Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Pa dobro tam je imala dobru pesmu, a Mimi je Madona za ove ucesnike sto se tice popularnosti. Kada ima bar jedno popularno ime onda i drugi ucenici dobijauju vecu paznju.
moguće i to, u svakom slučaju bilo to zbog ovoga ili onoga ovo je godina sa najmanje hajpa do sad, što je i dobro pošto se nećemo deluluisati sve do nastupa da nešto veliko možemo uraditi

Zašto se 2024 tako strašno mnogo pričalo o PZE-u,takođe i 2022,a ove godine tek jedva nešto malo više nego prošle 2025,kada je zaintentesovanost bila na rekordnom minimumu? I 2023 se o PZE-u u medijima govorilo mnogo više nego sada,a o 2022 i 2024 da i ne govorimo,tada su skoro svi mediji bukvalno ceo februar govorili gotovo isključivo o PZE-u. Zašto je nezaineresovanost ove godine gotovo ista kao i lani,umesto da bude nivo interesovanja iz perioda 2022-2024?

Zato što ove godine izgleda da je festival u centru zbivanja. Nema osoba ili osobe koja će svojom "lucidnošću" privući pažnju obično na nešto što ne treba. Obično kad se mediji puno interesuju znaš da njuškaju neki skandal. Ove godine najveći skandal je bio ventilator :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Više volim kad je akcenat na njihovim nastupima i pesmama a ne ko je dobio šta iz fundusa, ko je koga zvao, dizanja u nebesa sve što se stigne itd.

Pa sigurno da je glavni problem slabije zainteresovanosti izostanak nekog većeg imena. A i pjesme koliko god da su dobre nema tu realno nekog hita.

Mimi Mercedez + Maja Nikolić i njihova fejk drama. Dovoljno za više pažnje nego sad.
Realno bio je tu i miljenik medija (?!) Princ.

Ove godine imamo skupinu ljudi koji se ne bave skandalima, kupovinom naslova, pregleda itd prvi put do sada. Zapravo najnetoksičnija godina od kad postoji PZE. Oseti se kod velike većine učesnika da su tu jer vole to što stvaraju.

2024 se puno pričalo o PZE-u i Evroviziji dobrim delom i zato što je tada bio jubilej 20 godina od našeg velikog povratka 2004 sa Lane moje.

Mimi Mercedez + Maja Nikolić i njihova fejk drama. Dovoljno za više pažnje nego sad.

Ove godine imamo skupinu ljudi koji se ne bave skandalima, kupovinom naslova, pregleda itd prvi put do sada. Zapravo najnetoksičnija godina od kad postoji PZE. Oseti se kod velike većine učesnika da su tu jer vole to što stvaraju.
Upravo zbog toga ćemo ove godine imati i najkvalitetnije nastupe, živi bili pa videli.

Исто мислим, зато је овако проклето досадно. Треба неки скандал смислити мало пре ПЗЕ или у току првог полуфинала, чисто да људи знају да се одржава ПЗЕ. Послати код Јоване Јеремић да то она одради и већ ће се људи заинтересовати. Или код Љиље Станишић да она саспе неки отрован наслов.

Moji favoriti do sad.

2022
1. Konstrakta/Sara Jo (do čuvenog polufinala kad je Konstrakta nastupila je bila Sara, posle nastupa naravno Konstrakta)
2. Zorja
3. Angelina (posle nastupa ispala iz top 3)

2023
1. Baloš/Luka (smenjivali su se)
2. Zima zama zum (nakon nastupa su mi pale na neko sedmo ili osmo mesto)
3. Presidente (najviše slušana te godine uz Zumike)
Te godine mi se top baš dosta menjao i u top 3 su mi upadali i Boris, Nađa, Stefan Shy, Rumba pa čak mi je i Angelinin Lanac bio top 3 nastupa u polufinalu.

2024
Stabilan top od početka do kraja.
1. Teya Dora (na početku mi nije bila NO.1 po izlasku pesama jer mi je falio neki dodatni momenat u pesmi ali to je trajalo par dana samo, skoro da mi je sve vreme ona bila favorit što je ostalo do samog kraja)
2. Zorja (prvih par dana je bila NO.1)
3. Konstrakta

2025
1. Tam (od prvog takta bukvalno pa do kraja)
2. Vukajla
3. Harem/Bojana i David/Ohajo
Top 2 mi je bio stabilan, a treće mesto mi se smenjivalo.

2026
1. Zejna (ostaće do nastupa vrvt)
2. i 3. Zona/Eegor/Lavina
Drugo i treće mesto mi se smenjuju ove 3 pesme, ali posle nastupa neka od njih može i na prvo mesto da ode.

