ni posle deset slušanja.
Što se preslušavanja tiče, ja sebe žanrovski ne ograničavam, tako da mogu da dam 12 poena i roku, i repu, i turbo-folku, a isto tako mogu i 0 poena. Vrlo je mali broj pesama koje nakon jednog ili dva slušanja znam da mi se sigurno neće dopasti. Na ovom izdanju to je jedino Argy, izvinjavam se pošiljaocu, ali meni užasno neprijatna pesma.
Na kakav nacin glasanja si mislio? Moze i u temi Pravilnik da odgovoris. Ne bi bio offtopic.
 
Malo mi dosadno, pa evo kratke komentare i od mene.

1. Akis Deiximos - Tsigara - Sam pocetak me bas vuce na neku pesmu Dzenana Loncarevica. Ne smeta mi ova pesma kao sto mi grcki turbo(?)-folk inace smeta, ali nije ni da ce mi biti na vrhu.
2. Alec Benjamin - Let Me Down Slowly - I meni ovde najvise smeta glas, iako mi je pesma sama ok, ali vise mi zvuci kao nesto sto bi slusao pre 5-6 godina i sad mi vise nije dotoliko interesantno.
3. Argy - Tataki -
Kao sto sam rekao na slusanju: Bole me mozak od ovoga.
4. Arnór Dan - Stone By Stone -
Jako lepoo, mozda mi fali da se malo pojace instrumenti na kraju i da veci bum, ali je svakako odlicno.
5. Ben Platt - Older -
Tekst mi je iskreno vise cringe, iako je melodija ok, ali ne razumem kako se islo od Heroin na ovo :D
6. Chris Holsten – Wish I Never Met You -
Ne znam dali sam u pravu sto zamisljam ovo na Melodiju. Malo previse falseta za moj ukus, ali svakako moze da se poslusa.
7. David Temelkov - Ne diži ruku -
Dizem ruke, nije nesto sto bi slusao.
8. Eden Muñoz - Chale -
Lepo. Nista vise od toga, ali uopste ne smeta.
9. Geoffrey Oryema - Makambo -
Ovo bi bilo isto kao i pesma gore, ali previse traje da do kraja zasmeta.
10. Grant Knoche - Custom Hell -
Odlican izbor, bas po mom ukusu.
11. Irkenc Hyka - Asaj -
Nije lose, ne ostane mi u glavu i ponekad zaboravim da je medju takmicarima sto nije dobro, ali prija dok slusam.
12. Jérémy Frerot - À la vie qu'on mène -
Ovde mi je obrnuto, juce mi se bas vrtila kroz glavu nekoliko sati, ali iskreno dok slusam mi nije nista posebno i ne pozelim bas da je sam pustim.
13. Joji - Glimpse Of Us - Jako lepa balada, definitivno medju favoritima.
14. Jonathan Roy - Good Things -
Njegovo pevanje na pocetku mi malo smeta, ali poboljsa se do kraja, tako da utisak je sve na svemu dobar.
15. Kralj Čačka - Moj Avatar - Iskreno dosadno mi ovo, sorry :(
16. Ollie Gabriel - Running Man - Refren mi je ok, ali ostatak me nije bas osvojio.
17. Ray Dalton - In My Bones - Kul pesma, nekako kao i kod Aleca bi rekao da bi mi se ovo pre par godina dosta vise svidelo, ali je od samog Aleca bolji i opet mi udje megju favorite, bar za ovo polufinale.
18. Sam Fender - Getting Started -
Ovo mi je sve bolje i bolje sto vise slusam. Bas po mom ukusu, odlican izbor.
19. Timmy Trumpet - Just In Case - Kul je iako zvuci na svaku DJ pesmu sto postoji.
20. Tommaso Paradiso - Piove in discoteca - Lici na malo goru verziju Riccioni sto je etica slala kod Stoleta jednom (mozda je zato i pitala pre neki dan dali je kod njega slala? :D ), toj pesmi sam dosta poena dao, ali me ovo ne kupi toliko, mozda za neke sitne poene u zavisnosti trenutka kad budem glasao/ako glasam tu.
21. Tor Miller - Surrender - Svidja mi se jako ovaj dramatican vajb kod instrumentala, jos jedna pesma gde mi je pogodjen ukus tako da odlican ukus.

