ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Gledam sada istoriju Metala i Roka na Eurosongu....mislim da je ''Kraj Mene' najtvrdja pesma u istoriji Eurosonga zajedno sa AWS-om

I sad mi kao treba da vjerujemo da ova mid pjesmica može da pobijedi na Eurosongu jer je neko velike pare uplatio za ovo 😭 Nikad neću zaboraviti kad su Maltežani sav budžet spucali da bi se kladili sami za sebe 2021. hahaha
Ne moras nista da verujes, ali nekad moras shvatiti da se nekim ljudima svidjaju pesme koje se tebi ne svidjaju xd

Ne moras nista da verujes, ali nekad moras shvatiti da se nekim ljudima svidjaju pesme koje se tebi ne svidjaju xd
Nije mi se sviđala ni Austrija prošle godine, pa mi je bilo jasno što su skočili na kladionicama poslije objave pjesme, tako da to nema veze sviđa li mi se ili ne

Ova Australijska pesma zvuči odlično, ako bude imala dobar nastup definitivno orpavadava poziciju u kladionici. Jedino što se tu čuje tona pratećih vokala, možda ona to ne može uživo da otpeva da to zvuči tako moćno.

Finska je otpevala i dokazala da mogu da zvuče odlično, nastup je odličan, privlači pažnju svo vreme tako da ne vidim zašto se čudite što je favorit. Obzirom da ovaj ESC neće biti neki naročito jak ja vidim scenario da mogu do pobede.

Razumljivo je zašto će biti fan favourite, ali evo ja poslušao pesmu 3 puta zaredom i ostao mi je upečatljiv samo onaj momenat sa klavirom i neosporan sjajan Deltin vokal. Australija pritom nikada nema preteranu tvt podršku, ako izuzmemo Dami Im, ali ni ona nije prebacila 200 poena sa brutalnim nastupom. Vidim je u top 10, ali u konkurenciji za pobedu-teško.

Da, Australija teško može imati televoting da pobijedi. A uostalom znamo da ovakve pjesme zadnjih godina i ne prolaze nešto na tvt.

A i ne znam je li fan favorit, vise je favorit kladionica

Nije mi se sviđala ni Austrija prošle godine, pa mi je bilo jasno što su skočili na kladionicama poslije objave pjesme, tako da to nema veze sviđa li mi se ili ne
Ne govorim preterano za slucaj ove pesme, vise primecujem na vise tema da cim se neko spomene kao favorit odjednom ti smeta i pokusavas da ubedis ljude da ne navivaju, kao da cekas da vidis dali ce neko da se favorizuje da bi odlucio da ti se ne svidja :rolleyes:

Ako me sećanje služi, Jessica Mauboy je imala 9 tvt, Isaiah i Sheldon Riley po 2, Voyager 21... Sve flop do flopa na tvt-u, a sve su relativno, pa i odlično prolazile kod žirija. I sad mi je skroz izvestan takav scenario.

Ne govorim preterano za slucaj ove pesme, vise primecujem na vise tema da cim se neko spomene kao favorit odjednom ti smeta i pokusavas da ubedis ljude da ne navivaju, kao da cekas da vidis dali ce neko da se favorizuje da bi odlucio da ti se ne svidja :rolleyes:
Shvatio sam bio da poentiraš na to. Stvarno mi nikad nije bio cilj da nekog ubjeđujem za koga treba da navija ili ne jer mi je to besmisleno, niti svojim komentarima to pokušavam, samo iznosim svoja mišljenja i preference, koja se nekad podudaraju sa nekim većinskim mišljenjem, a nekad ne. Da ne izvlačim sad odvojeno primjere. Nisu mi se svidjele pobjedničke pjesme prethodnih sedmica, tako da moguće da ti je zbog toga ispao takav utisak, stvarno nemam neki nagon da likujem ako ne pobijedi favorit većine hahah. Jednostavno će uvijek biti ljudi koji ne razmišljaju i ne preferiraju isto, u tome je valjda i čar Evrovizije, a i svakako ne mislim da su moji favoriti neki sad outsideri u većini slučajeva.

Last edited:
Back