Nisam željan ni veće pažnje i propraćenosti, ni poznatijih imena na festivalu, ni drametanja, super je ovako. Imali smo već sve to, i mislim da je bilo vidno da nam je uglavnom mnogo više preselo nego što nam je obogatilo iskustvo praćenja.
Pritom, nije ovo ni estradni letnji festival da zavisi od što namenskijih hitova, ni Oskar popularnosti da zavisi od što poznatijih imena, niti rijaliti da zavisi od ekscesa.
Može manjak svega toga da bude loš po satisfakciju i kasu RTS-a, ili za kolektivne preglede i strimove izvođača, ali zašto bismo mi kao fanovi i zainteresovani bili ometeni, oštećeni ili neostvareni time... Nismo valjda u predpubertetu pa da mislimo da je nešto bolje samo zato jer je popularnije i samo onda kad je ispraćenije.
Veća zainteresovanost javnosti ne znači ni bolje pesme ni bolje nastupe ni boljeg pobednika ni bolje iskustvo praćenja festivala, doslovno znači samo veću propraćenost i ništa više, samo po sebi ni dobro ni loše.
A nije mi to nužno, samo je opciono, za festival kome je primarna svrha odabir najboljeg paketa za Evroviziju, a sekundarna da se mnogi izvođači, koji nemaju sličnih prilika, predstave na ovaj način. Određeni stepen gledanosti i interesovanja će uvek postojati, makar bio i duplo manji od trenutnog, ali nismo mi ovde ni računovodstvo ni marketing služba RTS-a pa da to treba specijalno da nas dotiče.
Tiha voda breg roni, a i da ga ne izroni, bar ne nervira.