1. Aya Nakamura - Djadja -
Kao sto sam rekao na slusanju, znam ovu pesmu i uvek sam mislio da je ovo albanski jezik :D Nije lose da cujes nekad na radiju ali ipak ne verujem da bi sam nekad pustio.
2. Chica Sobresalto - Fusión del Núcleo - Odlicnaaaa, jos jedna po mom ukusu, milina je slusati.
3. Doja Cat - Say So - Mislim da je 'Woman' za ovu temu bila vise appropriate ali ajde nije i ova losa, iskreno moze malo krace da traje.
4. Enisa Nikaj - Count My Blessings -
Trik FX da je vodi na sud za ukradenu pesmu. Ok je al nista posebno.
5. Evangelia - Fotiá - Interesantno da upravo ovu pesmu ne mogu da zapamtim, a toliko se o njoj pricalo. Dok slusam mi je dobra, al nikako da je zapamtim.
6. Gina - Pepeo - I ovde mislim da postaje bolja sto vise slusam, samo da vidim koliko ce se dici na listi do glasanja.
7. Goca Stojićević - Zagrli me I oprosti mi - Kao sto smo rekli, u svom zanru je ok. Ne verujem da bi je ikad slusao ako nisam u kafani i pijem, a iako se cesto desi da sam pijan nije mi se desilo do sad da takav saljem glasove za FSC. Mozda bi u tom slucaju dobila poen vise :D
8. Griff - Black Hole - Ovo je jos jedna pesma bas po mom ukusu, danas mi se i celi dan vrtila po glavi.
9. Ida Prester - Minuta - Malo mi smeta glas, nekako mislim da je prezrela za vakvu pesmu, ali sve na svemu ne bi ni rekao da je lose. Mozda je ipak malo ne takmicarska (po meni).
10. India Shawn - Don't Play With My Heart - Jos jedna Doja Cat. I ja sam mislio da je ovo neka pesma sa devedesetih. Ipak mi je Doja sve na svemu bolja, vise stvari se desavaju tamo.
11. Joyce Jonathan - On - Ne mogu da se povezem sa ovom pesmom tako lako, solidna mi je, ali ne dodje mi da je stavim u favorite.
12. Kejsi Tola - Me ke mua - Slao sam je jednom sa poprilicno slicnom festivalskom pesmom. Ova mi je isto tako jako solidna.
13. Marija Mikić - Kako nam je bilo dobro - Ma kako to novac nije bitan? In this economy? Ok je, ali nista vise od toga, a ocekivao sam vise od nje.
14. Martija - Ne voliš - Hmmm mislim da mi kao i 'Magla' sa pre dva izdanja moze uci u glavu nakon vise slusanja, ali za razliku od Magle ne verujem da bi je visoko rangirao na kraju. Mozda ako sam u ovom polufinalu, ali ako prodje u finale, tesko.
15. Owlle - Mirage - Hocu da volim ovu pesmu, ali kao i sa 'On' ne mogu do kraja da se povezem sa njom, prija mi dok slusam, ali opet na kraju se osecam kao da odma zaboravim sta sam slusao. Videcu jos do kraja na sta cu da zavrsim snjom.
16. Severija - Zu Asche, Zu Staub - Ehhhh puno toga se desilo, kao da nije.
17. Tijana Dapčević - Reset - Ne znam zasto sam pamtio ovu pesmu od ranije kao da je cela baladicna. Jako lepa pesma, malo mi je tesko da je rangiram u ovakvoj konkurenciji ali videcemo.
18. Zaho - Ma lune - Iako mi uopste nije medju losim pesama ovako dok slusam, mislim da je ovo #1 pesma na ovom izdanju koju nikako ne mogu da zapamtim nimalo, iako sam je vec 4-5 puta poslusao.
19. Zoe Wees - Control - Ovo znam od ranije i odlicna je. Ne znam kako se sam nisam setio da je stavim na svojoj FSC listi, ali eto sad za to svakako nema potrebe.
20. Zoi - Jasno mi je - Kao i Tijanu i ovo mi je tesko da rangiram ovde, ali pesma je svakako interesantna i lepa. Ne znam od ranije kao i ostali tako da videcemo sta ce biti sa poenima.
 
Kod Nika odlicno i sada :D
 
Vreme je da kao takav udjem u finale konacno na novom forumu.

Poslao svoje glasove, top poene sam znao odavno samo sam se namucio za kome 10 kome 8. Zao mi je za 2 pesme sto nisu dobili poene. Oficijalno sam usao u 'Glasanje dugo traje' fazi takmicenja.
 
Ma otkad ti podilaziš ukusu forumaša??
 
Ja i kad se trudim da podaziđem budem otpušten niz vodu gore nego kad se ne trudim jadan 😩
 
Back
Top