Tacno je da je ogroman broj gradjana Srbije naklonjen Rusiji pa shodno tome podrzavaju svakoga ko vodi Rusiju i to traje vekovima.
Nama je Rusija bila saveznik kroz istoriju, cesto i jedini, tako da to ne treba da te iznenadjuje........medjutim, u ovoj situaciji niko ko trezveno razmislja ne moze da podrzi ovo sto rade. Van pameti je zaista i nema nikakvog spora sto se toga tice.
Na ovom forumu apsolutno niko ni ne podrzava Rusiju niti mrze Ukrajince. Iako se taj narativ stvara sve vreme.
Ponovo se vracamo na ono staro da zelimo da ESC bude ESC i da ne zelimo nikakve politicke price na njemu. Ova godina se desila sada i nadam se, nikad vise.
...
A evo da kazem ujedno sta mene stresira. Mene stresira sto recimo kancer i dalje ubija gomilu ljudi. U 21. veku. Stresira me sto imamo savremene terapije ali je potrebno (i dalje) mnogo vremena da dodju do obicnog pacijenta, pa onda recimo ako uzmemo opet primer kancera, jedina opcija u ovom trenutku za lecenje je i dalje terapija iz proslog veka. A ako zelis da ucestvujes u nekoj klinickoj studiji, cesto ti treba veza (kod nas posebno) a u nekim zemljama nije ni moguce pa tako jedina opcija (ako se zakasni) je da se ceka da se umre. Neretko je potreban i ogroman novac pa se isti skuplja putem SMS poruka.
Jedan podatak samo - Kardiovaskularne bolesti, kancer, dijabetes, Alchajmerova bolest..........ubiju preko 200 000 ljudi svaki dan. Svaki dan znaci 200 000+ porodica sirom sveta se zavije u crno. Te bolesti ubiju vise ljudi dnevno nego sve prirodne katastrofe, ratovi i nesrece zajedno. Ali ja se nisam pomirio sa ovim status quo stanjem i to je rat koji ja vodim. Ove bolesti imaju samo jedan uzrok i to je nas pravi neprijatelj, on je zajednicki neprijatelj svih nas. To treba da nas brine.
Zato energiju treba kanalisati na prave vrednosti. Apsolutno se uzasavam ratova (i oni su pokazatelj da nazalost jos uvek nismo prevazisli neke porive iz kamenog doba) ali se mnogo vise uzasavam bolesti i cinjenice da umiremo od potpuno resivih problema. To je najveci problem koji svi delimo. E zato sam na vreme shvatio neke stvari i odlucio gde cu svoju energiju da usmerim. Ja se ne dizem ujutru misleci "jao, sta li je Putinu u glavi sada?" nego se dizem misleci "ako uspemo jedan dan ranije, spasicemo 200 000+ zivota. Samo jedan dan ranije".
Tebi
@Mrm takodje preporucujem da i ti svoju energiju usmeris na produktivnije stvari a ne na ovo mlacenje prazne slame. I zdravlje ce ti biti zahvalno.