Tako da ako pogledamo realno ja sam samo 2025 omašio predstavnika. Svih ostalih godina mi je stvarni pobednik PZE makar jedno vreme bio na 1. mestu.

Što se tiče ANTAGONISTA...

2022- Lukas (njega vrvt niko nije voleo)
2023- na samom startu niko, kasnije možda Princ kad se znalo da će biti tu negde borba sa Lukom za prvo mesto
2024- Breskva (definitivno)
2025- na samom startu niko, kasnije možda opet Princ kad se shvatilo da može da se ponovi scenario iz 2023 (na kraju je pobedio ipak ali totalno drugi scenario), ali na drugom mestu su Bojana i David zbog organizovanog glasanja (to tek kasnije)
2026- za sada niko i nadam se da će ostati tako

Zaključak: Najjače godine PZE-a su bile one kad smo imali tačno izraženog antagonistu bukvalno od starta (2022 i 2024).

PZE (moje rangiranje)

Kad bi sveukupno rangirao PZE po godinama od najboljeg do najslabijeg definitivno bi išlo ovako....

1. 2024
2. 2022
3. 2023
4. 2026
5. 2025

• Like
Reactions: FFM
Nisam željan ni veće pažnje i propraćenosti, ni poznatijih imena na festivalu, ni drametanja, super je ovako. Imali smo već sve to, i mislim da je bilo vidno da nam je uglavnom mnogo više preselo nego što nam je obogatilo iskustvo praćenja.

Pritom, nije ovo ni estradni letnji festival da zavisi od što namenskijih hitova, ni Oskar popularnosti da zavisi od što poznatijih imena, niti rijaliti da zavisi od ekscesa.

Može manjak svega toga da bude loš po satisfakciju i kasu RTS-a, ili za kolektivne preglede i strimove izvođača, ali zašto bismo mi kao fanovi i zainteresovani bili ometeni, oštećeni ili neostvareni time... Nismo valjda u predpubertetu pa da mislimo da je nešto bolje samo zato jer je popularnije i samo onda kad je ispraćenije.

Veća zainteresovanost javnosti ne znači ni bolje pesme ni bolje nastupe ni boljeg pobednika ni bolje iskustvo praćenja festivala, doslovno znači samo veću propraćenost i ništa više, samo po sebi ni dobro ni loše.

A nije mi to nužno, samo je opciono, za festival kome je primarna svrha odabir najboljeg paketa za Evroviziju, a sekundarna da se mnogi izvođači, koji nemaju sličnih prilika, predstave na ovaj način. Određeni stepen gledanosti i interesovanja će uvek postojati, makar bio i duplo manji od trenutnog, ali nismo mi ovde ni računovodstvo ni marketing služba RTS-a pa da to treba specijalno da nas dotiče.

Tiha voda breg roni, a i da ga ne izroni, bar ne nervira.

Kako vreme prolazi, sve mi se vise cini da bi pobeda LAVINE bila top! Bukvalno bi smo se izdvojili na Eurosongu! Vidim sta ostale zemlje salju, i ni jedna pesma nema ni priblizno LAVINI! Bili bi primeceni samo tako! Ne bi ko mogao da nam ukrade glasove, jer ni jdna pesma ove godine nece biti ni nalik Lavini! Svi fanovi i ljubitelji tvrdjeg zvuka bi glasali za nas. Meni je LAVINA zajedno sa Eegorom favorit, ali mislim da bi sa njima bili mnogo upecatljiviji, jer kazem, ne bi bila pesma ove godine nalik njoj. A ja sam tip osobe koji bi radije poslao nesto sto znam da ce bolje proci, nego na primer ono sto vise volim, a ima manje potencijala! Tako da......ne znam. Mozda bi Lavina bila najbolji izbor, cisto zbog tog ''Stand out from the rest'' efekta koji cemo imati!!!

Mene bas zanima kakva je ta izvorna verzija Kraj mene, na engleskom, sa skroz drugacijim tekstom. Ne svidja mi se ako ce je vratiti tek posle Pze (u slucaju da pobede ili kako god), kao sto je spomenuo u intervjuu.

Kod pobede Lavine bi mi jedino bilo smor to što opet u javnosti ne bi bilo podrške/hajpa za našeg predstavnika 🫤

Mene bas zanima kakva je ta izvorna verzija Kraj mene, na engleskom, sa skroz drugacijim tekstom. Ne svidja mi se ako ce je vratiti tek posle Pze (u slucaju da pobede ili kako god), kao sto je spomenuo u intervjuu.
OK je da izbace i tu englesku verziju, ali ako pobede onda da idu sa ovom verzijom teksta.

A i s obzirom da su im Lordi "inspiracija" očekujem dosta od kostima 😁

Back